Habitaren 11 parasta juttua

Vuoden tärkein messu sisustuksesta kiinnostuneille Suomessa on tietysti Habitare. Kävin lehdistöpäivänä tekemässä kierroksen messuilla. Tässä tärpit.

Missonin kukkaloistoa ja brodeerauksia
Missonin kukkaloistoa ja brodeerauksia

Kävin Habitare-messuilla keskiviikkona. Viihdyn siellä mainiosti, koska näen niin paljon ihania tuttuja. Niin nytkin. (Ja jokainen tuttu kommentoi alusvaatekuvia! Jotenkin kreisiä, mutta palaute on ollut niin uskomattoman positiivista, että en kyllä valita – se oli hauska kokemus – unohtumaton!) Viikonloppuna siellä on varmaan aikamoinen sutina, kun messut ovat auki yleisölle. Jos et etsi mitään erityistä, vaan haluat nähdä hienoimmat osastot ja jutut, niin keskity Ahead-alueella hallissa 7 oleviin osastoihin. Matkalla sinne on muutama kutoshallin osasto joista pidin erityisesti.

Tapasin messuilla yllättäen Jouni Haralan, joka kuvasi hienot alusvaatekuvat, joissa esiinnyin. Siinäpä mestari vailla vertaa!
Tapasin messuilla yllättäen Jouni Haralan, joka kuvasi hienot alusvaatekuvat, joissa esiinnyin. Siinäpä mestari vailla vertaa!

(Pyydän heti alkuun anteeksi kuvien epäterävyyttä. Kamera on rikki. Masentavaa.)

*Kannustalon ja Asun –lehden yhteistyönä messuilla on kokonainen talo pihapiireineen. Ehdottoman ihana ja upeasti sisutettu kokonaisuus, jossa kaikki on loppuun asti harkittua.

* Marimekon osastolla on upea Laura Väinölän toteuttama kasviseinä. Kaunein mitä koskaan olen nähnyt. (Ja voin sanoa, että olen nähnyt niitä PALJON) Marimekon ihanin uutuus on pellavaiset Pilvipuutarha-pussilakanat. Painettu pellavakangas on kaunis, kauniimpi kuin puuvilla.

Marimekon viherseinä - niin ihana! Mutta parasta olivat kuitenkin pellavalakanat!
Marimekon viherseinä – niin ihana! Mutta parasta olivat kuitenkin pellavalakanat!

* Samujilla on pieni osasto jossa on hieno hallittu valikoima kodinesineitä. (Samuiji avaa ensi vuonna myymälän New Yorkiin – mahtavaa, onnea!)

Samujin Koti-mallistoa. Harmoniaa.
Samujin Koti-mallistoa. Harmoniaa.

* Harri Koskisen osasto on must. Kokeile kuinka ihana on ilmapatjan näköinen daybed!

* Tapio Anttilan tuotantoa esitellään myös kokonaisen osaston verran, uusi vuodesohva muistuttaa laveria ja on muotoilultaan paitsi kätevä, myös erittäin kaunis ja tyylikäs.

* jos trendit kiinnostavat käy tutustumassa trendianalyytikko Susanna Björklundin trendejä ja heikkoja signaaleja esitteleväään Signals – vainunäyttelyyn. Hän luennoi aiheesta la ja su klo 16.00 suosittelen lämpimästi. Jos katsot vain näyttelyn, lue tekstit ja keskity, pelkät huoneet ja niiden sisustus eivät asiaa täydellisesti ilman tekstiä.

* Huoneklutehdas Hakola on siirtynyt myös nettikaupan puolelle. Mallisto on raikas ja kevyt. Lämmin suositus. Hakolan osasto on matkan varrella, kun kävelet kutoshallista seiskaan, sinne Ahead -osastolle

Hakola on uudistunut ja mennyt verkkoon. Hienoa!
Hakola on uudistunut ja mennyt verkkoon. Hienoa!

* Kiinnostava ja jännittäväkin on Trash Cuisine hyönteiskeittiöineen. Mukana on 30 suomalaista ja ulkomaista muotoilijaa, jotka ovat suunnitelleet arjen esineitä ja kalusteita keittiö-teeman inspiroimana. Trash Cuisine löytyy hallista 6

* Design from Finland -osastolla kannattaa pyörähtää – sillä ilahdittavin asia oli Paola Suhosen suunnittelema matto! Myös muut matot olivat kauniita ja osaston anti muutenkin.

Voi mikä matto ♡
Voi mikä matto ♡

* Missonin osatolla voi vain ihmetellä sitä neroutta, millä erilaiset tekstiilit on saatu sopimaan yhteen. Älä jämähdä vain näkyvillä oleviin mattoihin ja pyyhkeisiin, tutustu mallikankaisiin ja siihen kuinka niitä voi yhdistää! Super!

IMG_2429

* Sisustustoimittajat valitsevat joka vuosi toimittajien tusinan eli 12 messujen parasta kotimaista tuotetta, löydät ne täältä,  Käy katsomassa esineet paikan päällä.

Hyvää messupäivää

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *