Hengittäisinkö heliumia? Kysyin asiaa lääkäriltä

IMG_5697

Kuinkahan monta kertaa olen pohtinut kannattaako mennä lääkäriin vai olla menemättä? Varsinkin flunssa on tyypillinen mennäkö vaiko eikö mennä –tilanne. Sitä lykkää helposti kunnes viikonloppuna on vihdoin sitä mieltä, että nyt kyllä pitää mennä. Ja sittenhän se on sekä vaikeaa että kallista.

Ajatus siitä, että pääsee keskustelemaan tilanteesta lääkärin kanssa, menemättä lääkäriin, on houkutteleva. DiacorPlus-sovelluksella lääkäriin saa keskusteluyhteyden helposti. Latasin applikaation puhelimeeni (saa kaikista sovelluskaupoista) ja testasin sitä. Käyttö oli helppoa ja kivaa.

Applikaation chatilla pääsee juttelemaan lääkärin kanssa ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa heti. Kysyin näin vapun kunniaksi yleislääkäriltä onko vaarallista hengittää ilmapalloista heliumia ja puhua Aku Ankka-äänellä. Vastaus tuli saman tien.

– Heliumin hengittäminen ei ole suositeltavaa. Siitä voi tulla huono-olo ja lisäksi se rasittaa äänihuulia.

Muuten kehotettiin pitämään hauskaa ja rentoutumaan.

Kysyin vielä voisiko lääkäri määrätä minulle migreenilääkereseptin apteekkiin. Sekin onnistuisi minun tapauksessani, koska niitä on määrätty minulle ennenkin.

Varsin näppärää! Jos migreenilääkkeet ovat loppu, kun kohtaus yllättää, tilanne on kauhea. Olen kokenut sen monta kertaa. Voin kuvitella, monta muutakin lääkettä, jonka saaminen oikealla hetkellä on suuri helpotus. Esimerkiksi allergialääkkeet ja lääke silmätulehdukseen.

Otin DiacorPlussalla yhteyttä myös terveydenhoitajaan (jota nuoren ystäväni riemuksi kutusuin terveysSISAREKSI – jess olen vanha pieru!) Hänelle lähetin chatin kautta kuvan käsivarteni luomesta ja kysyin olisiko minun syytä tarkistuttaa se lääkärillä ihosyövän varalta. Sain todella asiantuntevat ja oloa helpottavat vastaukset. Lisäksi kysyin häneltä punkkirokotuksista, jotka ovat juuri nyt ajankohtaisia. Netistähän löytyy kyllä neuvoa jos jonkinlaista, mutta en luottaisi nettitietoihin, kun kysymyksessä on oma tai perheeni terveys. Asia tuli selväksi ja aionkin mennä ottamaan puutiaisaivotulehduksen varalta rokotukset tänä keväänä. Borrelioosiin rokotetta ei ole olemassa. Siis kuten terveydenhoitaja minulle kirjoitti, hyvä suojautuminen ja punkkitarkastukset ovat paikallaan joka päivä, jos oleillaan punkkialueella.

IMG_9434

 

 

IMG_9430Hirveän näppärää siis saada uusittua reseptejä ja kysyä neuvoa. Sovelluksessa on myös tietoa Diacorin tarjouksista. Nyt siellä näytti olevan mm. 30%:n etu D-vitamiinitason mittauksesta, joka on voimassa toukokuun loppuun asti. Kiinnostavaa! En edes tiennyt, että sellaisia mittauksia tehdään…

Palvelu toimii hyvin myös ulkomailta, mikä saattaa olla oikea pelastusrengas, vaikka suomalainen lääkäri ei voikaan määrätä lääkkeitä ulkomaille. Silti hän voi neuvoa. Muuta ei tarvita kuin nettiyhteys. Monesti olen ollut tilanteessa, jossa DiacorPlussasta olisi ollut ulkomailla hyötyä. Kuinka kauan voi olettaa, että ripuli paranee itsestään? Menenkö lääkäriin jo matkalla vai odotanko että pääsen kotiin? Kehoni on täynnä punaisia pisteitä ja kutisen. Mitä tehdä? Ja perään valokuva ihosta.

Applikaatiolla tavoittaa lääkärin, hoitajan, psykologin sekä ravitsemus ja – fysioterapeutin. Muistan, kun polveni lukittui koukkuasentoon, enkä saanut mistään tietoa, mitä tehdä. Olisipa ollut tämä systeemi silloin! Tai silloin kun lapseni olivat pieniä ja sairastivat usein.

Sovellus on helppoa ladata puhelimeen, eikä se maksa mitään. Siihen voi tutustua kaikessa rauhassa ja sitten jos tarvitsee apua tai on kysyttävää, voi siirtyä käyttämään palvelua. Lääkäreille voi lähettää kysymyksiä joihin vastaavat kahden päivän sisällä tai voi aloittaa keskustelun ”Tavoitettavissa heti” –olevan lääkärin kanssa. Sovellukseen tallennetaan luottokorttitiedot ja palvelu veloitetaan luottotililtä palvelun käyttämisen jälkeen. Hinnoittelu on yksinkertainen. Noin viidentoista minuutin keskustelu lääkärin kanssa maksaa kiinteän summan ilman toimistomaksuja tai muita lisiä ja sisältää tarvittaessa reseptin toimittamisen apteekkiin. Palvelusta tupsahti kuitti sähköpostiin saman tien ja kelakorvaukset oli huomioitu. Näppärää!

Näyttökuva 2016-04-30 kello 12.05.12

Sovelluksella voi myös varata ja perua lääkärin vastaanottoaikoja.

Kannattaa ladata applikaatio puhelimeen ja tutustua siihen. Antamalla palautetta sovelluksesta täällä osallistuu kilpailuun, jossa on palkintoina aktiivisuusrannekkeita kaikkien palautetta antaneiden kesken. Pääpalkintona on Polar A360 jonka arvo on 200€ ja lisäksi arvotaan neljä kappaletta Polar Loop 2 aktiivisuusrannekkeita arvoltaan 120€/kpl. Kilpailuaikaa on toukokuun loppuun.

Hauskaa vappua – älkää tulko kipeiksi älkääkä hengittäkö heliumia!

Rullaati rullaa!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Pirjo Mc Carron 20.11.2017

    Sain flunssan lastenlapsiltani ja nyt silmäni , vasensilmä, rähmii punoittaa ja vuotaa
    Lapset saivat lääkkeeksi antipiootti voiteen ja silmät paranivat saisiko tuota voidetta mummollekkin?

    Vastaa