Juhlakausi alkaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa kun tulee kevät ja aurinko paistaa ja alkaa meidän perheen juhlakausi! Äitini synttärit on ihan kohta ja hän täyttääkin kunnioitettavat 90-vuotta, sitten olen vuorossa minä ja kaksi tytärtäni ja kevääseen mahtuu vielä kaikille yhteinen vappu ja sitten tulevatkin ylioppilasjuhlat ja muut valmistujaiset. Ihanaa tavata ihmisiä ja nauttia valosta ja ilosta juhlien merkeissä.

Rakastan suunnitella juhlia ja olen joskus ajatellut, että siitä voisi tulla minulle vaikka ammatti. Monet monituiset juhlat, isot ja pienet, on tullut vuosien varrella järjestettyä. Ikimuistoisia juhlia ovat olleet tietysti omat ja tyttären häät, tyttären kihlajaiset ja kolmen tyttären ylioppilas- ja rippijuhlat.

Kerran sain tehtäväkseni järjestää puutarhajuhlat. Juhlan aiheena oli 40-vuotis syntymäpäivät. Ja idea oli järjestää puutarhajuhlat talvella! Oi se oli hauska haaste. Oli kevättalvi ja laitoin koko pihan täyteen erivärisiä tulppaaneja vain työntämällä niitä lumeen. Kukat on muutenkin aina tärkeässä asemassa, kun järjestän juhlia. Laitan niitä kattaukseen monin tavoin. Kerran kasvatin ohraa suurissa matalissa astioissa ja tein kukkivan niityn pöytään. Työnsin ohran sekaan eläviä kukkia ja sulista tehtyjä perhosia jotka oli kiinnitetty ohuisiin metallilankoihin. Elävillä syötävillä kukilla voi myös koristella salaatteja ja kakkuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juhlajuoman valinta on myös tarkka juttu, samoin kuin kuohujuoman kaataminen laseihin. Pidän siitä, että juoma on kylmää ja oikeasti inhoan liian lämmintä, lasissa seisonutta kuohuvaa. (Juon punaviininkin mielelläni viileänä, vaikka en kylmänä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt Alkon tilausvalikoimaan on tullut uusi virkistävä kuohujuoma, Freixenet Ice Cuvée Especial Cava Semi Secco, joka on tarkoitettu nautittavaksi jäiden kanssa suurista laseista! Sopii niin mainiosti keväisiin ja kesäisiin juhliin. Lisäksi minua viehättää aina uudet tavat nauttia jotain perinteiseltä kalskahtavaa, varsinkin jos se on hyvää totta kai!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aikaisemmin oli niin, että kaikissa Alkoissa oli sama valikoima. (Muistan nekin ajat, kun alkoholin myynti oli säännösteltyä ja isällä ja äidillä oli viinakortit, joihin ostot merkittiin. Silloin Alkoissa ei vaelleltu valitsemassa juomia, vaan ne olivat tiukasti tiskin takana.) Nyt valikoimat vaihtelevat, samoin saatavuus. Freixenet Ice Cava on Alkon tilaustuote. Sen tuotenumero on 919127 ja hinta 10.98 €. Tilaaminen on helppoa. Lomake löytyy täältä . Jos haluaa tilata tuotteen pääkaupunkiseudun myymälään se tapahtuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@alko.fi sähköpostiin tarvitaan yhteystiedot, tuote, määrä ja myymälä josta tuotteen haluaa noutaa.

Freixenet on vähän sellainen rakkaudellinen brändi ja koska olen parantumaton romantikko, se vetoaa minuun. Tarina on kuin romaanista ja varmaan siitä voisi hyvin tehdä elokuvankin. Kaikki alkoi romanssista, kun kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja menivät naimisiin. He alkoivat perinteilleen uskollisina kuohuviinin valmistuksen Katalonian sydämessä. Cavat ovat kuuluneet heidän tuotteisiinsa vuodesta 1861 asti. Ja nyt perheyritys Freixenet on maailman suurin cava-tuottaja. Ja mikä hauskinta, he ovat rikkoneet rajoja ennakkoluulottomasti läpi historiansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Freixenet Ice Cava on siis luotu juotavaksi jäiden kanssa mutta lasiin suositellaan vielä lisättäväksi mintun- tai sitruunamelissan lehtiä, vadelmia tai mansikoita. Kaunista ja hyvää ja pysyy viileänä eikä väljähdy. Juomasta voi tehdä muitakin drinkkejä kuten Mimosaa (Cavaa ja appelsiininmehua) tai Bellinejä (Cavaa ja persikkasosetta)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätin nytkin käyttää koristelussa kukkia, mutta pistinkin kukat pakkaseen ja tein ruusuisia jääpaloja. Käytin jääpalamuotteina silikonista valmistettuja sydämenmuotoisia muffinivuokia. Laitoin muottien pohjalle ensin vain vähän vettä ja ruusun, jonka olin leikannut varresta tyveä myöten. Sitten pistin muotit pakastimeen noin tunniksi. Vasta sitten kaadoin muotit täyteen vettä ja ne saivat jäätyä seuraavaan päivään. Tämä siksi, että ruusut kelluvat eivätkä pysy pinnan alla. Kun tyvi on jäätynyt kiinni alustaan, kukka ei pääse nousemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein jääpaloja myös orvokeista. Ne pysyivät kiltisti veden alla. Laitoin ruusujääpalat kulhoon tavallisten jääpalojen joukkoon ja laitoin kauniit valkoiset cavapullot jäiden sekaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarjosin Freixenet Ice Cavan kanssa vartaita, joihin olin pistellyt mansikoita, mintunlehtiä ja pieniä tuulihattuja. Pursotin niiden päälle raitoja tummalla- ja valkoisella suklaalla. Ai että oli hyvä yhdistelmä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihania kevään ja kesän juhlia kaikille – kohta on vappu!

Hanna