Kakkavappu

Hyvää kevättä! Niin se vaan pärähti kesäkelit vapuksi. Olen katsonut Facebookiin vappukuvia vihreänä kateudesta. Niin paljon ihania kevätmekkoja, samppanjaa, serpentiiniä, kauniita kattauksia, juhlamieltä ja ihanasti kreisiä hulinaa. Ei sillä ettenkö sitä muille soisi, mutta oma vappu meni ihan – hmmmm – kuinka sen sanoisin kauniisti? No siis kakkamaisestihan se meni.

varusteet - jokaiselle jotakin!
varusteet – jokaiselle jotakin!

Tultiin mieheni kanssa tänne Saarenmaalle. Meillä on täällä talo. Emme käy täällä talvella, mutta tyhjillään tupa ei ole. Täällä käy kylässä epälukuinen määrä hiiriä ja naapurin rouva. Hiiret syövät kaiken mitä keksivät suuhunsa pistää, kuten vitamiinit, patjan, tyynytupsut, tossujen vuorin, vaniljasokerin jne. Naapurin rouva taas kerää hiirien raadot ja lisää pyydyksiä myrkkyä pitkin talvea ja siivoaa talon ennen kuin tulemme.

Ihanaa oli taas tulla. Meitäkin odotti vappujuomapullo terassin pöydällä. Naapurin rouva oli varmaan sen jättänyt. Olin AIVAN otettu. Kun katsoin pulloa lähempää, aivoni löivät hetken aikaa tyhjää – kunnes tajusin. Pullo oli pyydys…

Kas vappujuomaa!
Kas vappujuomaa!

 

Mutta hei - täällähän kellutaan. Ja osa on jo aivan pohjalla!
Mutta hei – täällähän kellutaan. Ja osa on jo aivan pohjalla!

Vaikka Irina oli siivonnut, olen vähän kranttu ja siivosin uudelleen aivan perusteellisesti. Eli koko irtaimisto ulos talosta, tekstiilit pesukoneeseen, astiat tiskikoneeseen (siis puhtaat astiat, mutta onhan hiiri saattanut koskettaa astiaa! Siis kaikki astiat pestään talven jälkeen) Vasta hurja suursiivous saa minut tyytyväisenä nauttimaan olostani täällä. Mutta että ensikäynnin pitikin sijoittua juuri vappuun, kun kaikki muut vaan rilluttelevat kuka missäkin ja meidätkin oli kutsuttu moneen vappujuhlaan mukaan joista kaikista kieltäydyimme. Ja vappujuomapullo osoittautuikin pirulliseksi lentomuurahaisten ansaksi. (Olen kyllä kiitollinen Irinan neuvokkuudesta!)

Kaikki ulos!
Kaikki ulos!
Villasukkien tuuletus käynnissä
Villasukkien tuuletus käynnissä

Siivous olisi vielä käynyt ihan sukkelaan, mutta matkaan tuli muutama lisäkiemura. Likakaivon pumppu oli hajonnut, toinen wc oli sökönä ja lemusi niin, että silmiä kirveli ja pesukone oli niin ikään hajalla. Laitoin koneeseen hiirien likaaman päiväpeiton ja kas kummaa, kone ei tyhjentänyt vettä. Teimme kaikki kotikonstit mitä siinä tapauksessa voi tehdä, mutta ei auttanut. Ai että se on somaa kaivaa se peitto koneesta märkänä ja likaisena ja miettiä mihin sen tunkisi. No vein sen narulle, mitäpä muutakaan. Sitten olikin lähdettävä paikalliseen K-rautaan ostoksille. Ostoslistalla oli pesukone ja pumppu. Aurinko helotti kuumasti ajaessamme ja siinä bensan katkuissa istuessani (autoon oli kaatunut viime viikolla vähän enskapyörän polttoainetta, joka lemuaa edelleen huumaavasti) selasin ystävieni vapunviettofiiliksiä facebookista. Masentavaa.

Kotiin päästyä asensimme uuden pesukoneen entisen viereen, koska toden näköisesti vanhaa ei saa kodinhoitohuoneesta ulos lainkaan. Se on reilut 50cm leveä ja viety huoneeseen, kun talossa oli juuri tehty remppa ja oven sai vielä saranoiltaan. Nyt ei saa. Ostin 40 senttisen päältä täytettävän koneen jotta saatoin olla varma, etten joudu sijoittamaan sitä olohuoneeseen. (Jos joku ihmettelee, miksi en kutsunut korjaajaa, niin selvyyden vuoksi sanottakoon, että kone on 10 vuotta vanha ja jos sen pumppu on sökönä, kuten luulen, korjauksen hinta on sama kuin uuden koneen. Sitä paitsi, ennen kuin uusi osa ja korjaaja ovat saapuneet Kuresaaren kupeeseen, on jo uusi kevät ja vappu)

Jatkoin siivoushommia ja Jari korjasi viemärisysteemejä. Niin herkän rattoisaa vapunviettoa. Imuroin hiiren papanoita ja kärpäsen kakkaa kuurasin lattioita ja uuden pesukoneen hurina oli korvissani kuin Ylioppilaskunnan laulajien oodia keväälle. Väillä join kahvia ja kävin nuuhkimassa vieläkö vessa haisi.

Lopulta huusholli oli siisti ja puhdas, viemärihommat skulasivat, kone oli pessyt kolme koneellista pyykkiä ja tippaleipänä pohjalla, vessa lakkasi haisemasta.

En jaksanut tehdä ruokaa ja hyppäsimme autoon (se haisee edelleen bensalle) ja ajoimme Kuresaareen illalliselle. Join pullon proseccoa, onhan vappu! Okei se oli piccolo pullo.

Skål!
Skål!
vain pieni kupliva hetki
vain pieni kupliva hetki

Nyt istun puhtaassa talossa, vatsa täynnä ja lällättelen kaikille, joiden vappu on ohi viimeistään aamulla – täällä nimittäin on koko viikoksi luvattu upeaa aurinkokeliä ja minun ei tarvitse mennä huomenna töihin!

 

Loppu hyvin kaikki hyvin!

vappu

Pus

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *