Aistien ihanat aamut

Rakastan aamuja. Herään aikaisin, usein oikeastaan jo aamuyöllä ennen viittä, varsinkin kesäisin. Olen ollut sellainen aivan lapsesta saakka, enkä edes murrosikäisenä nukkunut muiden tapaan puoleen päivään saakka. Saatoin valvoa koko kesäyön ja mennä samoilla silmillä torille kesätöihin. Helsingin Kauppatorilla on aivan oma tunnelmansa ennen kello kuutta aamulla. Lokit huutavat ja kauppiaat kasaavat kojujaan. Ilmassa tuoksuu meri ja kuuma kahvi. Liikenne ei vielä peitä alleen ääniä eikä tuoksuja.

Kesäaamut ovat parhaita. Jos mieheni ei ole kotona, avaan makuuhuoneen ikkunan selkosen selälleen ja annan tuoksuvan kesäilman täyttää huoneen. Joskus heti aikaisin tietää, että on tulossa kuuma päivä. Ne ovat upeita aamuja, koska ne antavat päivälle lupauksen.

DSC_0254

Siinä sängyllä maatessaan kuulee ihmeellisiä luonnon ääniä. Hyvin aikaisin aamulla linnut pitävät kovaäänistä konserttia. Se kuulostaa melkein samalta kuin tropiikissa. Sekin kuuluu, kun linnut pörhentelevät kuivissa lehdissä pensaiden alla. Kaikkein kiinnostavin ääni keväällä on se, kun hiirenkorvat puhkeavat puihin. On uskomatonta, että sen voi edes kuulla, mutta ääni on oikeasti aivan selvä ja kuuluva. On vain pysähdyttävä kuuntelemaan tarkkaan, että sen erottaa.

(Muista, että postauksen lopussa on kilpailu ♥️ lue siis loppuun saakka ja osallistu!)

Saarenmaan huvilallamme menen ulos aamulla heti kun herään. Tepsuttelen paljain jaloin nurmella yöpaidassani ja katson, kuinka aurinko nousee. Naapurin pappa tulee kalasta ja kurjet huutavat pelloilla. Aamukaste kastelee yöpaidan helman. Aamusuihku Saarenmaan saunassa ja kuppi kahvia pihalla, ennen kuin muut heräävät on omaa aikaani.

Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.
Saarenmaan kesäaamuissa on erityistä hohtoa.
DSC_0263 (1)

Rakastan aamuhetkiä myös ulkomaan matkoilla. Lähden lenkille heti auringon noustessa ja aistin heräävän kaupungin. Vastapaistettu leipä tuoksuu ja kaupungin äänet ovat aivan erilaisia, kuin päivällä tai illalla. Ja valo, kuinka ihmellinen voi olla aamun valo!

Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.
Tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään. Se kertoo tulevasta päivästä, joka on oleva kuuma.

Kun lapset lensivät aikuistuttuaan pesästä ja iso talo tyhjeni, ajattelin että haluaisin muuttaa kaupunkiin. Kävellä kaduilla, käydä kahviloissa, nähdä tuttuja ja olla osa sykettä.

Mutta en voikaan tehdä sitä. Tajusin sen, kun ajoin auton kotipihaan. Huomasin, että aina avatessani autonoven kotipihassa, huokasin syvään ja kuuntelin. Ei sykettä, ei kaupungin ääniä, vaan luonnon ääniä ja metsän tuoksua.

Kun tulen sisälle kotiin, avaan ovat ja ikkunat ja kuulen linnut ja kaikki ne pienet luonnon äänet. Voin aistia kaupunkia ja sen sykettä vain, jos tiedän että pian korvissani soi lintujen laulu ja hengitän raikasta ilmaa. Aistin olevani osa luontoa ja voin koska tahansa kerätä kimpun kukkia tai yrttejä omalta pihaltani.

Tuoksut ovat minulle tärkeitä, pidän raikkaista kevyistä tuoksuista joissa ei ole mitään teennäistä tai imelää.

DSC01614 IMG_9315

Kotimaiset Aisti-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisille naisille ja uutuustuotteissa on käytetty ainesosia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Suomen luonnosta. En osaa päättää mikä on tuoksusuosikkini poimulehden pisara, lumpeen lumo vai kehäkukan kulta. Kaikki tuoksut ovat raikkaita ja jättävät iholle miellyttävän tunteen. En voisi ajatellakaan aamusuihkun tuoksuna mitään raskasta tai imelää.

DSC01611

Mikä sinun tärkein hetkesi päivässä? Kerro se blogin kommenttikentässä (ei siis Facebookin) ja olet mukana arvonnassa, jossa arvon kaksi tuotesettiä, jotka sisältävät kaikki Aisti-tuotteet. Kolme suihkugeeliä, kosteusemulsion, kaksi käsivoidetta ja jalkavoiteen, palkinnon arvo on noin 40 €. Kilpailuaikaa on 12.6. asti.

Aisti ympäristö, jossa elät ja nauti elämästäsi

♥️

Hanna

DSC01616

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

93 kommenttia

 1. Teija 02.06.2017

  Minunkin tärkeimmät hetket ovat aamuisin, kun kaikki muut vielä nukkuvat ja on vain se oma aika omien ajatusten kanssa.

  Vastaa
  • Taina Lahdenranta 02.06.2017

   Tärkein hetki on nyt juri tässä, kun nautin olostani juuri entisöidyssä rakkaan edesmenneen anoppini kotitalon pirtin pöydän äärellä ja sydän täynnä riemua ensimmäisen asutun viikon jälkeen. Keittiön pikkuIkkunasta avautuu puutarha, toisesta ikkunasta rantasauna, jossa rakas mieheni ja paras ystäväni jo 41 vuoden ajalta lämmittelee saunaa. Ei tätä parempaa hetkeä voi olla

   Vastaa
 2. Heli Ruotjoki-Lalu 02.06.2017

  Aamuhetki määrää päivän kulun. Kiireinen päivä tulossa, jos kello pirahtaa ennen kuin silmät aukeaa. Rauhallinen herääminen kuunnellen ympäröiviä ääniä… se on se hetki minulle. Kesäaamuina avoimesta ikkunasta tulvii tuoksuja ja heräävän päivän ääniä. Kahvihampaan kolotus saa nousemaan ja iso mukillinen mustaa magiaa mukana keinuun … Voiko ihanammin päivän enää alkaa

  Vastaa
 3. Carolina Cederberg 02.06.2017

  Aamu. Kaikki on vielä mahdollista. Olen aina ollut aamuvirkku. Herään kutkuttavaan tunteeseen,mitä tämä päivä tuo tullessaan. Kesäaamuna kiertelen kahvikuppi kädessä pihalla ja katselen mikä kukka on puhje6mnut kukkimaan,kuuntelen linnunlaulua ja haistelen kesäaamun ihanuutta.

  Vastaa
 4. Anna Aalto 02.06.2017

  Aamut <3

  Vastaa
 5. Saara Heikkinen 02.06.2017

  Aamuhetki kesäisin ja varsinkin mökillä Kuhmossa! Talvisin iltahetki, kun saa kömpiä lämpöisen peiton alle ja alkaa unelmoida!

  Vastaa
 6. Sari 02.06.2017

  Aikainen aamu metsässä tai laiturilla kun luonto herää ja kaste kimaltelee lehdillä auringon noustessa ☀️Ei liikenteen tms. melua – ainoastaan upeaa linnunlaulua❤️

  Vastaa
 7. Pirjo Takala 02.06.2017

  Minä pidän myös aamuista. Herään aikaisin ja olen vaan.
  Ilta varsinkin kesäillat ovat toinen suosikkini. Yölinnun viserrykset ja kukkien tuoksut ja se hiljaisuus päivän äänistä on ihanaa. Mukava katsella kun joskus sumuharso leviää takapihani takana olevalle pellolle. Parhaita ovat nämä kaksi .

  Vastaa
 8. Anne Sjölund 02.06.2017

  Aamu mökillä järven rannalla kun aurinko nousee ja järvi on peilityyni ja lumpeet odottavat.

  Vastaa
 9. Riitta Toivonen 02.06.2017

  Aamu mökillä, muut nukkuvat ja menen laiturille nauttimaan merestä ja joutsenista.

  Vastaa
 10. tepa 02.06.2017

  Aikainen kesäaamu kun linnut laulaa ja kädessä on päivän ensimmäinen kahvi

  Vastaa
 11. Kastehelmi 02.06.2017

  Viikonlopun aamut ovat parhaita. Kiireetön ja nautinnollinen hetki, luonnon tuoksut ja äänetön hiljaisuus.

  Vastaa
 12. Airi Huuhtanen 02.06.2017

  Hetki mökin saunan terassilla kesäisen saunomisen jälkeen. Vihdan tuoksu, katse järvelle, ihana hiljaisuus. Tämä tuntuu aina ihanalta, oli se sitten aamulla tai illalla.

  Vastaa
 13. Anu 02.06.2017

  Minulla ei ole vakiintunutta päivän ihanuushetkeä osittain ehkä siksi, että työvuoroni vaihtelevat epäsäännöllisen säännöllisesti aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä. Tärkeitä hetkiä vuorokauden ajankohdasta riippumatta ovat niitä, jolloin ehtii pysähtyä aistimaan sisäisiä ja ulkoisia tuntoja & tunnelmia.

  Vastaa
 14. Aulikki Kallio 02.06.2017

  Kesäillat saunan terassilla hiljaisuutta kuunnellen.

  Vastaa
 15. Sirke 02.06.2017

  Kesä-aamut, ehdottomasti! Itse en lähtökohtaisesti ole aamuvirkku, ainoastaan vain kesäisin. Kesäaamuissa on rauhaa, luonnon loistoa sekä odotuksia päivän tuleville mahdollisuuksille. Tykkään tuolloin myös teppailla yövaatteissa pihalla ja nauttia.

  Vastaa
 16. Tuula Nurminen 02.06.2017

  Kesäaamut saarimökillä ovat hienoja! Lokkien kirkunaa ja teerien rupattelua on kiva kuunnella laiturilla tai mökin terassilla.

  Vastaa
 17. Anitta 02.06.2017

  Minäkin olen aamuvirkku lintujen kuuntelija, koiran kanssa pihalla tepastelija. Kesäaamut ovat ihan parhautta sirkutuksineen ja tuoksuineen tai syksyn kuulaat ja viileät aamut. Kupillinen vihreää teetä ja neulepuikot ja lankaa. Voi ihanuus!

  Vastaa
 18. Raija Sulander 02.06.2017

  Aikaisin ylös, kahvi ja päivänlehti. Niillä se päivä käynnistyy.

  Vastaa
 19. PirjoM 02.06.2017

  Kesäaamulla mökillä, kun herään ja avaan oven.
  Järvi on peilityyni, on jo aikaisin lämmintä ja päivästä tietää tulevan kuuma.

  Hiljaista…

  Vastaa
 20. Eija 02.06.2017

  Työpäivinä talvisin suloisin hetki on illalla, kun väsyneenä menen nukkumaan, asetun petiin ja annan itseni ”levitä”. Kuuntelen kun vaivun uneen, yleensä kahdessa minuutissa.
  Kesällä haluaisin valvoa koko ajan, ihania ovat ne hetket kun lopulta maltan mennä nukkumaan, yleensä vasta puolenyön jälkeen, ja ikkuna on auki ja linnut laulavat ikkunan takana. On niin valoisaa, että voin lukea ilman valoja linnunlaulua kuunnellen. Ennen ”leviämistä”. Ainakin yksi yö pitääkin joka kesä valvoa valoa ihmetellen.

  Vastaa
 21. Marjatta kynäslahti 02.06.2017

  Aamuja mökillä saaressa ei voita mikään.oli keli mikä tahansa. Meri, luonto ja rauha ja oma rakas aviomies❤️.

  Vastaa
 22. maarit 02.06.2017

  Oon ollut myös jo pitkään aamuihminen. Johtuen ehkä siitäkin, että työelämässä tuli mentyä jo klo 7:ksi aamuvuoroon. Parhaimpia muistoja aamuista ovat aamulenkit koirien kanssa. Varsinkin sunnuntaiaamut, kun ei missään näkynyt ristinsielua. Vain me kolme nuuhkimme aamuilmaa ja koirat hiukan muutakin.
  Jouduin luopumaan koiristani vajaa puoli vuotta sitten..vanhuus ja sairaudet veivät heidä sinne mistä ei paluuta.Siksi kevät on ollut kylmä ja lohduton. Myös sään puolesta…

  Vastaa
 23. Marjo 02.06.2017

  Aamu parvekkeella taivasta katsellen ja ääniä kuunnellen

  Vastaa
 24. Hanna Huttunen 02.06.2017

  Aamut ❤ kun 9kk tyttö hymyillen herättää jokeltelullaan ja pääsee taas yhdessä aloittamaan uutta ja ihmeellistä päivää ❤

  Vastaa
 25. Johanna - Kaikkea kaunista 02.06.2017

  Ehdottomasti aamu, kun perhe vielä nukkuu. Talvella sytytän kynttilät ja hiippailen muuten pimeässä kodissa teetä hörppien. Mökillä menen teemukin kanssa ulos ja kuuntelen heräävää luontoa paljain jaloin koiran kanssayhdessä.

  Vastaa
 26. Pike 02.06.2017

  Aamut ovat parasta!Ei mitään lisättävää jo sanomaasi. Vaikka ei olisi nukkunut kuin muutaman tunnin on aina virkeänä heti kukonlaulun aikaan. Ja onko mitään hauskempaa kuin ajaa autolla aamutuimaan Stadin keskustassa….

  Vastaa
 27. Sirpa Koivula 02.06.2017

  Aikaiset kesäaamut soutuveneessä järvellä!

  Vastaa
 28. Hannele Fehrmann 02.06.2017

  Minun tärkein hetki on aikainen aamu , luonto herää hiljalleen uuteen päivään. Kuppi kahvia ihan rauhassa rappusilla istuen ja kuuntelen ……kuuntelen, nautin.

  Vastaa
 29. Johanna 02.06.2017

  Minun tärkein hetkeni on iltayö, istuskelen portailla illan hämärissä ja kuuntelen luonnon ääniä. Ihan hiljaa vain.

  Vastaa
 30. Annu Vainio 02.06.2017

  Aamut,kiireettömänä hiljaisuudessa on todella parasta. Kuunnella,kun luonto/ihmiset alkaa heräillä. Kahvi tuoksuu hyvälle, aamuun herää aistit pehmeästi. Otan vastaan tulevan päivän kohtaamiset ilolla, sekä töissä että kotona

  Vastaa
 31. sari kesti 02.06.2017

  Seka hyvin hitaat aamut, etta illanhetket, jolloin saa painaa tyynyyn paan 🙂

  Vastaa
 32. Ella 02.06.2017

  Aamu on aina toivoa täynnä, mutta kyllä kesäillan rauha on myös lumoava.

  Vastaa
 33. Ulkosuomalainen 02.06.2017

  Minäkin olen aamuihminen. Rakkaan Suomen valoisat kesäaamut ovat parhainta mitä tiedän…..erityisesti saaristossa.

  Vastaa
 34. Kati 02.06.2017

  Illat on parhaita. Mutta kieltämättä, kun luin tekstisi, aloin jo odottaa kesäaamuja omalla kesäkodillamme. Olen tosi onnekas keltaisesta talosta, jonne saan kohta lähteä. Jospa aloittaisin ne aamu-uinnit….

  Vastaa
  • Anja 02.06.2017

   Aamut on ihania. Kesällä , kun haen lehden laatikosta sanon aina huomenta pikkuvarpusille jotka istuskelevat koivunoksalla pihapönttönsä vieressä. Talviaamuina katselen pimeässä taivaalle tähtiä ja kuuta ihaillen. ”Aamuhetki kullan kallis.”

   Vastaa
 35. Anne Raittinen 02.06.2017

  Ehdottomasti aamu. Päivät töissä niin kiireisiä ja hektistä,että aamulla nautin hiljaisuudesta,syön kiireettömösti aamupalan ja luen rauhassa lehden. Vasta,kun olen valmis,katson kelloa:-)

  Vastaa
 36. Riitta Fränti 02.06.2017

  Kesäilta lehdossa, jossa lehdokit tuoksuvat ja mustarastas laulaa.

  Vastaa
 37. Nina 02.06.2017

  Muistelen lämmöllä niitä hetkiä kun lapset vielä asuivat kotona – se hetki kun kaikki muut jo nukkuvat ja minä vielä keittiön siistin ja menen nukkumaan – se turvallisuuden tunne kun kaikki ovat leijonaemon suojassa ja voin nukahtaa <3

  Vastaa
 38. pipsa 02.06.2017

  Aamut ovat parhaita hetkiä.Silloin on vielä koko päivä edessä ja ei tiedä mitä kivaa ja keljua sattuukaan.Juon kahvin rauhassa ja sitten kaurapuuroa.Siitä lähtee päivän ihanuus.

  Vastaa
 39. Pirjo 02.06.2017

  Aamut ehdottomasti, olen päivät kotona ja nautin joka aamusta! Nousen aikaisin ja kun mieheni lähtee töihin 7 maissa aloitan omat hommat. Minulla on kuusi kissaa ja pistän kodin kuntoon ja nautin imuroinnista kun saa kissanhiekat pois lattioilta. Sen jälkeen teen omat pitkät treenit omalla altaalla ja lämpimässä treeni tilassa altaan äärellä. Kesällä ulkona, talvella altaan äärellä ja lopuksi pulahdan altaaseen. Siellä vielä treenit kroolin tai rintauinnin merkeissä. Ihania pitkiä teeeni aamuja joista nautin. Kaiken kruunaa lounas, yleensä marjoja, mifua ja puuroa. Sitten olenkin valmis päivän seuraaviin juttuihin n. Klo 13.00

  Vastaa
 40. Mirva 02.06.2017

  Iltakävelyt metsässä tai järven rantaan

  Vastaa
 41. tiina.saukkonen 02.06.2017

  Aamut, kun muu perhe vielä nukkuu. Aamukahvi pihalla. Luonnon äänet ja tuoksu. Hengitän…

  Vastaa
 42. Kirsi 02.06.2017

  Suomen kesä on ihanaa, valoisuudesta nautin kaikista eniten.Aamuisin on ihanaa kun vielä herää ja on suht terve.

  Vastaa
 43. HeliA 02.06.2017

  Aamusta päivä pisin♥️

  Vastaa
 44. Päivi Törmänen 02.06.2017

  Mie en ny satavarmasti pysty päättään et kumpi..mut jos pakko valita…nii ehkä iltayö…päivä takana ja parhaani oon yrittänny, antanut hymyn vaikuttaa. Istun omaan rakkaaseen löhötuoliin ja päivänpuhteiden jälkeen ja annan itsellelleni sen hiljaisen hetken…nautin suunnattomasti esim. jalkakylvyistä. Jos on pimeää, polttelen kynttilöitä tai jos valoista vielä saatan katsella vain ikkunasta ulos. Olla hiljaa.

  Vastaa
 45. Maisa Z. 02.06.2017

  Ehdottomasti ilta! Saunan jälkeinen raukea olotila rantasaunan terassilla – parhautta. Näitä hetkiä odotellessa. <3 Olisipa mukava tuoksua kehäkukan kullalta. 🙂

  Vastaa
 46. Karolinakoo 02.06.2017

  Tykkään kevään valoisista illoista ja kun tietää että koko kaunis kesä on vielä edessäpäin. Lapset nukkuvat, mies on harrastuksissa ja hiljaisuus vallitsee kodin. Saatan keittää kupin teetä, selata läpi päivän postin ja katsella ulos ikkunasta vihertävää luontoa. Olla vaan eikä tarvitse sanoa mitään.

  Vastaa
 47. Päivi L 02.06.2017

  Kesäillan lempeä tuuli. Kukkien tuoksu ja lintujen laulu. Hiljalleen laskeva aurinko.

  Vastaa
 48. Töissä ollessani lauantaiaamut olivat lahjaa etenkin keväällä silmujen puhjettua lehtipuihin. Nautin silloin kiireettömyydestä, tunteesta että voin käyttää koko päivän mieluisiin harrastuksiin. En koskaan edes ajatellut siivota lauantaisin, mutta olisin voinut leipoa ja kokata koko päivän.
  Nyt eläkkeellä kaikki viikon aamut ovat parasta aikaani. Aamukahvi, itsetehtyä leipää ja sanomalehti sekä aamutv ilman kiirettä ovat edelleen yhtä juhlaa, vaikka viides eläkevuosi jo puolivälissä. Golfkierros keväällä kentän ensimmäisessä tai keskikesällä illan viimeisessä lähdössä on myös upeaa aikaa.

  Vastaa
 49. Tarja 03.06.2017

  Aamussa on parasta aamukahvi leipäsen kanssa ja päivän lehden luku rauhassa.Näkee taas miten maailma makaa.

