Moottoripyöristä kiinnostuneiden Viro

Viro on mukava moottoripyörämaa. Kaikenlainen aiheeseen liittyvä on siellä oikein kivaa. Kisojen katselu, kisoihin osallistuminen, kokoontumisajot, hienot kaupat ja kivat matkakohteet, jonne voi päristellä prätkällä tai ajaa autolla ihastelemaan hienoja pyöriä, löytyvät lyhyiden matkojen päästä. Sinne pääsee näppärästi Eckerön m/s Finlandialla lahden yli.

IMG_9345

Tallinnassa on aivan huikea prätkäkauppa, jossa rakennetaan upeita prätkiä ja Sakusta löytyy prätkämuseo. Ympäri Viroa on kokoontumisajoja moottoripyöräilijöille, joita on kivaa mennä katsomaan myös autolla tai peräti polkupyörällä. Enduro- ja motocross- kisojen tunnelmasta pääsee nauttimaan monella tasolla, muun muassa EM-kisojen osakilpailussa Pärnussa heinäkuussa. Eckeröllä moottoripyörän yli vienti maksaa 15€/suunta ja matkustajan hinta on alkaen 19€ joten kalliiksi ei matkaa voi haukkua! Laivan henkilökunta auttaa pyörien kiinnityksessä ja matka sujuu mukavasti laivalla, joka on Suomen suurin keikkajärjestäjä. Eli musiikkia ja hyvää fiilistä riittää, puhumattakaan hyvästä hyvästä ruuasta ja juomasta. M/S Finlandialla kaikki ruoka tehdään itse suurella sydämellä.

Minä olen tutustunut alun perin Viroon moottoripyörän selästä. Joskus aikaa sitten teimme MTV3 -kanavalle sarjan, jossa matkasimme Via Balticaa pitkin Viron kautta Latviaan, Liettuaan ja Puolaan sekä siitä edelleen Saksaan. Se onkin kiva reissu tehdä. Sen jälkeen olen tehnyt monta prätkäreissua Tallinnaan, Keskiseen Viroon, Saarenmaalle ja Pärnuun.

Kun etsin eri tapahtumien nettisivuja, törmäsin myös erittäin kiinnostavaan blogiin Baarimiehen seurassa Tallinnassa . Siinä arvostellaan, etsitään ja löydetään hyviä ja kiinnostavia ravintoloita ja baareja Tallinnassa. Itse sain heti monta vinkkiä, jotka on pakko käydä testaamassa. Sivuihin kannattaa kaikkien ruuasta kiinnostuneiden tutustua.

Vähän aikaa sitten käydessäni Tallinnassa nyt niin trendikkäällä Kalamajan alueella luulin meneväni kahvilaan, mutta se olikin myös paljon muuta. Kahvilan yhteydessä oli myös moottoripyörävarusteita sekä rakennettuja prätkiä myyvä liike Renard Speed Shop. Silmät pyörivät päässä, kun katselin sitä paikkaa. Myytävät kypärät, saappaat ja takit olivat tosi hienoja, mutta hienoin oli kaiken keskelle asetettu cafe racer moottoripyörä. Pyörin sen ympärillä, kun muut seurueen jäsenet söivät leivoksia ja joivat hienoa kahvia. Tajusin, että tämä on loistava parkkipaikka moottoripyöristä kiinnostuneille, siksi aikaa kun – ei moottoripyöräilevät henkilöt – haluavat shoppailla designeä ja vaatteita. Kahvilan yksi seinä on lasia. Sen takana rakennetaan pyöriä aitojen mattojen päällä. How cool is that!?

Täältä löytyy kahvia ja moottoripyöriä
Täältä löytyy kahvia ja moottoripyöriä
Ensin voi luulla, että on tullut väärään paikkaan, mutta mene peremmälle.
Ensin voi luulla, että on tullut väärään paikkaan, mutta mene peremmälle.
Cafe racer
Cafe racer
On se hieno!
On se hieno!
DSC01067
Aika 'siistit'matot poikien pajassa!
Aika ’siistit’matot poikien pajassa!
DSC01060

DSC01066Kuremaalla on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jögevatreffvuodesta 1992 lähtien järjestetty tapahtuma, jossa on elävää musiikkia, ruokaa ja juomaa sekä mahdollisuus tehdä prätkillä päiväretkiä nähtävyyskohteisiin. Kuremaalle on Tallinnan satamasta noin 165 km ja ajoon menee aikaa parisen tuntia.

Kurtnan moottoripyörämuseo on Sakussa, jonne ajelee Tallinnasta vain puolituntia, joten retki sinne sopii hyvin päiväreissullakin tehtäväksi.

Jos on kiinnostunut endurosta, kannattaa suunnata Pärnuun 8.-9. heinäkuuta. Pärnun ihanilta hiekkarannoilta on vain 10 km Pärnumaalle Paikuseen, jossa ajetaan enduron EM-sarjan osakilpailu. Kansainvälistä pärinää luvassa siis! Virolaiset ovat aivan mestareita Endurossa ja myös osaavat järjestää hienoja kisoja. Jos osa matkaseurasta ei ole aiheesta kiinnostuneita, voivat he jäädä nauttimaan Pärnun kylpylöiden ihanista hoidoista ja kylpyläkaupungin tunnelmasta.

Endurokisat viime viikonloppuna melkein Tallinnan keskustassa!
Endurokisat viime viikonloppuna melkein Tallinnan keskustassa!
Minusta lentävät moottoripyörät on ihan parasta katsottavaa!
Minusta lentävät moottoripyörät on ihan parasta katsottavaa!

Muita linkkejä

Viron WIMA:n  – Women’s International Motorcycle Association tapahtumakalenteri

Biker -sivustolla on retkiä, myytäviä pyöriä jne.

Estonian Motolcycling Federation sivujen tapahtumakalenteri.

Viron motocross-radat on merkitty tänne.

Nautinnollisia matkoja ja onnen prätkäkesää kaikille

♥️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Ode 01.06.2017

  Apropå ingenting, puhutko Hanna viroa? Toki Virossa varmasti pärjää englannilla ja osittain suomellakin, mutta ainahan sitä varmasti saa parempaa palvelua, jos osaa maan kieltä.

  Vastaa
  • hannasumari 26.06.2017

   Hei,
   En osaa, mutta osaan vähän sanoja ja sanontoja ja koetan viljellä niitä niin paljon kuin pystyn. Tilaan ravintolassa ruuat viroksi esimerkiksi. Pikkuhiljaa opettelen.

   Hanna

   Vastaa
 2. […] Viime reissulla löysin myös moottoripyöräilystä ja prätkähenkisistä vaatteista tykkääville uuden kaupan. Kalamajan alueella aivan Balti Jaama torin vieressä on konttiin tehty kauppa joka myy Affliction Clothingin vaatteita. Puotia pitää hauska kaveri, oikea supliikki heppu, joka puhuu hyvin Suomea. T-paidat on kääntöpaitoja joiden molemmilla puolilla on aivan erityyppiset kuvat ja värikin on toinen. Makeita paitoja on sekä naisille että miehille. Myynnissä on paljon muutakin kuten rotseja ja farkkuja. Toinen prätkistä kiinnostuneiden must kohde on ehdottomasti samalla alueella sijaitseva Renard, josta olen kirjoittanut täällä . […]

  Vastaa
 3. Valeri Smetanski 05.05.2019

  Hei Hanna!
  Onko tietoa: Narva Motofest 2019 päivämäärä?
  Terveisin

  Vastaa