Kun iho kuivuu ja villapusero kutittaa

Kaupallinen yhteistyö: Essex

Selkeä ympäristö selkeyttää myös ajatuksia ja kun tavarat ovat järjestyksessä minusta on muutenkin helpompaa olla ja elää. Tosin niiden järjestyksessä pitäminen on aika ajoin varsin haastavaa varsinkin, kun sitä tavaraa tuppaa olemaan ihan liikaa. Välillä tulee halu vain viskata kamaa roskiin isolla kädellä, mutta se ei sovi eikä käy laatuun. Täytyy kierrättää ja lajitella ja se saa aina homman vähän hidastumaan. Loppupeleissä siitä kuitenkin tulee se paras fiilis – on tehnyt jotain oikein ja ollaan win win –tilanteessa. Tavarat vähenevät kotona ja niistä on iloa jollekin toiselle tai ne kuormittavat maapalloa vähemmän, kun menevät minne niiden kuuluukin mennä.

Minulla on jo pitkään kestänyt projekti, jonka päämääränä on vähentää kaikkea tavaraa kodissamme. Kun siivosin saunan pesuhuonetta alkoivat puolityhjät kosmetiikkapakkaukset ärsyttää.

Oli jos jonkinlaista tölkkiä ja purnukkaa ja otin päämääräkseni käyttää ne systemaattisesti loppuun ennekuin ostaisin mitään uutta. Aina, kun sain yhden tölkin tyhjäksi, koin onnen tunteen. Mietin samalla tölkkimäärän tarpeellisuutta ylipäätään. Eikö olisi mitään tuotetta, jolla voisi kuitata monta tarvetta?

Onhan sellainen, sen tajusin, kun sain testattavakseni Essex perusvoiteita ja olin kuin Liisa Ihmemaassa. En ole koskaan käyttänyt perusvoiteita aikaisemmin, mikä on kyllä aika kreisiä. Tarvetta olisi ollut, kun nyt tajuan mitä kaikkea niillä voi tehdä.

Toimiva pumppupullo on kätevä ja nopea käyttää
Toimiva pumppupullo on kätevä ja nopea käyttää

Syksyllä on ihanaa laittaa päälle villapuseroita ja vetää jalkaan villasukat. Vähänhän ne kutittavat kyllä. Huomasin, että kiskon yhtenään uuden pörröisen neulepuseroni hihoja ylös raapiakseni käsivarsiani. Kun pääsin kodin seinien suojaan raavin myös vatsaani! Voin kertoa, että se näyttää erityisen huvittavalta…. Syytin puseroa, mutta syy olikin kuiva iho.

Olen aina kokenut kropan rasvaamisen vähän työlääksi touhuksi. On niin kiire, että teen sen vain, kun annan itselleni luksus aikaa. Voiteen valinta on ollut hankalaa, koska saan tuoksuista migreeniä ja ne ärsyttävät minua helposti. Halvat voiteet hajustetaan teollisilla tuoksuaineilla ja niiden haju on pistävä ja teennäinen, en tykkää. Kalliit taas usein tuoksuvat liikaa ja hienot pakkaukset tuovat turhan hintalisän. Nyt laitoin Essexin jyhkeät pumppupullot kylpyhuoneeseen ja kas, kuinka rasvaus alkoi sujua! Voide oli koko ajan saatavilla helposti ja kuin ohimennen painoin pumppua ja vetäisin rasvaa sääriin ja käsivarsiin, sekä tietysti kutisevaan vatsaani!! Sekä paksumpi emulsiovoide, jonka tunnusväri pakkauksessa on liila että ohuempi hydrogeeli persikan värisessä pakkauksessa levittyvät ja imeytyvät sutjakkaasti ihoon ja jättävät ihon kimmoisaksi ja pehmeäksi. Vaikutus on pitkäaikainen ja iho tuntuu hyvältä koko päivän.

minä logon fiiliksissä! Kuva on niin iloinen - se tekee hyvälle tuulelle :)
minä logon fiiliksissä! Kuva on niin iloinen – se tekee hyvälle tuulelle 🙂

Pumppupullojen myötä minusta on kasvanut oikea voiteen käytön mallikansalainen. Nyt on rasvattuna kaikki se mistä aina olen saanut lukea: Kyynärpäät, kantapäät ja kynsinauhat. Näihin en ole aiemmin keskittynyt, mutta kun tuoksuton ja hyvin levittyvä voide odottaa vain painallusta pumpusta, se tulee tehtyä.

Mieheni on kuvaaja, ja on sanonut, että näkee naisen iän kyynärpäistä. Vaikka kasvoille olisi tehty mitä, kyynärpäät kavaltavat. Koetan siis hoitaa niitä hyvin. Kantapääni ovat alkaneet kuivua vasta nyt, mikä lienee iän mukanaan tuoma asia. Rasva auttaa pitämään ne pehmeinä ja usein rasvailen niitä löylyn lämmössä. Kun olen rasvannut kaiken, pyörittelen vielä käsiin jäänyttä voidetta kynsinauhoihin. Ai että tunnen olevani mallikansalainen kauneuden hoidon saralla!

Essex plus kulkee treenikassissa mukana salilla. Treenin jälkeen suihkuun ja kevyt rasvaus ennen pukemista, ettei tarvitse kaupungilla raapia vatsaa…
Essex plus kulkee treenikassissa mukana salilla. Treenin jälkeen suihkuun ja kevyt rasvaus ennen pukemista, ettei tarvitse kaupungilla raapia vatsaa…

Essexin tuoksu on aavistuksen lääkemäinen, kun sitä levittää, mutta tuoksu häviää hetkessä. Sen jälkeen suihkutan iholle kevyttä vartalotuoksua, joka ei aiheuta minulle päänsärkyä. Minulle sopivia tuoksuja on vain muutama ja olen niiden uskollinen käyttäjä. Siksikin tuoksuton vartalovoide on ihan paras, ei ole kivaa sekoitella eri tuoksuja keskenään.

Olen esteetikko ja aluksi pumppupullo näytti kyllä ankealta ja toi mieleen sairaalan, mutta vasta hetken katsottuani huomasin, että logon kuvassa on riemukas nainen. Tulen kuvasta hyvälle tuulelle, kun näen sen. Ihan oikeasti. Pullo on myös toimiva, sillä pumpun nokkaan ei kuivu kökkärettä, jonka takia rasva singahtaisi mihin sattuu (silkkipuserolle!) vaan tulee aina kiltisti suoraan kädelle.

Luin Idan blogista, mikä valtava määrä käyttötapoja perusvoiteelle on ja yllätyin, mutta hyvä, että luin blogin, sillä tarvetta tiedolle ilmaantui pian. Iskin koipeni kiveen ja sääreen nousi iso patti. Mieheni sanoi, että hiero MSM-jauhetta voiteen avulla iholle ja patti laskee eikä tule kipeäksi. Hämmästyttävä juttu, mutta toimi!

Jotenkin olen myös vähän nolo tästä perusvoidetietämättömyydestäni, koska sillähän olisi voinut hoitaa hyvin lasten kasvoja ja kroppaa talviaikaan, kun he olivat pieniä. Laiton heille silloin tällöin omia päivävoiteitani ja ne olivat kyllä liian vahvoja ja usein kirvelivätkin. Jossain vaiheessahan talvella lasten iho muuttuu aina aivan kuivaksi ja jotenkin surkeaksi, kun mennään edestakaisin sisään keskuslämmityskuivaan ilmaan ja ulos pakkaseen ja viimaan. Olisi ollut hyvä jos mamman kylppärissä olisi ollut turvallinen apu.

Pidetään ihosta huolta

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *