Se on jännä juttu, kuinka usein käy niin, että huomaa tekevänsä aina samoja ruokia. Joskus on oikein pakotettava itsensä ulos siitä kehästä, mennä kauppaan ja ostaa muutama uusi raaka-aine ja toteuttaa uusi resepti. Siinä mielessä puhelimet on ihana apu. Kun ottaa kuvan kivasta reseptistä, on ostoslista mukana puhelimessa.
On olemassa muutamia mausteiden yhdistelmiä, jotka ovat pettämättömiä. Tuntuu, että vaikka niillä maustaa mitä, siitä lopputuloksesta tulee hyvää. Yksi sellainen yhdistelmä on korianteri ja lime. Meillä on limettejä aina kotona. Käytän raastettua limetin kuorta esimerkiksi paistetun jauhelihan yhtenä mausteena välittämättä siitä mihin ruokaan liha on menossa. Opin konstin Gordon Ramseyltä kerran, kun poljin uupuneena kuntopyörää salilla telkkarin edessä. Olin tuplasti kiitollinen sen treenin jälkeen! Korianteri on myös ihanaa, mutta tuoreessa korianterissa on se hankala puoli, että se ei oikein kestä hyvänä jääkaapissa tai muuallakaan. Se on syötävä saman tien kokonaan ja lisäksi, varmaan juuri herkkyytensä vuoksi, sitä ei saa aina kaupasta.
Nyt Kariniemeltä on tullut uutuutena kauppoihin valmiiksi limetillä ja korianterilla maustetut kanapojanfileesuikaleet. Miten ihanaa! Pataan ja pöytään!
Meillä syödään paljon kanaa ja teen erilaisia itämaisilla tai afrikkalaisilla mausteilla ryyditettyjä ruokia, joissa on mukana paljon vihanneksia. Ne ovat herkullisia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia. Valmistukseen menee aikaa vartti tai kaksikymmentä minuuttia. Sama aika menee riisin kypsymiseen. Kanassa on paljon proteiinia eikä siinä ole rasvaa nimeksikään, joten se on ihan täydellinen raaka-aine meidän huusholliin. Olen myös tosi iloinen tietäessäni, että nämä suikaleet ovat varmasti kotoisin Suomesta.
Tein lime-korianterimaustetuista kanapojan fileesuikaleista ja vihanneksista tällä kertaa kulhoruuan, johon lisäsin ihanaa kookosmaitoa, rouheaa maapähkinävoita ja pikkuripauksen makeaa hunajaa sekä kärjeksi tuoretta chiliä.
Suikaleet myydään 300g:n rasioissa. Tykkään pakkauskoosta tosi paljon. Meitä on nyt kaksi täällä kotona ja se on juuri sopiva määrä meille kahdelle yhteen ateriaan kasvisten kanssa. Jos on kova nälkä, lisään kasviksien määrän kaksinkertaiseksi. Reseptin voi tehdä myös neljälle vain yksikertaisesti tuplaamalla kaikkien aineisosien määrän. Aina se ei ole niin yksikertaista, mutta tässä reseptissä se on. Monesti teen myös isomman määrän ruokaa kerrallaan, ettei tarvitse joka päivä seistä hellan edessä. Tämäkin ruoka sietää lämmittämisen seuraavana päivänä vallan hyvin.
Resepti on helppo. Tärkeintä on, ettei paista kananpojan fileesuikaleita liikaa. Älä paista lihaa jääkaappikylmänä ja varmista että pannu on tosi kuuma, kun laitat suikaleet paistumaan. Muuten ne päästävät nesteen ulos ja kiehuvat siinä kypsiksi ja samalla niistä tulee kumimaisia.
Kulhon sijaan ruuan voi tarjoilla myös salaatinlehdiltä sormiruokana. Cosmopolitan salaatti sopii siihen hyvin jämäköiden lehtiensä ansiosta. Huomaa muuten, että ruokaan ei tarvitse lisätä lainkaan suolaa.
Jos olet innokas ruuan laittaja, kehitä oma herkullinen reseptisi Kariniemen lime-korianterimaustetuista kananpojan fileesuikaleista ja lähetä reseptisi kilpailusivulle.
Kaikkien reseptin lähettäneiden kesken arvotaan patojen klassikko eli kaunis Timo Sarpanevan suunnittelema Iittalan valurautapata. Maku-lehden toimitus valitsee kilpailun voittajan omalla asiantuntemuksellaan ja julkaisee voittoisan reseptin somekanavissaan.
Kananpojan fileesuikaleista teen usein myös piiraita ja fajitaksia. Varsinkin fajitakset on nyt jotenkin mieleisiä. Vehnätortillan sisään voi kiepauttaa paistettujen suikaleiden seuraksi avocadoa, tomaattia ja silputtua salaattia. Aaahhh niin hyvää ja helppoa! Mutta nyt reseptiin!
Aasian makuja kulhossa
300 g /yksi paketti lime-korianterimaustettuja kananpojan fileesuikaleita
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 punainen suippopaprika
50g sokeriherneitä tai 1dl pakasteherneitä
1 chilipaprika
½ prk kookosmaitoa
2 rkl maapähkinävoita (pidän enemmän karkeasta, mutta myös sileä käy)
1rkl hunajaa
2dl basmatiriisiä
Ota kananpojan fileesuikaleet huoneenlämpöön, avaa paketti ja erottele fileepaloja hiukan toisistaan haarukalla. Jätä sivuun odottamaan.
Huuhtele riisiä kylmän veden alla kunnes vesi on kirkasta ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja pilko parin sentin paloiksi. Jos käytät sokeriherneitä leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi kuin paprika. Pakasteherneet voit käyttää jäisinä.
Halkaise chilipaprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
Avaa kookosmaitotölkki, tyhjennä se kulhoon ja vatkaa kookosmaito tasaiseksi. (Usein puolet purkista on tiivistä kookosmassa ja puolet ohutta kookosvettä.)
Ota puolet kookosmaidosta erikseen kulhoon ja sekoita siihen vispilän avulla maapähkinävoi. Jätä seos odottamaan.
Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla kuumaksi ja lisää pannulle kanasuikaleet. Anna suikaleiden paistua hämmentämättä kaksi minuuttia ja käännä ne sitten. Paista jälleen muutama minuutti.
Lisää kanasuikaleiden joukkoon pilkottu paprika ja herneet. Lisää chilipaprikasilppu. Voit tässä vaiheessa laittaa vain puolet chilistä, jos et ole varma sen tulisuudesta ja lisätä sitä tarvittaessa lopuksi valmiiseen ruokaan. Paista seosta neljä-viisi minuuttia ja kaada joukkoon kookosmaito-maapähkinävoiseos. Lisää hunaja, sekoita huolellisesti ja kuumenna niin että seos kiehuu. Ota pannu pois liedeltä ja varmista, että kana on kypsää. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
Onnenhetkiä ruokapöytään!
♡
Hanna
Kiitos Hanna- näitä ihania eksottisia reseptejäsi lisääOdotan innolla kun pääsen testaamaan tätä. Ihanaa ja aurinkoista syksyä
Mihin kummaan se puolikas tölkki kookosmaitoa menee. Laitanko loput purkkiin jääkaappiin? Ohje tuntuu kivalta. En tiennytkään, että on lime-korianterilla maustettuja kanasuikaleita. Täytän vuoden päästä 80 vuotta ja tykkään vieläkin kokata itselleni. Pidän pienen kokoisista ohjeista nyt. Ennen tein ruokaa kuudelle hengelle. Minäkin aion pitää aina limettejä kotona. Ajatella, että voin käyttää sitä jopa jauhelihan kanssa!
Minulla ei ole kotisivua, olen aloittelija näissä asioissa.
Hei kiitos ihanasta viestistäsi! Ihanaa että teet edelleen ruokaa itsellesi ja olet muutenkin aktiivinen. Olet idolini!! Kookosmaito säilyy ihan hyvin jääkaapissa viikon muovirasiassa.
Käytä loput kookosmaidosta vaikka porkkanasosekeittoon! Tulee ihana aromi!
Hanna