Isän tärkein tehtävä?

Mun isä oli mun sankari. Voittamaton. Isä petkutti perhettään lintsaamalla koulusta. Isoisällä oli huonekalu- ja talotehdas Kylmäkoskella ja isä viihtyi paremmin oikeissa töissä kuin koulussa. Se meni sisarustensa kanssa junaan, kuin olisi ollut kouluun menossa, mutta juoksi junan läpi ja hyppäsi toisessa päässä ulos ja meni tehtaalle töihin. Kunnes tuli sota. Isä taisteli Karjalan kannaksella legendaarisen Laguksen joukoissa ja otti vielä toisen erän Lapinsodassa.

Kun sota loppui isä nappasi äidin – vai olikohan se toisinpäin…. Isä oli kihloissa ja äiti meni auttamaan hääfrakin ostossa. Tapasivat seitsemän kertaa, joista seitsemäs oli Liisan päivänä syyskuussa, jolloin vietettiin heidän häänsä.

Häitä juhlittiin seitsemän päivää Helsingissä Klaus Kurjessa. Sulhasen ja morsiamen isät halusivat vuoronperään tarjota, eikä juhlista oikein tullut loppua.

Isä alkoi johtaa tehdasta Kylmäkoskella. Kävi paha onnettomuus ja tehdas paloi. Isä kuvasi sitä kaitafilmikameralla. Sen on täytynyt olla hirvittävää.

Isällä ja äidillä oli kolme tytärtä ja he päättivät lähteä Australiaan. Sattuman kautta isän isä sai tietää suunnitelmasta ja perui kaiken isäni selän takana. He jäivät Suomeen ja isä perusti agentuuriliikkeen. Hän toi Tšekkoslovakiasta Suomeen polkupyöriä ja luistimia ja lopulta kaikkea retkeilyyn liittyvää. Hän rakensi talon omin käsin ja lopulta minäkin synnyin ja perheessä oli neljä tytärtä.

Isä teki aamiaisen joka päivä ja rakasti liekitettyjä lättyjä, jäätelöä ja hunajaa, osso buccoa ja lännen leffoja joissa oli kunnon tappeluita. Isää odottivat lentokoneet Seutulassa, kun hän oli myöhässä ja hän rakasti hyviä autoja, mutta ei huolehtinut niistä. Itsestään hän huolehti jumppaamalla joka aamu.

Typistettynäkin kova elämäntarina. Mutta tiedättekö mikä minusta oli parasta? No se kun isä ryhtyi aina heittelemään palloa mun kanssa, kun pyysin, tykkäsi kun lauloin pientä nokipoikaa ja antoi muutaman hyvän elämän ohjeen. Älä pelkää ketään, kaikki ihmiset ovat vain ihmisiä ja keskenään saman arvoisia. Ja jos saat jostain ikään kuin ylimääräistä rahaa, tee sillä jotain hauskaa.

 

Että hyvät isät, kun pinnistelette kaikissa jutuissanne, niin se mikä on se tärkein juttu on sitten kuitenkin se pallon heittäminen.

 

Hyvää isänelämää kaikille isille

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *