Vadelma-valkosuklaa­täytekakku suklaakakkupohjalla

Vadelma-valkosuklaa­täytekakku suklaakakkupohjalla.

Vadelma-valkosuklaa­täytekakku on vuoden ympäri toimiva herkullinen juhlakakku. Vadelma ja valkosuklaa on taivaallinen yhdistelmä. Kun leipoo mehevän suklaakakun ja täyttää sen vadelmavalkosuklaavaahdolla ei voi muuta kuin saada aikaan suussa sulavan lopputuloksen!

Tämä kakku on syytä tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä hyytymään jääkaappiin ja kuorruttaa ja koristella sitten sinä tärkeänä päivänä, kun kakku nautitaan.

Aaah kyllä se niin on että kakut on ihania eikä niiden leipomista tai niistä nauttimista ole mitään syytä rajoittaa tai peräti lopettaa!

Vadelma-valkosuklaa­täytekakku suklaakakkupohjalla.

Vadelma-valkosuklaa­täytekakku

Vuoka ø 18 cm

150g              voita

3 dl                sokeria

3 dl                vehnäjauhoja

2tl                 leivinjauhetta

1-2 tl             vaniljasokeria

2-3 rkl Van Houten kaakaojauhetta

2 kpl              kevyesti vatkattua kananmunaa

¾ dl               maitoa tai kermaa

¾ dl               kiehuvaa vettä

Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulanut, vähän jäähtynyt rasva, sitten kevyesti vatkatut kananmunat, maito tai kerma ja vesi.

Kaada taikina hyvin jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista noin 40 min 175° C uunissa.

Valkosuklaa-vadelmamousse

5 liivatetlehteä

2 rkl sitruunamehua

300 g pakastevadelmia

4 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1 ½ dl tomusokeria

200 g vaniljatuorejuustoa

130 g valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sulata (ulkomaiset) vadelmat kuumentamalla ne kattilassa ja keitä seosta 2 minuutin ajan. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Kaada vadelmamassa tiheään siivilään ja purista vadelmamehu ja marjaliha kulhoon, niin että siivilään jäävät vain siemenet. Jätä seos jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vispaten ja lisää joukkoon vielä vadelmasose. Sekoita seos tasaiseksi.

Kuumenna sitruunan mehu kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivakot kuumassa mehussa. Lisää liivateliuos vadelmatuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Sekoita lopuksi kermavaahto vadelmatuorejuustoseokseen.

Suklaakuorrutus

1 dl kuohukermaa

130 g tumaa suklaata

Kuumenna kerma kattilassa kiehumapisteeseen. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoita tasaiseksi.

Koristeet

Marjoja ja kukkia maun mukaan.

Kokoa kakku

Leikkaa kakku neljään kerrokseen.

Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle ja levitä sille kolmasosa täytteestä.

Nosta seuraava kerros täytteen päälle ja täytä. Toista sama vielä kerran ja nosta lopuksi neljäs pala kolmannen täytekerroksen päälle. Pohja on haurasta, jos kakkulevy menee rikki, kun siirrät sitä, se ei haittaa mitään. Nosta vain osat paikoilleen ja laita täytettä päälle.

Paina kakkua kevyesti jollain tasaisella vaikka leikkuulaudalla. Levitä sitten reunojen yli pursuava täyte lastalla kakun pinnalle. Tää tämä kevyellä kädellä. Jäljen ei tarvitse olla tasainen.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Valmista suklaakuorrutus ja valuta se lämpimänä mutta ei kuumana keskelle kakkua ja anna sen valua reunojen yli.

Laita kakku jääkaappiin, että kuorrute jäähtyy ja hyytyy. Koristele lopuksi marjoilla, syötävillä kukilla tai muulla itsellesi mieluisella tavalla.

Ihania kakkuhetkiä!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *