Täällä tajusin että minähän olen rakastunut

Aika vilinää on ollut viime viikkoina. Tykkään kun on menoa ja meininkiä, mutta välillä harmittaa, kun ei ehdi tavata ystäviä eikä liikkua (siis harrastaa liikuntaa) niin paljon kuin haluaisi. Tai tehdä ruokaa rauhassa. Tuntuu että aina kun teen ruokaa, minulla on kiire. Se on varmasti yksi syy miksi pidän niin paljon leivonnasta. Kun leivon, olen aina kiireetön. Kukaan ei odota kieli pitkällä että leipomus valmistuu. Sen sijaan päivällistä odotetaan aina.

Suuri osa töistäni on kirjoittamista ja lisäksi asiat hoidetaan nykyään kirjoittamalla, mikä sekin on aika rasittavaa. Kukaan ei soita ja kysy. Kaikki lähettävät sähköpostia, tekstiviestejä tai viestin FB-inboxiin. Kaikkeen kirjoittamiseen menee aikaa ja siksi istun todella paljon. Ja nythän me kaikki tiedämme istumisen haitat. Olenkin levittänyt keskelle olohuonetta joogamaton ja aina kun nousen ylös, käyn tekemässä siinä seisovan koiran ja cobran. Selkä kiittää.

Toissa viikolla kävin Vitamin Well-juoman infotilaisuudessa, joka alkoi klo 7.30 Helsingin keskustan kuntokeskus Elixiassa Barre-tunnilla. Siihen aikaan on helppoa ehtiä kaupunkiin Espoosta. Ei ole ruuhkaa ja keskustasta löytyy parkkipaikkoja aivan helposti.

Minulle oli hyvin nostalgista mennä juuri tuohon liikuntakeskukseen. Sen toinen nimi on Alexium ja sen perusti joskus 20-vuotta sitten Juhani Avellan. Avellan oli voimanostaja jolla oli maailmanennätyksiä ja Pohjoismaiden mestaruuksia hallussaan. Hän opetti minulle mm. kuinka ylätaljaa vedetään oikeaoppisesti. Jussi oli kiva tyyppi, hän kuoli vuonna 2004 tietääkseni syöpään. Kerran Alexiumissa treenatessani Tarja Kahman johdolla, tajusin että olen rakastunut. En Tarjaan enkä Jussiin vaan Jariin, jonka kanssa sitten meninkin naimisiin. Erittäin tärkeä paikka siis!

Balettikoulun kevätjuhlassa Kansallistetterin lavalla
Balettikoulun kevätjuhlassa Kansallistetterin lavalla

 

Minä olen tuo istuva tyttö ihan vasemmalla
Minä olen tuo istuva tyttö ihan vasemmalla

Mutta mitä on Barre? Aivan huippu laji! Innostuin aivan mielettömästi siitä. Se on baletin ja treenin yhdistelmä yksinkertaisesti sanottuna. Tanssin balettia viimeksi noin 50-vuotta sitten. Se tapahtui Kansallisteatterin vintillä legendaaristen Irja ja Klaus Salinin balettikoulussa. Oli uskomatonta kuinka baletin asennot, käsien liikkeet ja muut jutut nousivat tunnin aikana tietoisuuteeni jostain syvältä syvältä muistin sopukoista. Klassisten jalkaliikkeiden ja taivutusten välissä tehtiin punnerruksia. Huimaa. Mukana oli myös baletista tuttuja hyppyjä, niitä en voi tehdä, mutta nousin varpailleni. Oli ihan sairaan kivaa. Muut tunnille osallistuneet olivat nuoria varsamaisia kukka-tyttöjä. Meillä oli ikäeroa varmaan noin 30-vuotta. Oli vähän hassu fiilis ja ihmettelin missä muut rouvat olivat. Tunnin jälkeen lähdimme läheiseen hotelliin ihanalle aamiaiselle ja kuulemaan asiaa vitamiineista. Kävi selväksi että ainakin D-vitamiinia on syytä syödä ja se tarvitsee seurakseen kalsiumia. Myös magnesiumia, seleeniä, B-vitamiineja, C-vitamiinia ja kalaöljyä. Olen todella huono popsimaan vitamiineja ja usein niistä tulee minulle huono olo. Kalaöljykapselien kalanmaku nousee kurkkuun ikävästi. Syön kalaa maksimissaan kerran viikossa, joten ehkä asialle olisi syytä tehdä jotain.

tohon tyyppiin tajusin olevani rakastunut Alexiumissa vuonna -93
tohon tyyppiin tajusin olevani rakastunut Alexiumissa vuonna -93

Tutkin Witamin Well –vesien tuoteselostetta ja ilahduin kyllä. Vain vähän hedelmäsokeria makeuttamassa hiilihapottomia vesiä ja pääpointti on vesiin lisätyissä vitamiineissa ja mineraaleissa. Kiva ottaa autoon mukaan juomaa jossa on vähän makua ja varsinkin mineraaleja, sillä tiedän, että minun olisi syytä syödä ainakin magnesiumia. Mieheni harrastaa enduroa, jossa kaloreiden kulutus on aivan huimaa. Siellä voi tunnissa kuluttaa 1600 kaloria ja eiköhän siinä kulutuksessa katoa joku hivenaine ja vitamiinikin elimistöstä. Hän otti lahjaksi saamaani juomaa mukaan treeneihin ja tykkäsi myös.

Kyllä nuo nuoret neidot paremmin taipuivat. Tahtoisin alkaa harrastaa tätä lajia!
Kyllä nuo nuoret neidot paremmin taipuivat. Tahtoisin alkaa harrastaa tätä lajia!

Sain tilaisuudesta siis paljon irti. Hyviä muistoja balettitunneilta 50-vuoden takaa (KUVITELKAA! 50-vuoden!!!) hyviä muistoja Alexiumista ja Jussista ja rakastumisestani. Upean treenitunnin ja mukavan fiiliksen siitä, että muut vanhemmat naiset tulivat vain sille aamiaiselle… 😉 ja paljon tietoa vitamiineista. Hieno aamu ja mahtavaa, että infossa ei vain istuttu, vaan sain työpäivän alkamaan ihanasti liikkuen. Kiitos!

 

Aurinkoa päivään!
Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *