Kaktuksena hoitopöydällä – akupunktiosta helpotusta vaivaan jos toiseenkin

Aloin käydä akupunktiossa pitkästä aikaa. Ja kun kerran menin, menin monta kertaa peräkkäin. Akupunktio on kiinnostava hoitomuoto. Se tukee terveyttä ja hoitaa vaivoja. Parasta siinä on lääkkeettömyys – eli vain neuloja, ei mitään minkä vaikutuksista et voi olla varma, nieltyäsi sen. (No jos siis nielee neulan, kuten entinen kissamme Renttu, siitä voi seurata yhtä ja toista epämiellyttävää. Rentun tapauksessa kuolema, mutta akupunktiossa ei todellakaan niellä neuloja!)

Hyvää on myös kokonaisvaltaisuus, hoidetaan syytä ja seuraukset katoavat. Vuosia sitten hoidin migreeniä hyvin tuloksin akupunktiolla. Paljon miellyttävämpää on ehkäistä migreeniä ennalta, kuin poistaa se triptaaneilla, joita syömällä menee aina toviksi vähän sekaisin ja väsyneeksi.

aika hilpeää!
aika hilpeää!

Tällä kertaa menin akupunktioon uteliaisuudesta. Tapasin kerran Sveitsissä asuvan kiinalaisen akupunktiolääkärin joka oli uskomattoman kaunis. Vitsailin hänelle jotain siitä, voiko itseään pistellä neuloilla ja parantaa vointiaan. Yllätyin kun hän vastasi tekevänsä sitä kokoajan ja mikä jännittävintä, hän sanoi tekevänsä itselleen kasvoakupunktiota säännöllisesti. Minulla ei ollut aavistustakaan mitä se on. Se on anti-age –hoitoa. Eli siis neuloilla saadaan iho kiinteämmäksi, heleämmän väriseksi ja jopa ryppyjä matalammiksi. No kyseinen lääkäri oli kyllä upea, mutta tästä on aikaa jo 15-vuotta eikä minua niin kovasti kiinnostanut rypyttömyys, olin kiinnostuneempi saamaan kipuja pois itsestäni. Kivun poistajana akupunktio on loistava hoitomuoto.

Nyt pääsin kokeilemaan kasvoakupunktiota akupunktioterapeutti ja naprapaatti Maria Eklöfin vastaanotolle, joka on vanha tuttuni.

On se jotenkin villiä maata siinä hoitopöydällä ja sitten alkaa neuloja sataa päälaelta varpaisiin asti vauhdikkaasti ja varmoin ottein. Ajattelin siinä, että olen kuin puunrunko jota tikka nakuttaa! Tilanne on jotenkin niin koominen, kun minähän inhoan neuloja yli kaiken. Ja niitä vaan tulee ja tulee. Mutta siis, ne eivät satu. Paitsi muutama. En paljasta mikä on heikko neulakohtani, koska silloin joku saattaa alkaa pelätä sitä, mutta oikeasti ei voida puhua kivusta. Muutama neula nipistää, muut eivät tunnu.

onneks noi ei ole ihokarvoja!!!
onneks noi ei ole ihokarvoja!!!

Olen nyt käynyt hoidossa jo kuusi kertaa. En vieläkään ole jaksanut laskea neulojen lukumäärää, mutta ensimmäiset laitetaan päälaelle, seuraavat kasvoihin, vatsaan muutama, jokunen nilkkoihin ja jalkateriin ja yhdet käsiin. Pidän siitä miten epäröimättä Maria laittaa neulat. Tämä aavistuksen jännittävä tapahtuma menee nopeasti ohi ja sitten voikin nukkua puoli tuntia. Paitsi etten nuku. Nukun vaikka missä, jopa kampaajalla, mutta Marian kanssa on kiinnostavaa puhua monista asioista ja pälätän koko hoidon ajan. Sen sijaan nukun kuin lapsi seuraavan yön kotona. Akupunktio mm. rauhoittaa, laskee verenpainetta, rentouttaa, tuo energiaa ja elinvoimaa, lievittää kipuja ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Ja paljon muuta. Mutta tämä hormonitoiminnan tasapainottaminen on kiinnostavaa nyt, koska tässä iässähän se hiipuu ja tuo vaivoja, joihin akupunktiohoito tuo suurta helpotusta. Vaihdevuosiin liittyvien oireiden, kuten mielialan parantamiseen ja kuumiin aaltoihin otan mieluummin akupunktiota, kuin lääkkeitä. Maria kertoi myös saaneensa aikaan paljon vauvoja eli neuloilla voi todella tukea hormonitoimintaa.

Kun lähden hoidosta minulla on aina hyvin rentoutunut fiilis. Kasvot ovat rennot ja se tuntuu hirveän hyvältä. Minulla on paha tapa purra huomaamattani hammasta ja jännittää kasvolihaksiani, kun olen stressaantunut tai keskityn. Iho näyttää myös jotenkin raikkaalta niin, ettei ole pakko laittaa meikkivoidetta, vaan ripsiväri ja huulipuna riittävät ehostukseksi. Kolmen kerran jälkeen huomasin myös että molemmissa poskissani olleet hiusjuonteet olivat kadonneet olemattomiin. En ensin uskonut sitä ja otin suurentavan peilin, mutta poissa ne ovat. Joten kun Maria sanoi, että viisi kertaa kerran viikossa ja sen jälkeen kerran kuukaudessa on hyvä määrä, niin arvaatte missä makaan kaktuksena kerran kuussa! Vaikka totta puhuakseni parasta on rentoutuminen ja kokonaisvaltainen hyvä olo, joka hoidosta tulee.

Akupisteitähän voi itsekin painella. Hyvä ja nopea helpotus päänsärkyyn on painella etusormen ja peukalon välissä olevaa pehmeää aluetta toisen käden etusormen ja peukalon välissä. Etsi kipein kohta ja paina ensin pitkään ja sitten pumpaten. Kipu helpottuu tai poistuu!

 

Kivutonta ja rentoa päivää!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 kommenttia

 1. Johanna 15.05.2016

  Hei Hanna,
  miten sattuikin kirjoituksesi juuri ajankohtaan jolloin olen jo tilannut ensimmäistä kertaa elämässäni ajan akupunktioon!!! Ihana lukea positiivisesta kokemuksestasi akupunktion hyödyistä. Minäkään en haluaisi syödä vaivoihini lääkkeitä siksipä kokeilen tätä akupunktiota. Jännittävää 🙂
  Ihanaa viikkoa Hanna !
  terv. Johanna

  Vastaa
  • hannasumari 16.05.2016

   Hyvää akupuntiota! Kerro sitten millaista se oli sinun mielestäsi ja auttoiko!
   Hyvää ja ihanaa viikkoa sinulle myös!
   Hanna

   Vastaa
 2. Pipsa 15.05.2016

  Hei,
  mitä tämä lysti maksaa? Kerta/ 5 kertaa?
  Kiinnostuin 😉

  Vastaa
  • hannasumari 16.05.2016

   Hei,
   yksi hoitokerta maksaa 72€
   Hanna

   Vastaa
 3. Leena 16.05.2016

  :)…..”onneks noi ei ole ihokarvoja” =D Komppaan!
  Käyn kerran viikossa ( helmikuun lopulla alkoi) fysioterapiassa, jossa fyssarini on erikoistunut mm. akupunktioon ja kraniosakraalihoitoon ( toisaalla sain pahan jomottävan lonkkakivun yhdellä kr.sakr.hoidolla pois). Saan hoitoa ( myös fysiot) kroonistuneeseen hermokipuun, johon ei suhtauduttu terveyskeskusksessavakavasti eikä hoitoa aloitettu ajoissa. Ajettuani kolarin, jonka jälkeen otettiin kaikki mahdolliset kuvat erikoislääkäri tajusi , että pikaisesti on akettava hoitaa kipua pois ettei se kroonistuisi loppuelämän kestäväksi.
  Mun kohdalla neulat ovat joissain kohtaa sattuneet kovasti ( mutta johtunut neuraalikudoksen yliherkistymisestä). Joka kerta saan piikin stressipisteeseen ( päälaki), dementiapisteeseen ( ööööö…miksköhän ? :)…on muistaakseni selkärangan ja niskan väliss) ja pahimpiin kipupisteiiin ja mihin millostenkin. Viime viikolla en enää tuntenut neulojen asettamista! Kipu on muutenkin hurjasti helpottanut ( myös muu hoito ja itsehoito tietenkin auttanut). Mä olen usein unen ja valveen välimailla ja rentoudun.
  Aiemmon olen saanut akupunktiota migreenin ja stressin hoitoon.
  Nyt mun on pyydettävä neulat myös kasvoihin =) Mitähän se mun fyssari asiasta tuumaa!
  Oikeesti, kerton hälle sun kirjoituksesta. Sopiiks?

  Vastaa
 4. Päivi 18.05.2016

  Akupunktio on mainio kivunlievityshoito ja apu moneen vaivaan! Suosittelen! Itse sain avun jo kahdella hoitokerralla joitakin vuosia sitten, kun varpaani oli todella kipeä ja jopa autolla ajaminen alkoi olla varpaan takia vaikeaa. Toisella kerralla kävin akupunktiohoidossa raskauden aikana, sain ohjeita synnytyksen luonnonmukaiseen käynnistykseen tiettyjä kehon akupisteitä painamalla lasketun ajan koittaessa (kaikki kolme raskautta on kohdallani mennyt aina yli lasketun ajan) sekä ohjeita oikeiden akupisteiden paineluun synnytyksessä kivunlievitysmenetelmänä. Minulla akupunktiosta on ollut apua joka kerta ja koska haluan viimeiseen asti välttää lääkehoitoja, mikäli vaan mahdollista, aion varmasti jatkossakin tarpeen tullen hakea apua akupunktiosta. Yksi akupunktiohoitaja sanoi kerran, että hoito ei välttämättä auta ihmiselle, joka ei ole vastaanottavainen ja luottavainen tähän hoitomenetelmään eli tässäkin ihmisen keho ja mieli toimivat yhdessä…

  Aurinkoista kevättä Hanna, blogisi on ihana! <3

  Vastaa
 5. Annikki 21.05.2016

  Noin 15 vuotta sitten terveyskeskuslääkäri kävi akupunktiokoulutuksessa ja antoi hoitoa asiakkaille mitä erilaisempiin vaivoihin. Ja terveyskeskusmaksun hinnalla, olisiko ollut siihen aikaan jotain 27 euron luokkaa.

  Vastaa