Ihanat ihonhoitorutiinit

Kaupallinen yhteistyö: Vichy Laboratories

Iho on kumma elin. Niin se tosiaan on elin ja itse asiassa kehomme suurin elin. Yhtenä päivänä se on ihan jees ja freessi ja kukoistaakin ja toisena päivänä se on harmaa, eloton, kuiva ja surkea ainoana koristeenaan kipeä finni joka ei koskaan puhkea.

Rakastan tätä mummini vanhaa peiliä ja sen patinoitutnutta pintaa
Rakastan tätä mummini vanhaa peiliä ja sen patinoitutnutta pintaa

Selkeästi iho kertoo paljon koko ihmisen kokonaishyvinvoinnista. Ja siksi uskon, että kaikki mitä teen näkyy nahkasta.

(Tähän väittämään on suhtauduttava tietyllä lempeydellä. Kerron mitä kävi kerran. Olin päättänyt olla lankussa joka päivä vähintään kaksi minuuttia. Homma sujui ihan mallikkaasti, mutta yhtenä päivänä olin unohtanut lankuttaa ja asia tuli mieleeni, kun menin illalla saunaan. Olin alasti ja päätin siitä huolimatta hoitaa asian heti. Heittäydyin lankuttamaan siihen paikkaan. Paikka sattui olemaan koko seinän mittaisten peililiukuovien kohdalla. Siinä sitten lankutin ilkialastomana ja katsoin mikä kaikki voikaan roikkua ja olla rypyssä tuossa asennossa. Kaikki. Iho näytti kerrassaan erityiseltä ihan kaikkialta. Eli jos sanotaan että kaikki näkyy nahkasta, niin kannattaa olla armollinen ja jättää lankutukset hetkeen, jolloin on treenivaatteet päällä.)

Joka tapauksessa ajattelen, että kun hoidan itseäni, hoidan myös ihoani. Siihen kuuluvat kaikki perusjutut.

juo riittävästi vettä

 nuku tarpeeksi

 ulkoile joka päivä

suojaa iho auringolta

syö paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja

 puhdista iho joka ilta ja aamu

 kosteuta ihoa aamuin illoin

 vältä sokeria, alkoholia ja tupakkaa

Luulen että me kaikki osaamme tuon listan ulkoa ja sitten sitä noudattaa sen minkä pystyy. Mutta välillä on tietysti hyvä tarkistaa missä mennään ja tehdä korjausliikkeitä jos on tarvis.

Omat parhaat rutiini kuuluvat ehdottomasti aamuihin. Olen ollut vauvasta saakka aamuihminen.

Aamu alkaa hitaalla heräämisellä ilman kelloa, se on syntymälahja. En tarvitse herätystä, herään siihen kellonaikaan, jonka olen illalla päättänyt, tai aikaisemmin. Venyttelen pitkään. Pyörittelen nilkkoja ja ranteita ja venytän koko vartaloa sekä varsinkin takareisiä ja pakaralihaksia. Ne tuntuvat aina kireiltä. Availen silmiäni ja pyörittelen niitä. (Arvaan että haluaisitte sen videolla! Ei tipu!)

Venytteleminen on ihanaa ja sille kannataa antaa pieniä hetkiä aamustaan
Venytteleminen on ihanaa ja sille kannataa antaa pieniä hetkiä aamustaan

Kun nousen juon lasillisen sitruunavettä, keitän kahvin ja puuron, jota syön joka ikinen aamu marjojen kanssa. Kun puuro hautuu hitaasti liedellä (ei mitään pikapuuroja minulle!) haen lehden postilaatikosta yöpaidassa. Jalassa on aina mieheni jättisuuret saappaat kokoa 47, koska ne on niin helpot työntää jalkaan. Venyttelen matkalla ja tyhjennän keuhkot venytysten yhteydessä moneen kertaan ja hengitän ne täyteen raikasta hapekasta ilmaa. Bussi ajaa usein ohi, mutta kukaan ei näe happijumppaani, koska kaikki tuijottavat puhelimiaan. Se naurattaa minua. Kun tulen sisälle olen täynnä energiaa ja teen muutamia venytyksiä ja taivutuksia kepin kanssa ja vielä sarjan venytyksiä jaloille lattialla istuen, jalkapohjat seinää vasten.

Lasillinen sitruunavettä maistuu minulle ihan ensimmäiseksi aamulla.
Lasillinen sitruunavettä maistuu minulle ihan ensimmäiseksi aamulla.

