Makeanhimo iski ihan salakavalasti ja alkoi tehdä mieli jotain herkkua. Löysin kaupasta vähän aikaa sitten uusia valmiita sekoituksia joista voi tehdä raakapatukoita, näkkäriä ja raakapalloja. Ostin kaikkia sekoituksia pussillisen että voin testata joskus. Nyt kaivettiin ne esiin tyttäreni Katrin kanssa ja päätettiin testata raakapatukat.

Katri on luonut yhden aivan loistavan raakapatukkaohjeen itse. Se löytyy Välipalakirjastakin. (Välipalat – virtaa superfoodeista, jonka kirjoitin kolmen ystäväni kanssa ja joka ilmestyi viime keväänä) Nyt oli jännää nähdä millaisia energiapatukoita saisi tehtyä valmiista sekoituksesta.

Ohje oli helppo. Piti vain sekoittaa pussin sisältöön vettä mikserissä ja muotoilla massasta pötkö ja leikata se paloiksi. Jos haluaa, että patukoista tulee kiinteitä, ne täytyy laittaa yöksi uuniin 42 asteeseen. Sen kuumempaa uunia ei voi käyttää, että voidaan puhua raaka-ruoasta. Me emme laittaneet patukoita uuniin, vaan jääkaappiin. Olisi varmaan kannattanut, sillä patukoista tuli äärettömän hyviä, mutta hajoavia. Niitä ei voisi esimerkiksi ottaa evääksi, jos niitä ei laita uuniin kovettumaan. Mutta ehkä ne pysyisivät kasassa paistamatta, jos käyttäisi veden sijaan patukoiden valmistukseen neitsytkookosöljyä. Se jähmettyy kylmässä.

Joka tapauksessa patukat maistuivat hyviltä. Lisäsimme pinnalle koristeeksi ja mauksi vielä kuivattuja pensasmustikoita. Äärettömän helppo tapa tutustua raakapatukoiden maailmaan. Ei tarvitse ostaa isoa kasaa erilasia siemeniä ja muita tarvikkeita, kun kaikki on yhdessä pussissa. Kiva uutuus! Nam nam ja nyt katsomaan telkkua ja mussuttamaan niitä! Heippa!
Hanna