Sydämen asialla

Kaupallinen yhteistyö: Kaurasydän/Vaasan

Elämäni oli yhdessä vaiheessa hyvin stressaavaa ja sydämeni löi miten sattui. Eräänä yönä se hakkasi niin hurjana, että lähdin peloissani keskellä yötä sairaalaan, onneksi kysymys oli hyvänlaatuisista rytmihäiriöistä, vaikkakin rajuista.

Päätin kuitenkin tutkituttaa sydämeni silloin juurta jaksain. Se hetki kun näin oman sydämeni sykkivän ultraäänikuvassa. Se oli jotenkin huikeaa. Siinä se sykki silmieni edessä, tauotta, väsymättä ja uutterasti.

Menin hiljaiseksi ja aloin miettiä sydäntäni. Kuinka se jaksaa uurastaa vaikka minä nukkuisin. Sehän ei todellakaan lepää koskaan. Se pumppaa ja pumppaa ja pumppaa. Kokoajan. Tauotta. Yhtämittaa. Päätin, että alan juosta pitempiä lenkkejä kuin ennen ja useammin, joka päivä! Aloin kertoa liikutuksestani sairaanhoitajalle, kuinka huikeaa oli ollut nähdä oma sydän uurastamassa ja juuri kun olisin jatkanut puhettani kertoakseni uusista huikeista suunnitelmistani liikunnan osalta, hoitaja sanoi: Niin – lepo on hyvin tärkeää.

Niinpä niin, kaikkea tulisi olla tasapuolisesti, liikuntaa, lepoa, hyvää ravintoa ja iloista mieltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska olen romantikko, sanasta sydän tulee minulle kuitenkin ensimmäisenä mieleen rakkaus ja se, jos joku, onkin sydämen asia.

Katsoin muutama päivä sitten elokuvan Johnny Cashistä. Cash oli naimissa kaksi kertaa ja hänen toinen vaimonsa oli Cashin suuri rakkaus. Rakkauden alku ei ollut helppo, mutta kun he lopulta menivät naimisiin kesti heidän liittonsa loppuelämän ajan. Elokuvan lopussa oli teksti, josta selvisi, että Cash kuoli neljä kuukautta vaimonsa kuoleman jälkeen. Olen varma, että hän kuoli suruun, vaikka syyksi onkin merkitty sokeritautiin liittyvät komplikaatiot.

Suru sydämessä on paha juttu samoin kuin huolet. Ne kutistavat sydän-polon rusinaksi ja se on musertava, hirveä tunne. Minua auttaa kaksi asiaa. Toinen on liikunta, joka sekä ehkäisee että poistaa pahaa oloa. Toinen on ajatus juuri tästä hetkestä. Kuta pahempi olo, sitä tarkemmin puristan itseni ajattelemaan juuri käsillä olevaa sekuntia. Yleensä huolet ovat pelkoa ja pelko on jossain edessäpäin. Ei kannata pelätä asioita, joista ei voi olla varma, tulevatko ne tapahtumaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi asia on kuitenkin tapahtumassa ihan pian. 14.-15.2. lähdetään Apu-kerhon ja Sydänliiton kanssa Sydänystävä-risteilylle. Koko m/s Baltic Princess on varattu ystävänpäiväristeilyyn jossa on vaikka mitä ihanaa ohjelmaa. Ohjelma ja kaikki siihen littyvä löytyy täältä. Tule mukaan! Minäkin lähden nauttimaan risteilystä, hyvästä ruoasta, seurasta, laulusta ja tanssista.

kymmenen hyvää ja kaunista!

kymmenen hyvää ja kaunista!

Ja koska ravinto on tärkeä asia muistutan, että kannattaa syödä hyvin ja usein. Vaasan Kaurasydän-leipä alentaa kolesterolia sen sisältämän Beetaglutaanin ansiosta. Beetaglukaania on kaurassa luontaisesti, mutta Kaurasydän leipään sitä on vielä lisätty. Innostuin tekemään vähän uudenlaisia leipiä, ei voita, ei makkaraa, kinkkua tai kypsytettyjä juustoja. Tein herkkuleipiä! En osaa sanoa mikä noista oli paras. Sano sinä!

Ylärivi vasemmalta: Fetaa, vesimeloonia ja oliivimurskaa. Pakasteherneitä, minttunlehtiä ja parmesaania. Ricottajuustoa, tomaattia ja basilikanlehtiä.

Keskirivi vasemmalta: Avocadoa, sitruunanmehua –ja kuorta ja chiliä. Fetaa, tummia luumuja ja basilikaa. Piparjuurituorejuustoa, loimulohta ja tilliä. Vuohenjuustoa, uunipunajuuria ja hunajaa.

Alarivi vasemmlta: Ricottajuustoa, graavilohta ja tilliä. Ricottajuustoa, päänyrää ja pähkinöitä. Basilikapestoa, tomaattia ja parmesaania.

Toivottavasti nähdään Sydänristeilyllä!

♡:llä

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. PIPSA 13.01.2016

  TULIPAS NÄLKÄ.KAUNIITA JA VETÄVÄT ULKONÄÖLLISESTI PUOLEENSA KUIN MAGNEETTI.MAISTAN MUITA PAITSI KALA EI SOVI MINULLE JA PÄHKINÄT JÄTÄN POIS ETTEI TAAS HAMMAS LOHKEA…VOISIPA NÄMÄKIN TUOTTEET TILATA SUORAAN KOTIOVELLE NYT HETI…

  Vastaa
 2. […] on suora lainaus Hanna Sumarin blogista. Kirjoitus osui oman elämäni ytimeen, vaikka aiheena Hannalla ei ollut sydänsurut, vaan […]

  Vastaa
 3. chip 17.01.2016

  Joo ei kyllä nyt täytyy itsekin tottumuksiaan muuttaa. Ihania vinkkejä leivänpäällisiksi, ei noita olis itse tullut ajatelleeksi. Blogisi on uusi tuttavuus, mutta heti jäin koukkuun 🙂

  Vastaa
  • hannasumari 17.01.2016

   Hei Chip!
   Kivaa jos vinkit tuntuivat houkuttelevilta! Ja ihanaa jos jaksat lukea mun juttuja! Iloa päivään – meillä paistaa aurinko ja ulkona on houkutteleva ulkoilusää, mutta mä en ehdi ulos!
   Hanna

   Vastaa
 4. […] blogeissa esitellyt ihania uudenlaisia ideoita tehdä voileipiä. Löydät ne täältä ja täältä. Juttelimme näistä leipäasioista ja kolesterolista risteilyvieraiden kanssa ja huomasin, kuinka […]

  Vastaa