  Vastaa
 50. Sanna Hirvonen 03.06.2017

  Hei sinulle, itselleni se ihanin hetki riippuu paljon lämpötilasta , tuulenvireen leppeydestä ja omasta eauhallusesta sieluntilasta, ja se voi olla joko aamuvarhaisella tai iltamyöhällä auringon laskiessa.

  Vastaa
 51. Papla 03.06.2017

  Ai että kuulosti mukavalta tuo kirjoituksesi. Minä nautin kiireettömistä aamuista , hitaasta käynnistymisestä tulevaan päivään !

  Vastaa
 52. Maria 03.06.2017

  Aamut, kun ei ole kiire ninnekään <3

  Vastaa
 53. Maria 03.06.2017

  Aamut, ja kun ei ole kiire minnekään <3

  Vastaa
 54. Maria 03.06.2017

  Aamut,ja varsinkin silloin kun ei ole kiire minnekään <3

  Vastaa
 55. Maria 03.06.2017

  Aamut,ja varsinkin silloin kun ei ole kiire minnekään <3 Nautin myös siitä, että voi kesäaamuisin sen kahvin juoda ulkosalla.

  Vastaa
 56. Maria 03.06.2017

  Aamut,ja varsinkin silloin kun ei ole kiire minnekään <3 Nautin siitä, että voi kesäaamuisin sen kahvin juoda ulkosalla.

  Vastaa
 57. Hannele Kulmala 03.06.2017

  Minullekin aikaiset aamut niitä parhaita hetkiä.Siis jo neljän ,viiden maissa.Saa olla yksin,syödä rauhassa aamupalaa,katsella ikkunasta heräävää luontoa ja näin kesällä se linnunlaulu.Nyt olen ollut sairaslomalla kohta vuoden,joten vielä nautinnollisempaa,kun ei tarvitse lähteä minnekään,eikä vilkuilla kelloa.

  Vastaa
 58. Jenni 03.06.2017

  Osasit kuvailla juuri oikein näitä aamun ihmeitä. Melkein jo haistoin kesäaamut nenässäni ja tunsin aamukasteen varpaissani. Aamujen vastakohtana rakastan myös iltoja. Välillä oikein kaihoten katson sänkyäni ja ajattelen että kohta saan tuonne kellahtaa. Yksin.

  Vastaa
 59. Marianne Viita 03.06.2017

  Paras hetki on se kun vauhdikkaan kovan treenin jälkeen kaikkensa antaneena, saa hengähtää hetken ja antaa hien tovenen vielä pyrkiä pintaan, riisuutua hikisistä vermeistään ja astua toisenlaiseen kosteuden maailmaan, eli suihkuun.
  .Tuntea ensimmäisten viilentävien pisaroiden putomisen kuumalle iholleni. Aistia että olen tehnyt itselleni ja keholleni hyvää, jotta jaksan taas ottaa maailman haasteet ja päivän kulun vastaan ihmisenä, osana tätä maailman kaikkeutta & luontoa.

  Vastaa
 60. Heli Heinonen 03.06.2017

  Olen täysillä iltaihminen, silloin olen onnellisimmillani.

  Vastaa
 61. tuula 03.06.2017

  aamupalat jakahvit kauniissa kevät aamussa

  Vastaa
 62. anna s. 03.06.2017

  Ihana aamu, kun saa rauhassa herätä ja keittää kahvia 🙂

  Vastaa
 63. Tarja Hannele 03.06.2017

  Minun H-hetkeni on ilta-, ja keskiyö erityisesti kesällä, kaikki on tyyntä, niin luonto kuin mielikin, yöllä ja aamulla aikaisin ei yleensä tuule. Haluaisin pitkittää nukkumaan menoa ja istua ulkona ja kuunnella yön ääniä (yölläkin on äänensä) Vallitsee syvä rauha.

  Vastaa
 64. hilkka 03.06.2017

  Ilta, kun on kotona rauha ja saa katsoa lempisarjoja 🙂

  Vastaa
 65. Tuula 03.06.2017

  Kesä aamut. Kostean ruohon tuoksu.

  Vastaa
 66. Mirka Koo 03.06.2017

  Lämpöiset kesäillat

  Vastaa
 67. Siru 03.06.2017

  Se hetki kun tulee kotiin töistä, juo kupin kahvia ja huokaisee perheelle; ihana olla teijän kanssa kotona.

  Vastaa
 68. Heidi Hallikainen 04.06.2017

  Kahvihetki -päivän paras hetki.

  Tiesitkö muuten, mikä on maailman kaunein ja lohduttavin lause. Se on: ”Nyt keitetäänkin oikein kunnon kahvit!”

  Vastaa
 69. Aija Huuhko 04.06.2017

  Kun herää mökillä ja katsoo ensimmäiseksi ulos Saimaan liplattavaa kauneutta! Silloin mielen valtaa tyyneys ja onnellisuus❤

  Vastaa
 70. Tanja 04.06.2017

  Aamut. Kiireettömyys. Aamulla kaikki on vielä mahdollista.Alkukesästä lintujen lauluun herääminen ja loppukesästä kostealla nurmikolla kävely ja kypsän kesän tuoksu.

  Vastaa
 71. tellu 05.06.2017

  Pastas hetki on aikainen aamu, kun hipihiljaa keitän kahvin vielä lasten nukkuessa, kirjoitan ehkä päivityksen blogiin tai teen avoimen yliopiston tehtäviä. Talo on ihan hiljaa.Vain minäja ajatukseni olemme hereillä:)

  Vastaa
 72. Tarja Vuotila 05.06.2017

  Kyllä se on aamu minullekin, koko ihana päivä vielä edessä <3

  Vastaa
 73. Martina Haglund 05.06.2017

  Aamut ehdottomasti! Toimistolla, kun saa aloitella työpäivää rauhassa ennen kun avokonttorin päivän hälinä alkaa. Lämpimät kesäaamut kahvikupin kanssa aurinkoisella terassilla. Talvisin etäpäivän aamut kun keittiön ikkunasta näkee lyhyen päivän alkavan, ”sininen hetki”. Viikonloppuaamut kun saa köllötellä kissojen kanssa sängyssä niin kauan kun haluaa. Ehdottomasti aamu!

  Vastaa
 74. Sirpa 05.06.2017

  Olen aamun virkku ja illan torkku, mutta mieheni toisinpäin. Mielenkiintoista, että lapsemme ovat samanlaisia. Tyttö kuten äitinsä ja poika kuten isänsä. <3

  Aamulla herään ennen muuta perhettä. Hipsuttelen, ihmettelen ja kuulostelen sarastavaa päivää, säätä. Keitän kupin teetä ja lueskelen tai vain ihmettelen luontoa.

  Kaunista kesää kaikille! 🙂

  Vastaa
 75. Susanna 05.06.2017

  Vakavasti sairastuttuani on päivärytmit vaihtuneet. Valvon monesti öisin. On ihanaa pitää ikkunaa auki ja kuunnella kuinka linnut heräävät valon myötä aina aikaisemmin touhuilemaan. Se raikas tuoksu sateen jälkeen, joka tulvii sisälle… ja saa vaikka nukahtaa! <3

  Vastaa
 76. Asta 05.06.2017

  Aamut ovat ihania!

  Vastaa
 77. Asta 05.06.2017

  Kesäillat ovat kauniita.

  Vastaa
 78. Jenni 06.06.2017

  Päivän tärkein hetki on ehdottomasti aamu, kahvin keitto ja aamupalan laitto ja sen nauttiminen. Varsinkin vapaapäivänä, kun on koko päivä edessä. Olen aamuihminen, harvemmin nukun myöhään.

  Vastaa
 79. Linda Skog 06.06.2017

  Päikkäriaika Tällä hetkellä kolmen alle 5 vuotiaan tytön äitinä nautin siitä kun saan kaksi nuorimmaista päikkäreille samaan aikaan. Esikoinen tykkää silloin leikkiä rauhassa leluilla ja minä saan joko levätä tai häärätä kotiaskareitten parissa.

  Vastaa
 80. minttu47 06.06.2017

  Iltapäivän rauhallinen kahvihetki

  Vastaa
 81. Hiisukas 06.06.2017

  Kun on vauhdikkaan päivän jälkeen saatu lapset illalla nukkumaan ja voi rauhassa keskittyä lukemiseen/tv:n katseluun joko yksin tai miehen seurassa. Vaikka lapset ihania ovatkin, ovat he nukkuessaan niin kovin suloisia!

