Tuo paha nainen Laura Räty, joka vei näkövammaisten rahat

Nyt Sokeva kuntoon!

Tänään on Facebookin uutisvirrassa pyörinyt (Demokraatti.fi) uutinen, jossa kerrotaan että Laura Räty (kok.) on päättänyt 2015 Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustuksista. Teksti kertoo, että Näkövammaisten keskusliiton avustus vähenee noin 1,6 miljoonaa euroa vuoden edellisen vuoden tasosta. Liiton käsityötoiminnan eli Sokeva käsityön RAY-avustus päättyy kokonaan.

Kun luin uutisen olin pöyristynyt. Mutta jostain muistini sopukoista hälytteli ajatus että tiedän tämän jo. Että kas kun koko toimintaa enää on ollenkaan. Tutkin minuutin verran tätä ihmeellistä internettiä ja – uutisen luonne alkoi selvitä. On pyydetty anteeksi asiatonta uutisointia ja kirjoitettu kolumneja ja blogeja aiheesta. Kun nopeasti silmäilen tulee käsitys, että RAY:n sääntöjen mukaan he eivät voi avustaa Näkövammaisia.

Tänä vuonna Raha-automaattiyhdistyksen järjestöavustuksista vähennetään tukea Näkövammaisten keskusliiton käsityötoiminnalle. Erillistä avustusta ei enää myönnetty käsityötoimintaan, koska se on pohjimmiltaan elinkeinotoimintaa, jota RAY ei saa avustusehtojen mukaan tukea.” Laura Räty

Lisäksi yritystä ei ole hoidettu asianmukaisesti ja heille on huomautettu asiasta jo aikaisemmin.

”RAY on tuonut esille toiminnan kehitystarpeet jo vuoden 2012 seurantakäynnillä. Kehitystarpeita todettiin muun muuassa henkilöstön määrässä, hankintojen kilpailuttamisessa, ostolaskujen käsittelyssä ja kirjapidossa. Avustuksen saajan on kanssa neuvoteltu lukuisia kertoja avustustason laajuudesta ja toiminnan sisällöistä.” Laura Räty

Yleensähän tällaisista asioista nousee hullu haloo toiseen suuntaan. Miksi avustetaan järjestöä joka ei hoida asioitaan asian mukaisesti?

Se mikä on kiinnostavaa (sen ohella, että kaikki uskoo kaikkea mikä ei ole ehkä totta) on se, että Sokevan tuotteet ovat ihania ja trendikkäitä. Luonnontuotteista käsityönä tehtyjä kauniita arjen esineitä. Huoneklauja ja harjoja jokaiseen mahdolliseen käyttöön. Sistus-blogikamaa. Rottinkihuonekalut ovat jo klassikoita ja Sokevahan on tehnyt myös Eero Aarnion suunnittelemia Juttu-jakkaroita.

Juttu-jakkaroita by Eero Aarnio
Juttu-jakkaroita by Eero Aarnio
Tapasin Eero Aarnion pari vuotta sitten messuilla esittelemässä Juttu-jakkaroita. Meillä oli hauskaa!
Tapasin Eero Aarnion pari vuotta sitten messuilla esittelemässä Juttu-jakkaroita. Meillä oli hauskaa!

Missä siis mättää? Sokevassa! Olisipa ilo, että joku ottaisi asiakseen sen tuomisen tälle vuosituhannelle. Kävin katsomassa heidäntuotteita myyvän Annasilmät Aitta nettisivuja. Aivan avuttomat.

Nyt pöhinää Sokevaan, rahaa näkövammaisille ja hyvä meininki. Homma kuntoon hei! Kaikkihan haluavat noita tuotteita!

Meille tuodaan Afrikasta paljon Suomessa suunniteltuja koreja, lampunvarjostimia ja muita kauniita esineitä ja mattoja joilla on hyväntekeväisyys tausta. Afrikkalaiset naiset tekevät niitä. Mielestäni ne ovat kalliita, ne menevät silti kaupaksi ja ovat haluttuja. Mikä estää Sokevan tuotteita olemasta vähintään samalla viivalla?

Hanna

Voit lukea Laura Rädyn selvityksen täältä

Voit lukea Demarin jutun täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *