Elämäni tärkein juttu

”Joimme maljan kaikille ihanille asioille, joita uusi vuosi toisi tullessaan” Tämä lause sai hymyni leviämään korvasta korvaan eilen. Olin matkalla töihin ja kuuntelin autossa Elena Ferranten Loistava ystäväni –kirjaa. Tuossa lauseessa on yksi elämäni tärkeimpiä juttuja ja haluaisin, että kaikki ihmiset ottaisivat sen omakseen. Ja juuri tässä nimenomaisessa lauseessa koko positiivisen elämänasenteen ydin on niin ihanasti ilmaistu. Toisi tullessaan – eli itsestään selvästi ja takuuvarmasti uusi vuosi toisi tullessaan ihania asioita! Ei pienintäkään epäilystä! Aivan samalla tavalla joka ikinen päivä voi nostaa maljan – sama se mitä, vaikka kahvia – kaikille ihanille asioille joita tuleva päivä ja hetki tuovat tullessaan. Takuuvarmasti. Kysymys on vain siitä, kuinka ajattelee asioista. Haluaako kaivaa jokaisesta asiasta siihen kätkeytyvän hyvän esille, vai eikö halua. Joskus sitä ei jaksa tehdä ja voi tuntua, ettei sitä edes ole, mutta itse en ole sitä tilannetta vielä löytänyt. Eikä pidä luulla, ettei elämä olisi koetellut. On se.

Positiivista asennetta voi opetella, mutta siihen, kuten kaikkeen oppimiseen, täytyy olla tahtoa ja halua. Vaaditaan vähän sinnikkyyttä. Ja jokaisesta onnistuneesta askeleesta on syytä kiittää itseään. Kun tuntuu siltä, ettei tilanteesta kyllä nyt oikeasti löydy mitään hyvää, voi asian jättää sivuun odottamaan. Joidenkin asioiden merkityksen näkee vasta hetken päästä.

Monet ajattelevat, että positiivisuus on tekopirteää ja ettei se ole oikeasti totta. Että on vähän naivia tai teennäistä iloita pienistä asioista. Että oikeat asiat ovat vakavia ja on syytä muistaa kaikki se huoli, joka maailmassa velloo ja ihmiset joiden asiat eivät ole hyvin.

Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että positiivinen elämänasenne ei hidasta hyvän ja paremman maailman rakentamista, vaan päin vastoin edistää sitä. Jokainen hymyn kare ahdistuksen ja harminkin keskellä rentouttaa hartiat ja antaa stressille ja kireydelle hetken tauon ja hengähdyksen. Samalla se antaa tilaa luovuudelle ja ajatuksille, jotka voivat viedä pois hankalasta tilanteesta.

Sataa vettä. Lumet sulavat ja tulee kevät. Onnen kevät! Onnen päivää kaikille!

♥️

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Maaja 17.03.2017

    Kiitos, sinä ikipositiivinen! Terv Maaja/Tenerife

    Vastaa