  Vastaa
 82. Sannamarianna 07.06.2017

  Päivän tärkein hetki on kun herätään aamulla vauvan kanssa ja hymyillään toisillemme. <3

  Vastaa
 83. Jassu 07.06.2017

  Minulle tärkeitä hetkiä ovat sellaiset aamut, kun ei ole kiire minnekään. En koe päivän olevan pilalla vaika nukun pitkään vaan nautin hetkestä ja kiireettömyydestä 🙂

  Vastaa
 84. Julia 07.06.2017

  Iltaseiskan-kasin jälkeen, jolloin päivän työt tehty ja aikaa vain itselle tai murkkujen kanssa yhdessä syömiselle. Odotan hetkeä, jolloin mennä kylpyyn, sytyttää kynttilät, ottaa omenamehu ja kirja mukaan, musiikkia taustalle. Kesällä ilta voi jatkua yöhön, joka Suomessa on niin maaginen ja kaunis, että sielu soi <3

  Vastaa
 85. Kristiina 07.06.2017

  Illat ovat parhaita! Tyyni kesäilta luonnon helmassa – tosin sitä luontoa ei juuri ole näin kerrostalolaisena. Aamuisin usein hidas ja väsynyt olen. Iltaimmeinen.

  Vastaa
 86. Maire 07.06.2017

  Vaihtelee. Aamut, iltapäivät, illat. Riippuu olosuhteista. Aamuisin usein kiire kylläkin… pitää nauttia hetkestä. Nytkin väsyneenä makaan sohvalla, kerään voimia kahvihetkeen ja odottelen vierasta… nautitaan, vaikka väsymys on päällä.
  Mutta jo ajatus kesästä piristää elämää kummasti!

  Vastaa
 87. Maaja Puisto 08.06.2017

  Paras hetki minulle on ilta mökillä saunomisen jälkeen. Varsinkin silloin kun saunotaan jo alkuillasta pulahtaen lampeen, monta kertaa. Silloin jää aikaa istuskella terassilla ja voi nauttia lasillisen viiniä, grillaamisesta + ruokailusta, ja huom – hitaasti.
  Aamut valitettavasti koen harvoin, koska nukumme pitkään nyt kun voidaan, eläkeläisinä. Aamut ovat minulle aina olleet pakkoherätykset työaikana. Nyt joskus harvoin kun herään ihan itsekseen ”tosi aikaisin” (6-8) niin keitän itselleni kupin pannukahvia ja menen istuskelemaan terassille. Linnut juttelee keskenään ja myös minulle, oravat pomppii, naapurikissa hiipii lammen saarella jne. Kyllä se kesäaamu on todellakin nauttimisen arvoinen. Snotaan että vanhana sitten herää aina aikaisin. Odotan nyt sitä vanhenemista. Menee näköjään vielä muutama kymmenen vuotta ?? Nauti siis täysillä Saarenmaan aamuista ! Kävimme toukokuussa ja paikka on todella mahtava rauhoittumiseen.

  Vastaa
 88. Pippa 08.06.2017

  Päivän paras hetki riippuu paljon työvuoroista, mutta liittyy usein luontoon, sen ääniin, tuoksuihin ja vuodenaikojen vaihteluihin; juuri eilen se oli illan viimeinen kajo jo tummassa kesäillassa, keltaisen, oranssin ja punaisen hehku taivaanrannassa, tummanharmaiksi varjostuneiden pilvenhattaroiden alapuolella. Katselin näkyä bussin ikkunasta kotimatkalla ja pysäkiltä kotiin kävellessäni haistelin ja kuuntelin kesää. Onni on asua maalla!

  Vastaa
 89. Ulla 10.06.2017

  Päivän paras hetki on kesäaamu ❤
  kun kahvikuppi kädessä istun hetken portailla kuunnellen lintujen laulua ja auringon lämmöstä nauttien suuntaan kasvihuoneille nuuhkimaan tomaattien tuoksua.

  Vastaa
 90. Leena 12.06.2017

  Aamut paitsi silloin kun sataa 😉

  Vastaa
 91. […] kaikkia teitä ihania, jotka osallistuitte Aisti-tuotepalkintojen arvontaan postauksessani Aistien ihanat aamut. Vastauksia tuli valtavasti ja niitä oli ihanaa […]

  Vastaa