Urheiluliivit – tärkeä osa treenivarustusta

DSC00304

Treeneissä kiinni jälleen! Ja hip hei blogin lukijoille 10€ alennus Triumphin ihanista urheiluliiveistä, linkki alekoodiin ja kuponkiin blogin lopuussa!

Elämä hymyilee taas treenipäiväkirjan ja kipeiden lihasten muodossa. Olen päässyt rytmiin ja aion kiihdyttää vauhtia. Kesä kului liian harvoin treenatessa ja siitä seurasi kipuja ja jumituksia. Nyt olen treenannut jo monta kertaa henkilökohtaisen valmentajani kanssa Fustraa ja voin sanoa, että ollaan vedetty elämäni rankempia treenejä ja se niin maistuu! Nyt haluan vielä lisätä omatoimisia treenejä niin, etten voi olla niitä tekemättä. Taskussa on kortti uudelle salille ja tähtään sen ryhmäliikuntatunneille.

Uutta on myös se että pystyn juoksemaan jälleen, monen vuoden jälkeen. En tosin voi juosta usein, enkä pitkään, mutta esimerkiksi Saarenmaalla käydessämme juoksu on hyvä juttu, koska täällä ei ole lainkaan mäkiä ja sauvakävely tuntuu siksi n tylsältä. Vaikka koettaisi kävellä kuinka kovaa, tuntuu ettei saa siitä irti tarpeeksi. On pakko pistää välillä juoksuksi ja se tuntuu ihanalta.

DSC00315 (1)
Juoksu on niin kivaa. Olen tosi onnellinen että voin juosta edes hiukkasen silloin tällöin! Siitä tulee mahtava olo!

Vaikka rakastan kauniita vaatteita en aiemmin juuri treenikamoihin satsannut. Se on aivan hullua, juuri treenivaatteethan pyörivät useimmin pesukoneessa, toimivissa asuissa on miellyttävintä treenata, asusta voi olla jopa hyötyä suoritukselle ja vielä sekin, että treeniasussa tuijotan itseäni eniten peilistä. Voi kuulostaa naurettavalta, mutta niinhän se on. Siinä teen jotain kyykkyä tai hauiskääntöä peilin edessä ja kyllä se vaan niin on, että kivempi on katsoa kivaa asua, kuin ei niin kivaa. Hyvään treenisettiin kuuluvat myös treeniin sopivat alusvaatteet. Tukevat ja kauniit urheiluliivit ovat olleet yksi hankalimmista haasteistani.

Tässä iässä – olen siis 58-vuotias – kudokset ovat jo suloisesti pehmeät ja usein urheiluliiveistä pursuaa tätä pehmeyttä vähän joka puolelta. Liivien on kuitenkin oltava tukevat ja niiden täytyy pysyä hyvin paikoillaan. On ärsyttävää, jos joutuu korjailemaan tai kiskomaan liivejä treenin aikana. Eikä sellaisista liiveistä ole oikeasti edes mitään hyötyä.

Fustrassa ei hypitä mutta liivien tukevuus on silti tärkeää. Liikkeitä tehdään kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja liivien on pysyttävä menossa mukana. Ne täytyy voida unohtaa treenin aikana.

Juostessa tuki taas on tuiki tärkeää. Rinnat paitsi pomppivat ylös alas, myös sivulta toiselle sekä sisään ja ulos. Siksi myös minun, pienirintaisena, on käytettävä tukevia liivejä urheillessani. Triumphilla on useita erilaisia urheiluliivejä mallistossaan, mulle sopii parhaiten Triumphin Triaction hybrid Lite P -liivit ja värikin on mulle just passeli!

DSC00269
Mun oma treenisali Saarenmaalla on ihana ja valoisa yläkerta. Olisi kivaa joskus joogata siellä ystävien kanssa. Nyt heiluvat pikku puntit, mutta liivit pysyvät paikoillaan!
Keppi on kevyt, mutta sillä saa aikaan kovan treenin, kun tekee asiat oikein!
Keppi on kevyt, mutta sillä saa aikaan kovan treenin, kun tekee asiat oikein!
Leveä kuminauha pysyy paikoillaan eikä rullaa ylös ja paina ihoa.
Triumphin liivien leveä kuminauha pysyy paikoillaan eikä rullaa ylös ja paina ihoa.
Olkaimet saa selästä ristiin tai suoraan. Tykkään myös pirtäästä väristä.
Triumphin Triaction hybrid Lite P -liivien olkaimet saa selästä ristiin tai suoraan. Tykkään myös pirteästä väristä.
Oikea koko on tärkeää. Liivit eivät saa puristaa, vaikka niiden tulee olla napakat
Oikea koko on tärkeää. Liivit eivät saa puristaa, vaikka niiden tulee olla napakat
Nopea ja näppärä olkainten säätömahdollisuus myös edessä.
Nopea ja näppärä olkainten säätömahdollisuus myös edessä.

DSC00289

Kaksiväriset olkaimet on pehmustettu ja levennetty olkapäiltä
Kaksiväriset olkaimet on pehmustettu ja levennetty olkapäiltä

Triumphin Triaction hybrid Lite P -liivit sopivat minulle siis ihan täydellisesti. Tykkään siitä, että:

 

Liivien alareunan kuminauha on leveä. Se pysyy napakasti paikoillaan, eikä lähde rullaamaan tai purista, kuten kapea nauha.

Kuppien alapuolella, juuri siitä mistä hikoilen rintojen alueella eniten, on kaistale verkkomaista, erittäin hengittävää materiaalia.

Liivien sivut ovat hyvin joustavaa materiaalia

Olkaimet on levennetty ja pehmustettu olkapäiden päältä

Olkaimien pituutta voi säätää paitsi normaalisti takaa, myös edestä

Olkaimet saa laitettua selästä sekä ristiin että suoraan

Kupit ovat hiukan topatut, hengittävät eikä niistä näy läpi

Liivit ovat napakat mutta eivät purista mistään liikaa

Liivien materiaali on tekninen, eli kosteus siirtyy pois iholta

Liivit kuivuvat nopeasti pesun jälkeen ja ne voi pestä koneessa

Treenin jälkeen olo on aina niin hyvä - se kannattaa muistaa silloin, kun ei jaksaisi lähteä salille tai jumppaan.
Treenin jälkeen olo on aina niin hyvä – se kannattaa muistaa silloin, kun ei jaksaisi lähteä salille tai jumppaan.

Monta hyvää juttua yhdessä pienessä vaatekappaleessa, jotka tekevät treenaamisesta niin paljon kivempaa. Nyt saat 10€:n alennuksen Triuphin urheiluliiveistä blogini lukijana. Huippu kivaa! Alennuskoodi verkkokauppaan tai kuponki myymällään löytyy . Ole hyvä! Iloa elämään ja liikkumiseen!

Pus

Hanna

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Ulpu 15.08.2016

  Kivan näköiset ja väriset liivit!

  Tämä-ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään.
  Katsoin Iltalehdestä kun teet välipalasmootieta – minkä merkkinen blenderi sulla on – on tosi tehokkaan näköinen ?

  Vastaa
 2. Tiina 15.08.2016

  Yllättävän vaikeaa on urheiluliivien ostaminen. Itse ostan mieluummin netistä, koska urheiluliivien sovittaminen on #$&*$#! Nettikaupoissa vaan unohtuu usein kuva liivien selkäpuolesta, samoin tieto kaarituista. Vasta tilasin ison pinon liivejä, ja vain yhdet täytti kriteerit. Haluan painijanselän, joko muunneltavat tai pelkkä painijaselkä. Ei noita hakasia, mikä sinun liiveissäsikin on olkainten säädössä, koska ne luistavat auki jossain vaiheessa. Säätölenkkejä ei myöskään ole ilmeisesti väleistä ommeltu, joten nuo liimakset tmv. aukeavat. Tunnetuissa juoksuliiveissä on samanlaiset ja olen joutunut ompelemaan ne kiinni. Kaikki irrotettavat olkaimet luistavat myös irti ennen pitkää. Haluan kaarituet, jotta kupit ovat oikeasti erillään ja sisältö pysyy omissa lokeroissaan… En halua kahta paria hakasia selkään (näyttää olevan uusin villitys), koska en ikinä saisi niitä ylempiä kiinni ilman assistenttia. Kuppikoko on 80E ja intensiteetti treeneissä kova. En todellakaan halua kesken treenin pyytää kaveria kiinnittämään liivejäni, näin tosin kävi usein ennen kuin itse modifioin liivit. Paljon on valmistajilla ja jälleenmyyjillä vielä tekemistä siis

  Vastaa
 3. […] oli laitettava blogi ja kuvat ulos. (jos haluat lukea blogin se löytyy täältä)Katsoin kuvia aamulla ja totesin että voin elää asian kanssa. Puolet päivästä meni töissä, […]

  Vastaa
 4. Elisa Kristiina 17.08.2016

  Moi! Mä vannon ihan urheiluliivien nimeen, enkä oikein muita enää käytäkkään – siis normaalisti arjessa! En tiedä, onko se sitten huono vai hyvä (siis tämä näiden kokoaikainen käyttö), mutta inhoan sitä kiristystä ja ahdistavaa tunnetta niin paljon, etten edes muista koska normiliivejä olen viimeksi käyttänyt!

  Tarttis vaan löytää sellaiset, joita voi käyttää toimistossa istuessa, mutta myös siellä lenkillä. Hengittävyys on itsellä se kaiken a ja o, enkä oikein sellaisia ole vielä löytänyt..

  Vastaa
 5. Pirjo 31.08.2016

  Näyttävät todella hyviltä. Pitää lähteä sovittamaan myymälään (kaikki liivit kun ei istu ja siksi en tilaa verkkokaupasta). Tosi hyvä kirjoitus, kiitos!

  Vastaa