Aamiaisen ja suihkun jälkeen alkaa ihon hoito ja meikkaus, joka tapahtuu nopeasti. Käytän mielelläni kestoripsiä, jotta homma nopeutuu. Mutta tärkein osuus on onneksi nopein, eli hoitovoiteet. Laitan puhdistetulle iholle aina vähintään seerumin ja päivävoiteen.

Haen lehden ja hengitän ulkoilmaa satoi tai paistoi.
Haen lehden ja hengitän ulkoilmaa satoi tai paistoi.

Nyt kun olen 57 -vuotias huomaan, että ihoni kuivuu kiihtyvään tahtiin ja sitä on alkanut oikein kiristää pitkin päivää. On ollut aika vaihtaa voiteita ja etsiä sellaisia tuotteita joissa on ajateltu juuri minun ikäisiäni yli 50 -vuotiaita naisia. Sain kokeiltavakseni Vichyn Neovadiol Compensating Complex –sarjan päivä- ja yövoiteen sekä seerumin. Apteekeissa myytävä sarja oli minulle entuudestaan tuttu. Käytän mm. heidän meikinpuhdistusvaahtoaan. Kannattaa käydä apteekissa tutustumassa Vichyyn, joka on hypoallergeeninen ja sen koostumus on testattu ihotautilääkärien valvonnassa.

Happijumppa on hassun näköistä ja siksi juuri se saa hyvälle tuulelle
Happijumppa on hassun näköistä ja siksi juuri se saa hyvälle tuulelle

Neovadion Compensating Complex päivävoide ja seerumi tulivat markkinoille aika äskettäin, viime marraskuussa ja tuotteiden kehittämiseen on kulunut 14 vuotta! Niin kauan Vichy laboratories on työskennellyt saadakseen aikaan ihanteellisen molekyylirakenteen ja koostumuksen hoitotuotteisiin, jotka on tarkoitettu juuri aikuisen naisen iholle.

Yksi tärkeä ainesosa on Pro-Xylane joka on L’oréalin patentoima biomimeettinen molekyyli. Tuotteiden koostumukset vaikuttavat kolmeen alueeseen: tekee ihon kiinteämmäksi, sileämmäksi ja täyteläisemmäksi sekä tasoittaa ihonväriä ja antaa sille uutta kuulautta. Tuotteet sisältävät myös ihoa vahvistavaa ja rauhoittavaa Vichy Thermal Spa -lähdevettä.

Ensin seerumia ja sitten voidetta ja mielellään kymillä sormilla :)
Ensin seerumia ja sitten voidetta ja mielellään kymillä sormilla 🙂

Olen nyt käyttänyt tuotteita pari viikkoa ja olen tyytyväinen tuloksiin. Iho on kosteutunut hyvin, tuntuu kimmoisalta ja näyttää raikkaalta. Rypyt pehmenevät hyvin kosteutetussa ihossa. Plussaa tulee myös miedosta tuoksusta. Usein voiteet jotka tuoksuvat voimakkaasti aiheuttavat minulle päänsärkyä ja ne myös usein kirvelevät herkällä ihollani.

Seerumin koostumus on erityisen kiva, koska se on sopivan paksua, eikä siksi lennähtele hygieenisestä pumppupullosta minne sattuu. Levitän seerumin aina puhdistetulle iholle mahdollisimman kylmillä sormilla! Eli pidän käsiäni kylmän veden alla tovin. Sitten levitän seerumin ja lopuksi rummutan ihoani kevyesti molempien käsien sormenpäillä. Se saa veren kiertämään ja tuntuu ihanalta. Seerumi imeytyy hetkessä kokonaan ihooni eikä jää sen pinnalle öljymäiseksi kerrokseksi. Sen päälle on hyvä leivittää kreemimäinen päivävoide.

Vichy -tuotteet löytyvät apteekista
Vichy -tuotteet löytyvät apteekista

Neovadiol Compensating Complex –päivävoide pitää kasvojen ihon kimmoisana ja sen pinnan kosteana koko päivän, eikä ihoa kiristä illallakaan, kun pesen meikit pois ja laitan kasvoille seerumin ja yövoiteen.

Uni viileässä huoneessa on päivän viimeinen ihon hoitorutiinini!

Lisätietoa Vichy Neovadiol –sarjasta + lähimmät sarjaa myyvät apteekit löydät täältä

 

Pus

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *