Kevään värejä ja hyviä fiiliksiä pressipäivässä

Olin eilen tutustumassa Balmuirin ensi kevään ja kesän mallistoihin. Esillä oli myös tämän sesongin mallistoa. Balmuirissa on jotain erityistä – se näyttää hirveän epäsuomalaiselta. Sen nimi kuulostaa ranskalta ja tuotteet kansainvälisiltä – ja sitähän ne myös ovat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
hahaha! Kuvassa ei siis ole minun huivikokoelamani – oliskin!!!

Minulla on hyvä kokoelma heidän kaulahuivejaan ja viitojaan ja ne ovat käytössä kokoajan. Muutaman olen saanut lahjaksi ja muutaman ostanut. Lilan mohairkaulahuivin ostin Ivalon lentokentältä kerran, kun olin tulossa pois Saariselältä. Ihmettelin, kun kenttä oli niin autio ja tyhjä. No eihän sieltä ollut konetta lähdössä. Olin varannut paluun kolmen kuukauden päähän…. Mä niin vihaan kaikkein lippujen ostamista ja lomakkeiden täyttöä. Teen aina jotain ihmeellistä ja tapahtuu katastrofeja. Tai sitten ei tapahdu mutta olen hermostunut ja jännitän kuinka mahtaa käydä! Samaa muuten koskee junalla matkustamista. Hirveä jännitys päällä aina, kun olen menossa junalla jonnekin, että a) ehdinkö b) olenko oikeilla raiteilla c) lähdenkö oikeaan suuntaan d) meneekö juna johon nousen, sinne minne olen menossa. Junahan saattaa mennä Hämeenlinnaan vaikka sen nokassa lukee esimerkiksi Tampere…. No tätä ei varmaan kukaan ymmärrä, mutta junamatkaili on siis extremeä meikäläiselle. Oma auto on turvallinen. Menee sinne minne käsken – ainakin siinä tapauksessa, että kerron määränpään oikein.

Juha ja Heidi Jaara perustivat Balmuirin 10 vuotta sitten.
Juha ja Heidi Jaara perustivat Balmuirin 10 vuotta sitten.

Kerran olin menossa Eurajoelle ja kirjoitin navigaattoriin Eura. Minusta ne ovat yksi ja sama asia. Mutta eivät ne ole. Tiedän sen nyt. Onneksi silloin tavoistani poiketen lähden huomattavan ajoissa liikkeelle ja ehdin perille hyvin.

Erimuotoisista ja pintaisista kynttilöista saa kauniita kokonaisuuksia ja ryhmiä. Ihanat värit ovat kuin kynsilakkoja!
Erimuotoisista ja pintaisista kynttilöista saa kauniita kokonaisuuksia ja ryhmiä. Ihanat värit ovat kuin kynsilakkoja!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No nyt tarina karkasi ihan kauas Balmuirista. Heidän huivinsa ovat minulle siis tärkeitä ja tavallaan liiittyvät myös kaikkeen matkailuun, sillä huivi on paras matkavaruste ikinä. Kaikki matkavälineet ovat usein kylmiä. Laivat, lentokoneet ja junat. Joskus autotkin, kun ilmastointi pauhaa jotenkin vetoisasti. Silloin on ihanaa kun ohut villa- tai kašmirvillahuivi mukana ja voi kietoutua siihen. Se vie vähän tilaa, mutta lämmittää ihanasti, se ei rypisty eikä paina paljon laukussa.

Kesähatut ja -huivit

Mallistoon kuuluu huivien lisäksi paljon muutakin. Laajassa kodinsisustusmallistossa on tyynyjen, torkkupeittojen, lakanoiden ja muiden kodintekstiilien lisäksi pienkalusteita, kynttilöitä, kattaustarvikkeita ja esimerkiksi lyijyttömiä kristallilaseja.

Nahkaa, pellavaa ja kristallia
Nahkaa, pellavaa ja kristallia
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKymmenvuotiaan yrityksen periaatteet ilahduttavat – tuotteiden valmistuksessa vaalitaan käsityöperinteitä, eettisiä ja ekologisia arvoja. Käsityöperinteen vaaliminen on minulle aina kova juttu. Aina kun tehdään käsityötä, tehdään jotain uniikkia ja hienoa. Ekologiset ja eettiset arvot tekevät ostamisesta hyvän fiiliksen.Joululahjaksikin on kivaa antaa tuotteita, joista kukaan ei saa pahaa mieltä ♡

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *