Tuulessa kuivuviin lakanoihin jää kesä – nukuin vihdoin hyvin!

Nukuin viimeyönä kahdeksan tuntia yhtäjaksoisesti. Se on huikea saavutus, koska herään yleensä joka yö kesken unien ja valvon pari tuntia aamuyöllä. Pitkien unien jälkeen halusin lähteä aamukävelylle ennen aamiaista. Mieheni nukkui edelleen ja vaatekaapit on (ihan typerästi) makuuhuoneessa, joten raavin päälleni melko oudon asukokonaisuuden kaikesta siitä mitä sain käsiini muualta. Oli vielä pimeää ja tein vain lempeän parinkymmenen minuutin heräämiskävelyn. Mietin siinä mennessäni, mitkä asiat vaikuttivat niin makeisiin uniin.

Olin eilen kolme tuntia joogaamassa. Harjoittelimme taakse taivutuksia (kerron siitä erillisessä postauksessa pian – todella kiinnostava ja ihana kokemus)

Joogan jälkeen menin tervehtimään äitiäni ja ajoin kotiin intialaisen ravintolan kautta josta ostin meille päivällisen. Söimme rauhassa ja illalla menimme saunaan. Olin nukahtaa jo lauteille. Sitten puhdas pyjama päälläni solahdin ulkona tuulessa kuivuneiden, mankeloitujen lakanoiden väliin. Se tuoksu ja lakanoiden viileys. Vähän kylmä makuuhuone, niin että ei halua jalkaterän kurkistavan peiton alta. Ihanaa.

img_9818

 

img_8502

 

En kuivaa pyykkiä ulkona kotona ikinä. Poikkeuksena on keväthanget. Kun kuivaa valkopyykkiä niin, että levittää sen märkänä suoraan hangelle aurinkoisena päivänä, saa valkaistua kaiken häikäisevän valkoiseksi.

Sen sijaan Saarenmaan kodissamme kuivaan kaiken pyykin ulkona naurulla, joka on pingotettu kahden omenapuun väliin. Rakastan sitä miltä tuulessa ja auringossa kuivuvat lakanat näyttävät ja miltä ulkona kuivanut pyykki tuoksuu. Best ever! Minulla on kymmeniä kuvia mökillä narulla kuivuvasta pyykistä. Kuvaan myös naapurimme pyykkiä.

Ihanat hotellilakanat, jotka sain lahjaksi tyttäreltäni oli minulla kesällä mukana Saarenmaalla. Siellä ne olivat kesätuulessa kuivuneet ja nyt se tuoksu ja tunnelma nukutti minua niin makeasti. Olen usein ajatellut, että hotellien tapa vaihtaa lakanat joka tai joka toinen yö, on hulluutta. Mutta onhan se ihanaa kokea se sileys ja viileys, kun sinne lakanoiden väliin väsyneenä menee. Ekologiset seikat on sitten toinen juttu. Mutta hyvät lakanat kyllä kestävät monta yötä ihanan tuntuisina. Minulla on yhdet, jotka ovat mikrokuitua, samantyyppistä kuin urheiluasut ne ovat ihanat ja toinen suosikkini on nuo lahjaksi saamani egyptiläisestä pitkäkuituisesta puuvillasta tehdyt lakanat.

img_9844

Ihanat kesämuistot ja muistot lapsuuden saunapäivistä tuli mieleen hyvin nukutun yön siivittämänä. Varmasti asiaan vaikuttivat jooga, sauna ja ylipäätään rauhallinen päivä. Mutta ihanaa oli nyt aamulla myös kelata kesällä otettuja kuvia! Tuo päälle hyökkäävä valo ja vihreys on jotain mitä kaipaan kyllä ihan hulluna! Tuli hyvä fiilis jo pelkistä kuvista. On tämä pimeys ihan pöhköä – ei yhtään mun juttu, mutta paremmin sen kestää, kun nukkuu hyvin ja harrastaa liikuntaa. Vaikka kuva kesäiseltä aamulenkiltä onkin houttelevampi, kuin säkkipimeä aamu tänään kello kuusi!

img_3418-1 dsc00315

 

Pirteyttä päivään

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *