Botoxia vai ei?

Ikä ja ikääntyminen, sitä tässä olen miettinyt, kun ottaa pattiin otsaryppy. Äiti täytti tänään 90 vuotta, hän ei huolinut huulipunaa, kun on kuulemma niin ryppyinen ruma suu. Voi meitä ihmispoloja – tai naisparkoja. Aina on joku ryppy tai nyppy liikaa tai liian vähän.

Äiti on esteetikko ja hän ollut aina hyvin näyttävä nainen, mutta ryppyjen ilmestyminen ei ollut hänelle ilon aihe. Sama se on vaiva minullakin. Se on se kumma yllätys, kun ihminen katsoo itsestään ulospäin, eikö niin. Ja siellä sisällä, mistä ulos katsomme on vain se tyyppi, joka olemme. Se pysyy aika samanlaisena aina ja tunnemme sen kohtuullisen hyvin. Mutta tuolle kuorelle tapahtuu kaikenlaista. Muutokset näemme enimmäkseen kuvista ja peilistä. Kuori muuttuu ja vanhenee.

 

Laiton tämän jutun kuvitukseksi joskus 50-luvulla kuvatut Marimekon mainoskuvat, joissa äitini on mallina. Kuvat otettiin jossain Kuusamon seudulla ja mukana oli vain kuvaaja, jonka nimeä en valitettavasti tiedä eikä äiti saa päähänsä sitä millään, vaikka on ihan terävässä kunnossa edelleen. He nukkuivat erämajoissa ja ainakin kerran näköjään joivat kahvia paikallisten porukoissa!
Laiton tämän jutun kuvitukseksi joskus 50-luvulla kuvatut Marimekon mainoskuvat, joissa äitini on mallina. Kuvat otettiin jossain Kuusamon seudulla ja mukana oli vain kuvaaja, jonka nimeä en valitettavasti tiedä eikä äiti saa päähänsä sitä millään, vaikka on ihan terävässä kunnossa edelleen. He nukkuivat erämajoissa ja ainakin kerran näköjään joivat kahvia paikallisten porukoissa!

 

Vanhenemmehan me tietysti myös sisäpuolelta, enkä nyt tarkoita maksaa ja munuaisia vaan siis ajatusmaailmaa jne, mutta sitä kutsutaankin viisaudeksi. Miten mukava juttu!

Nyt kuuluu näyttää nuorelta, kuten tiedetään ja konstit siihen ovat monet. Kosmetiikkaa, kosmetologin hoitoja, pistoksia, kasvojumppaa, ravintoa jne. Lista on pitkä.

Minä täytän 58 vuotta ja ikäisilleni markkinoidaan kosmetiikkaa parikymmentä vuotta nuorempien mallien kasvoilla. Monet, jotka ovat jonkun tuotteet ’kasvoja’ tai ovat kehittäneet tuotteen tai metodin, ovat käyttäneet omiin kasvoihinsa järeämpiä konsteja, kuin omia tuotteitaan antaakseen tuotteestaan vakuuttavan kuvan. Vähän kuin urheilun kiellettyjä aineita. Botoxia tai täyteaineita. Tavallisen pulliaisen tuska kasvaa. Kuinka hän VOI näyttää tuolta tuon ikäisenä?

Sitten on niitä jotka kertovat avoimesti, mitä ovat tehneet.

IMG_9244

 

IMG_9247

Lisäksi käytännössä kaikki kuvat, jotka julkaistaan jossain on retusoituja. Puhelimien kaunistus-appsit tekevät kasvoista rypyttömiä ja tasavärisiä ja jo niissä näkyy, kuinka ihmisten silmä alkaa tottua ja kokoajan käytetään vahvempaa ja vahvempaa retusointia.

Itsekin olen miettinyt, että jospa kuitenkin Botoxia otsaan. Kymmenen vuotta sitten tilasin jo ajan tunnetulle plastiikkakirurgille, mutta paria tuntia myöhemmin peruin sen. Kävi nimittäin niin, että sain käsiini videon, jossa pistoksia esiteltiin ja näytettiin kuinka luonnolliselta ihminen näyttää Botox-pistosten jälkeen. Mutta minusta se ei näyttänyt luonnolliselta. Otsa ei rypistynyt, kun sitä rypistettiin. Ja tietenkään ei liikkunut. Ainakaan samalla tavalla kuin ennen, koska siihen se koko homma juuri perustuu. Silti lopputulos voi olla hyvä ellei peräti loistava.

IMG_9254

Kun viime viikolla juuri pohdin asiaa ihana ystäväni murahti puhelimeen: et mene ryppyjäsi hävittämään! Sulla on mennyt koko ikäsi että olet ne saanut hankittua! Tykkään tuosta ajatuksesta. Se on jotenkin ihana. Ja äiti on ihana myös. Hän oli ja on ollut ihana kaiken ikäisenä.

En ole vielä päättänyt mitä teen, laitanko vai en. Kiusaus on kyllä todella suuri. Mutta nämä kovalla vaivalla hankitut rypyt…en mä tiedä!

Äiti tänään 24.4.2016 täyttäessään 90 vuotta. Kuvaa ei ole retusoitu eikä siinä ole filttereitä.
Äiti tänään 24.4.2016 täyttäessään 90 vuotta. Kuvaa ei ole retusoitu eikä siinä ole filttereitä.

 

Iloa päivään – olkoon se parasta laatua!

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. Maiju 24.04.2016

  Voi Hanna… Sun äitisi on todella kaunis ja sä kanssa. Sanoisin, että sä olet kaunis jokaisen rypynkin kanssa. Mulla on otsa täynnä ryppyjä, mutta en välitä. Itse olen tehnyt päätöksen, että en näihin aineisiin kajoa. Yksi ainoa johon ehkä joskus 10-vuoden päästä voisin ottaa, jos tarvii on yksi arpi, joka on silmäluomessa. Joskus se mua vaivasi, mutta nykyään ei edes vaivaa. Varmaan on syy siinä, että olen löytänyt miljoonan hyvää kauneustuotetta, josta olen saanut apua myös tuohon silmäluomeeni. Ihanaa kevätt sulle ihanuus ja muista. Sä olet kaunis ja ihana.

  Vastaa
  • hannasumari 25.04.2016

   Maiju!
   Sä se kaunis ja ihana olet!
   Pus
   Hanna

   Vastaa
 2. Tiina 24.04.2016

  Äitisi on kaunis edelleen! Ja ehdottomasti parempi ilman sitä huulipunaa. Kun tiedän, miten botoxia testataan rotilla, en ikinä kykenisi käyttämään sitä itseeni vain turhamaisista syistä. 🙁 Lääketieteelliset syyt ehkä pystyisin sulattamaan.

  Vastaa
  • hannasumari 25.04.2016

   Oi oi ai eläinkokeita? No niin, sellasta se on. Lääkkenähän sitä käytetään ainakin migreeniin. Multa migreeni onneksi lähti Fustran myötä.
   Ja niin, äiti on kaunis kyllä ja tyyli on ollut aina hyppysissä – siksi jäi huulipunkin laittamatta!

   Hanna

   Vastaa
 3. Ulla 25.04.2016

  Kyllähän niitä on muitakin täyteaineita,kuin botox.Sitäkin voi laittaa ihan pieniä määriä,jolloin vaikutus ei ole niin raflaava. Aava Kampissa oleva Antti Koski on taitava ja mukava.Itselleni on tehty arpikorjausta onnettomuuden takia.Hehkeä 90v muuten!!

  Vastaa
  • hannasumari 25.04.2016

   Joo niinhän se on. Botox lamauttaa lihaksia ja täytteet täyttää juonteita. Kun vaan pystyisi näkemään etukäteen miltä näyttäisi pistosten jälkeen! Peili tulevaisuuteen! Se olis hyvä juttu monessa! Vai olisko sittenkään…?!

   Hanna

   Vastaa
 4. Teija 25.04.2016

  Jaahas, enteileeköhän tämä nyt sitä, että kohta saamme lukea aiheesta lisää kaupallisena yhteistyönä. Ainakin verkot on heitetty veteen..

  Vastaa
 5. hannasumari 25.04.2016

  Hahahah! Ittekin ajattelin, että vähän siltä kuulostaa! Mutta ei ole niin! Mä ihan oikeasti pohdin sitä. Olis ihanaa jos ei olis noita ryppyjä – ehkä. Mutta en mä kyllä taida piikkejä ottaa. Toisaalta jos ottaisin saattaisin siitä kertoakin. Mulle tulee asoissa aina se piste, että ihan sama – oon tällänen ja kerron sen. Usein myös päätän etten et en kerro jotain omaa asiaani kellekään ja pöläytän sen ulos suustani ensimmäiselle vastaantulijalle!

  Ja joo – kyllä Facebookin inboxiin tuli yksi tajous muunlaisesta hoidosta jolla saa parempia tulskia kuulemma mutta en tarttunut, enkä tartu siihen!

  Hauskaa päviää Teija!

  Hanna

  Vastaa