Sinä yönä meni maailmankirjat sekaisin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei vaan kaikki! Nyt vaihtoi meikämandoliini mielipidettään kertaheilautuksella. Enkä ikimaailmassa olisi voinut uskoa, että näin käy, mutta niin se vaan on, että tästedes nukun tekokuitulakanoissa. Ihan uskomaton juttu!

Rakastan sitä hetkeä, kun illalla menen sänkyyn, jossa on viileät, sileät lakanat. Parasta on ollut, jos sängyssä on juuri vaihdetut mankeloidut lakanat parhaasta puuvillasta tai pellavasta. Minulla on ollut myös upeat silkkilakanat, jotka käytin niin loppuun, että ne yksinkertaisesti lahosivat. Silkin tuntu on erityinen, se on yhtä aikaa sileä ja pehmeä, liukas ja notkea, mutta siihen sisältyy pieni häivähdys karheutta. Kaikki omat vuodevaatteeni, lakanat, peitot ja tyynyt ja jopa koko sänky patjoineen on luonnonmateriaaleista tehty. Joten kun minulle ehdotettiin yhteistyötä, jossa kokeilisin tekokuitulakanoita ja -täkkiä, olin jo etukäteen varma, etten pitäisi tuotteesta.

Hain testattavat petivaatteet Unikulmasta. Tuotesarjan nimi on SteadyBody. Kokeiltavaan settiin kuului aluslakana, pussilakana sekä  tyynynpäälliset (materiaali on 60% Steadybody microkuitua, 39% microkuitua ja 1 % hiilikuitua.) Lakanat ovat lämpöä säätelevät. Lisäksi sain tyynyihin niiden käyttöikää lisäävät suojat ja SteadyBody -tuplapeiton, jonka luvataan pitävän nukkujan sopivan lämpöisenä koko yön ajan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lakanat, tyynynsuojat ja täkki ovat kaikki valkoisia. Lakanoissa on hento harmaa ruudutus.

En voi muuta sanoa, kuin että aivan huippu tuotteet. Ensinnäkin lakanat tuntuvat joka ilta ihanan viileiltä ja sileiltä, kun menen sänkyyn. Aivan kuin ne olisi juuri vaihdettu. Tekninen materiaali on liukasta ja sileää kuin silkki tai paras puuvilla, mutta se ei rypisty lainkaan. Aluslakana ei ole aamuisin hikisenä haitarina takapuolen alla, vaan se on pysynyt aivan paikoillaan koko yön. Pedatessani lakanoita parisänkyymme ilahduin erityisesti siitä, että aluslakana on todella suuri. Siitä riittää hyvin käännettävää petauspatjan alle. En kuitenkaan raaskinut kääntää sitä muualta kuin pääpuolen päädystä, sillä minusta patjan alle kääntämätön lakana on kaunis. Se ei vaan yleensä onnistu, koska lakanat tuppaavat olemaan siihen liian pieniä. Vaikka siis lakana ei ole patjan alla kuin yhdeltä sivulta, se pysyy täysin paikoillaan koko yön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
peite on kokonaan vallkoinen tereitä lukuun ottamatta. Peitettä on kahta paksuutta, ohuempi riitti meille mainosti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lakanat voi pestä 60%, rumpukuivaus on mahdollinen mutta lakanat kuivuvat nopeasti myös narulla. Rumpukuivauksessa suositellaan matalaa läpötilaa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Valkoinen kokonaisuus tuntuu ja näyttää raikkaalta.

Ensimmäinen tunne peiton ja lakanan yhdistelmästä oli hassu. Peitto ei tuntunut lainkaan. Silti olo ei ollut alaston, sillä lämpö tuntui. Oli kuin peiton alla olisi ollut oma mikroilmasto. Se tuntui ihanalta. Huomasin, että lupaus tasaisesta lämmöstä piti paikkansa. Lakanat kahisevat aavistuksen silkin tavoin, siitä tulee ylellinen ja miellyttävä tunne.

Hikoilen välillä paljon yöllä ja joskus olen joutunut vaihtamaan yöpukua keskellä yötä. Sänkyyn palaaminen ei ole ollut kovin mukavaa, koska lakanat ovat olleet märät. Nytkin kuuma aalto tavoitti minut monesti, mutta lakanat pysyivät kuivina ja peiton alla lämpö tasaantui nopeasti. Uusissa lakanoissa peittoineen oli niin hyvä nukkua, että oikein odotin illalla pääseväni sänkyyn kokeilemaan onko tunne tosiaan aito. Olen nyt kuukauden verran nukkunut näissä varusteissa ja olemme molemmat mieheni kanssa sitä mieltä, että ne ovat parhaat ikinä. Miehethän ne vasta hikoilevatkin ja juuri sillä puolella sänkyä aluslakana on aina ollut haitarilla. Ei ole enää. Lakanat on myös helppo pestä ja ne kuivuvat aivan hetkessä. Silitystä tai mankelointia ei tarvita. Kuivausrumpua voi käyttää, mutta ei liian kuumana. Itse olen sitä mieltä että se on turhaa, niin nopeasti lakanat kuivuvat narulla tai oven päälle heitettynä. Periaatteessa yksi setti lakanoita riittää. Ne ovat muutamassa tunnissa kuivat. Me ostimme kyllä jo toisen samanlaisen setin mökille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tikatut tyynynsuojat säästävät tyynyä, kuten petauspatja patjaa. Suojat voi pesta lakananvaihdon yhteydessä.

Oikeastaan minua hämmästyttänyt ylivertaisuus luonnonkuihuihin nähden on päivän selvä. Kysymyshän on teknisestä materiaalista, jotka kehittyvät kokoajan. Ovathan liikuntavaatteetkin nykyään teknisistä kuiduista valmistettuja. Puuvillaverkkarit ovat historiaa, nyt puetaan päälle erilaisia kerroksia ja tavoitteena on pysyä kuivana ja lämpimänä. Miksi sama asia ei toimisi sängyssä? Tietysti toimii! Olen äärettömän onnellinen tästä kehityksestä. Nukun paremmin, koska sängyssä ei ole hiki eikä vilu. Ennenhän ne tuppasivat tulemaan vuoronperään. Myös makuuhuoneen ilma on raikkaampi, koska huoneessa ei hikoilla, kuten ennen. Sillä kyllä tuollainen aktiivisesti liikuntaa harrastava parimetrinen mies hikoilee ja lämmittää aika tavalla makuuhuonetta. Siinä ei rouvan pienet lämmönvaihtelut ole paljoakaan osallisena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oli mielenkiintoista katsoa tuntuivatko lakanat todella joka ilta yhtä hyviltä ja oliko se paitto tasalämmin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oli miellyttävää herätä raikkaassa huoneessa.

Pääsin pienen harmin kautta kokeilemaan petivaatteita myös kylmässä huoneessa.  Juuri kun ilmat olivat viimeviikolla inhottavan kylmät, meiltä loppui lämmitysöljy. Makuuhuoneessa oli todella kylmä, mutta peiton alla oli sopivaa. Olen oikeasti aivan innoissani tästä tuotteesta ja suosittelen sitä vilpittömästi kaikille koska:

 Lakanat eivät koskaan tunnu kosteilta ihoa vasten

Lakanat tuntuvat ihoa vasten sileitä ja miellyttävän viileiltä illasta toiseen

Peiton alla pysyy tasaisen lämpimänä

Lakanat kuivuvat todella nopeasti eikä niitä tarvitse silittää tai mankeloida

Makuuhuoneen ilma pysyy raikkaampana

Blogini lukijolla on nyt mahdollisuus ostaa tuotteita edullisesti:

Lukijatarjouksena saat kaikki Unikulman tuotteet ­20% alennuksella kun käytät alekoodia A-asiakas. Tarjous on voimassa Unikulman myymälöissä ja verkkokaupassa 31.5.2016 asti. Etu koskee vain Unikulman valmistamia omia, normaalihintaisia tuotteita ja sitä ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Tutustu tuotteisiin Unikulman sivuilla. 

Kauniita unia!

….ai niin, olen myös alkanut nähdä unia, kun vaihdoin näihin petivaatteisin. Siitä mainittiin minulle Unikulmassa, muuta en uskonut että se olisi totta. No on se.

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. […] Sopiva nukkumislämpötila auttaa nukahtamaan. Minä olen enemmän palelevaa, kuin hikoilevaa sorttia. Kun palaan vuoteeseen laitan päälleni villatakin. Olen huomannut, että sen suloisessa sylissä on nukahtaa helposti. Jotkut hikoilevat ja märät lakanat eivät ilahduta. Kirjoitin täällä aiemmin teknisestä materiaalista valmistetuista lakanoista. Nukumme niissä edelleen. Voit lukea jutun täältä. […]

  Vastaa
 2. Susanna 12.02.2017

  Hei Hanna. Oletko edelleen tyytyväinen Steady body tuotteisiin? Ovatko säilyttäneet muotonsa ja pehmeyden? Entä lämmön ja viileyden T. Menenkö kauppaan ja ostan -pohtiva

  Vastaa
  • hanna sumari 12.02.2017

   Hei Susanna!
   Olen tyytyväinen. Nukuimme niillä yhtäjaksoisesti jouluun saakka. Sitten otettiin puuvillaiset käyttöön ja totesin, että palaamme takaisin tekniseen materiaaliin. Niissä en hikoile. Välillä kaipaan percale puuvillan tuntumaa ja olen nyt vaihdellut niitä. Mutta kyllä minä noissa muissa hikoilen. Lakanat eivät ole menneet miksikään vaikka niitä pestään yhtenään. Ja nehän kuivuvat todella äkkiä. Eli siis – suosittelen.
   Hanna

   Vastaa
 3. EtsiiPerkaalipussilakanoita 06.05.2017

  Hanna! Mitä mieltä olet tästä uutuudesta Familon perkaalipussilakanasta? Onko aito perkaali vai perkaali-feikki? Linkki: https://www.familon.fi/fi/tuote/familon-ultra-pussilakanasetti-percale-943/

  Vastaa
 4. Armas 29.07.2020

  Lakanat kiinnostavat kovasti, mutta ovat varsin kalliita.
  Oletko nyt 4 vuoden jälkeen edelleen käyttänyt niitä? Jos olet, oletko joutunut ostamaan uusia vai kestävätkö kokeiluun saamasi lakanat edelleen?

  Vastaa
  • hannasumari 29.07.2020

   Hei Armas,
   Tiedätkö mitä, me käytämme vain noita lakanoita ja sitä samaa settiä edelleen! Ja meillä on vain yksi setti täällä kotona (toinen on mökillä). Lakanat kuivuvat tunnissa, joten toista settiä ei tarvita. Ne ovat edelleen kuin uudet. Lämmin suositus siis!
   Hanna

   Vastaa
 5. Pia 17.01.2023

  Hei, ihmettelen suuresti tätä juttua. Ensinnäkin nää unikulman lakanat, kuten muutkin heidän tuotteet ovat mielestäni ylimainosttuja ja kalliita. Toisekseen en henkilökohtaisesti voi sietää ryppyisiä, mankeloimattomia lakanoita. Näitä on kokeiltu, tuonne jäivät kaapin perille. En mitenkään saa näitä mieleiseksi, sileäksi. Ei edes mankeli auta ryppyiseen tekokuituun. Ja näähän on tosi ryppyisiä pesun jälkeen. Silittää pitää, ainut keino. No tuo hiilimateriaali ei tietysti tykkää silittämisestä. Turha väittää, ettei tarvitse silittää! No, se on tietysti asia erikseen mihin kukin tyytyy, siis kaikessa siisteys/hygienia asioissa. Minun kohtalainen on toiselle loistava. Tuota taas kokeilin ihan muistamattomuuttani tuota sijauspatjan ”lämpöä tasaavaa” suojaa äskettäin. No, hikoilin kuin apina, ei toimi sekään minulla.
  Niin, mietin vaan että paljonko tälläisestä mainoksesta maksetaan, täytyy olla paljon. En minä ainakaan haluais levittää väärää tietoa. Ja, en ole mielipiteineni ainut. Meitä on monia.
  Ystävällisin terveisin hieman närkästynyt rva.

  Vastaa
  • Hanna 17.01.2023

   Hei Pia,
   Kiitos kommentistasi. Myös minä haluan, että lakanani ovat sileät ja siksi pesen ne ohjelmalla, jossa on hyvin matala linkousnopeus (900 rpm) ja sitten vain nostan lakanat kuivumaan. (Ja nehän kuivuvat muutamassa tunnissa, mistä syystä meille riittää yksi setti lakanoita. Pese ja pidä. -tyyliin. Aamulla koneeseen – illalla petiin)
   Me olemme käyttäneet SteadyPody lakanoita siitä asti, kun hyvin skeptisenä testasin niitä keväällä 2016. Samat lakanat olivat yhtä kyytiä käytössä viisi vuotta ainoina lakanoina. Sitten niihin alkoi tulla nyppyjä (pillinkiä) ja hankin uudet uudet. En ole todellakaan levittänyt väärää tietoa, vaan oman kokemukseni, joka yllätti itsenikin vannoutuneena pitkäkuituisen egyptiläisen percal-puuvullan rakastajana. Meillä ne puuvillaiset lakanat ovat jääneet hyllyyn. Aina välillä olen yrittänyt nukkua puuvillassa, mutta en kestä hiestä märkiä lakanoita, jotka takertuvat sääriin ja kehoon.
   Ikävää, että sinulla on huonot kokemukset – Hyvää ja kaunista vuotta 2023 sinulle.
   Hanna

   Vastaa