Kurinpalautuksen aika!

Aloitin kuntoprojektin, koska olen päässyt pikku hiljaa liukumaan jonkinlaiseen itseni huijaus –moodiin ja vyötärölle on ilmestynyt makkara. Kun aloin tutkia miksi niin on käynyt huomasin, että syön liian suuria annoksia ruokaa ja unohdan syödä, kun olisi välipalan aika. Siitä juuri syntyy oravanpyörä, joka lihottaa. Kun ei syö silloin, kun olisi sen aika, syö liikaa silloin kun vihdoin ehtii syömään. Lisäksi syön vähän liikaa voita, herkuttelen pähkinöillä ja rouskutan näkkäriä.

Voi kuulostaa naurettavalta, mutta niin se on, että monta pientä asiaa onkin yhtäkkiä iso vuori. Ja yhtäkkiä onkin kerännyt neljä kiloa lisää painoa ja vyötäröllä löllöttää se makkara. Tahdon sen pois. Uhmaan nyt kaikkia itsehoito-oppaita, keittiöpsykiatreja ja voi hyvin opuksia joissa kehotetaan rakastamaan itseään sellaisena kuin on ja sanon, että VIHAAN VYÖTÄRÖMAKKARAANI. Amen. Olen iloinen, kun vaatteet solahtavat päälleni ja ärsyynnyn, kun näen etteivät ne laskeudu kauniisti vaan jumittuvat makkaralle lepäämään. Yök.

On aivan sama millainen kiire on, aina voi syödä terveellisesti ja oikein, jos haluaa. Olen kokeillut ja pärjännyt. Kysymys on puhtaasti motivaatiosta ja tahdosta.

Teen siis A) kurinpalautuksen syömisiini ja B) lisään liikuntaa

Olen pikkuhiljaa hylännyt eväät. Se on iso virhe. Olen ajatellut että syön välipaloja, se ei ihan riitä…Istun myös hirveän paljon tässä koneen ääressä kirjoittamassa. Kun aika rientää, unohdan syödä. Nyt laitan kotona hälytyksen puhelimeen kolmen tunnin välein ja keskeytän työt syödäkseni.

siinä koko pirteä pirtelörivi. maustamaton-, vanilja-, mansikka- ja suklaa PROFeel heraproteiiniijuoma ja suklaa ja mansikka PROFeel proteiinivälipalajauhe
Siinä koko pirteä pirtelörivi. vas. maustamaton-, vanilja-, mansikka- ja suklaa PROFeel heraproteiiniijuoma ja suklaa ja mansikka PROFeel proteiinivälipalajauhe

Maailman nopein välipala on pussissa keittiössä. PROFeel heraproteiinipirtelö valmistuu minuutissa ja se maistuu himottavan hyvältä, ihan jäätelöltä. Makuina on mansikka, suklaa ja vanilja ja tykkään niistä oikeasti ihan hulluna. Lisäksi juomaa tulee niin paljon, että se täyttää vatsan. Valikoimassa on myös maustamaton jauhe, sitä käytän raakapuuron seassa ja leivonnaisissa tuomassa proteiinilisää.

Yhdessä rasvattomaan maitoon tehdyssä proteiinipirtelössä on n. 160 kaloria ja se on juuri sopiva määrä energiaa minulle välipalasta. (Jauheen voi sekoittaa myös veteen ja silloin kaloreita tulee n.120) Tärkeää on se mistä kalorit tulevat. PROFeel on sokeriton ja energia tulee heraproteiinista, joka imeytyy hyvin. Saan siis rakennusaineita kehoon, enkä köyhiä, turhia kaloreita. Hyvällä treenillä ja proteiinilla rakennan ja pidän lihakset kunnossa ja käsivarret pysyvät kauniina!

15240043_10202174932451433_717828169_n

Kun syön kolme proteiinia sisältävää ateriaa ja kaksi proteiinivälipalaa päivässä, en syö ylimääräisiä herkkuja. Makeaa ei tee mieli, kun verensokeri ja kylläisyyden tunne pysyvät tasaisina. Se on se juttu.

Proteiini vaikuttaa nimenomaan kylläisyyden tunteeseen. Mutta jos proteiinia syö liikaa, se tietysti lihottaa. Eli sopivasti on syötävä. Kämmenen kokoinen pala kalaa tai kanaa pääaterioilla on hyvä määrä runsaiden kasvisten saattelemana. Oman proteiinin tarpeesi voit laskea täällä.

Joogatunnin varusteet
Joogatunnin varusteet

Tietysti lisään myös liikuntaa. Se on ollut hyvin suuri haaste. Kaksi fustra –tuntia viikossa ei riitä. Olen selittänyt itselleni, etten ehdi muuta. Kyllä ehdin se on vain järjestelykysmys. Ja aion alkaa ehtiä ihan kunnolla. Nyt olen löytänyt ihanan joogaopettajan, jonka tunnit ovat hyvin tehokkaita lisäksi rakastan ulkona liikkumista. Joten kahden tunnin lisäksi harrastan liikuntaa jatkossa vähintään viitenä päivänä viikossa. Siinä on suunnitelmani vatsamakkaran hävittämiselle ja poissa pitämiselle.

Joogatunnin jälkeen istun ja juon ihanaa suklaapirtelöä a la PROFeel <3 nam
Joogatunnin jälkeen istun ja juon ihanaa suklaapirtelöä a la PROFeel

Minusta on hyvä aloittaa kurinpalautus silloin, kun oma toiminta ja elintavat alkavat ärsyttää, eikä lykätä päätöstä vaikka joulun jälkeiseen aikaan. Ei yksi joulu mitään kaada. Se kestä kolme päivää ja sinä aikana voi huoletta syödä ja juoda kaiken sen mitä mieli tekee. Vaikka niinhän se menee, että hyvää flowta ei halua kovin dramaattisesti rikkoa, joten jouluelämässäkin säilyy lopulta holtti. Liian täysi vatsa ja liikkumattomuus ahdistaa. Tulee paha olo.

PROFeel Heraproteiinijauheet ja välipalajauheet ovat muuten hyvä joululahjavinkki kenelle vaan. Ensimmäiset kokonaan kotimaiset laktoosittomat proteiinijauheet sopivat kaikenikäisille. Nuoret tekevät niistä helposti itse välipalan. Vanhetessa lihasmassa alkaa huveta, joten proteiinia tarvitaan enemmän. Jos ei ole lihaksia ei pysty liikkumaan. Jokainen aktiiviliikkuja ilahtuu niistä varmasti.

 

Lämmin suositus!

Ja nyt liikkumaan!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *