Kun tapasin Saaran

 

15895969_692565824249850_7275992819423535414_oOlin tiistaina tilaisuudessa, jossa juhlistettiin Saara Aallon ja Raymond Weil Geneve -kellobrändin yhteistyösopimusta. (Saara on loistava valinta, koska paitsi että hänellä on mitä kaunein käytös, hänellä on erittäin kauniit kädet ja aina kauniit lakkaukset kynsissä. Kiinnitättekö te huomiota yksityiskohtiin?) Oli ihanaa mennä sinne, koska olen saanut Saaran esiintymisistä X-Factorissa niin hyvät fiilikset. Katsoin kaikki ohjelmat nenä kiinni ruudussa ja kyyneleet silmissä.

Häntä on syytetty karisman puutteesta ja ties mistä. Ei kiinnosta minua. Kun katson ja kuuntelen häntä, olen mykistynyt. Hän laulaa upeasti, hän laulaa oikein, hänen äänensä ei epäröi, hän ei varo, hän antaa tulla täysillä. Kun kuuntelen häntä, olen samalla niin onnellinen hänen puolestaan, koska hän elää unelmaansa. Tuntuu siltä, että itsekin saan siitä palan. Että lennän hänen vanavedessään ja saan onnenhippusia. Kuinka onnellinen hänen täytyykään olla! Hän on pitänyt kiinni unelmistaan ja tyylistään rohkeasti. Tehnyt valtavasti töitä unelmansa eteen. Nyt hän oli Lontoossa ja halusi glitteriä ja sai sitä myös. Eikä desimitalla vaan rekkakuormalla. Esiintymisasut, tanssijat ja koko setti oli joka kerran suuren luokan showta. Ja kaiken keskipisteenä oli tuo ihana pieni lintunen, joka pääsi kerta toisensa jälkeen eteenpäin hillittömän tuuletuksen ja ilon kiljahdusten myötä.

Seurasin välillä kommentointia mediassa silmät hämmästyksestä ymmyrkäisinä. Paljon hehkutusta mutta myös tsempin ja ylpeyden sijaan outo negatiivinen vire.

Eniten ihmettelin miksi kerta toisensa jälkeen media antoi lausuntoja siitä, kuinka varmasti hän seuraavalla kierroksella putoaa pelistä. Kristoffer Ignatius, joka kuuluu Saaran tiimiin, laski että mediaan juoksutettiin ainakin 13 asiantuntijaa kertomaan, mitkä ovat ne syyt, joiden takia hän ei pääse seuraavalla kierroksella enää jatkoon. Ja yhtä monta heistä oli väärässä.

Mikään median suosikki hän todellakaan ole aina ollut. Aikanaan UMK-kilpailussa, Saara ei saanut mediaraadilta ainuttakaan pistettä. Sen sijaan nimetön raadin jäsen haukkui esityksen ja laulun maanrakoon.

Ja miten Saara on suhtautunut tähän? Niin upeasti! Hän kertoo asiallisesti ja rohkeasti mielipiteensä ikävästä kritiikistä ja häijyistä kommenteista. Ja on koko ajan kohtelias ja positiivinen.

Katselin eilen, kuinka hän kohtasi fanejaan, median edustajia ja juhlan VIP-vieraita. Hän on rauhallinen, tasapainoinen, varma, iloinen ja kunnioittaa muita ihmisiä omalla käytöksellään todella kauniisti. Jokainen ihminen, jonka hän kohtasi, oli hänelle yhtä arvokas. Hän oli läsnä kaikille.

Tialisuudessa oli Michael Monroe, Saaran valmentaja VOice of Finladissa. Hän ylistää Saaraa loputtomasti ja on myös Suomenkaunein koti -ohjelman fani! Jesss!
Tilaisuudessa oli Michael Monroe, Saaran valmentaja Voice of Finladissa. Hän ylistää Saaraa loputtomasti ja on myös Suomen kaunein koti -ohjelman fani! Jesss!
Chandelier!
Chandelier!
Kaksi ihanaa Saara ja Aira
Kaksi ihanaa Saara ja Aira
Entinen oppilas ja opettaja
Entinen oppilas ja opettaja
Kristoffer Ignatius kuuluu Saaran tiimin ja pitää huolta mm. somesta
Kristoffer Ignatius kuuluu Saaran tiimin ja pitää huolta mm. somesta
Mini-fanit
Mini-fanit
... ja stara!
… ja stara!

X-Factoryssa näytettiin Saaraa myös kulissien takana, ei mitään diivan elkeitä tai esittämistä. Pidin siitä. Aitous ei ole jokapäiväistä.

Kun hän esitti eilisessä tilaisuudessa kaksi laulua näin herkän ammattilaisen, joka lauloi upeasti ja kosketti minua jälleen. Saarassa koskettaa paitsi laulu, myös tarina.

Kiitos Saara Aalto – olet upea. Onnea tulevaan!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 kommenttia

 1. leila tuominen 12.01.2017

  Olen samaa mieltä, että hän on kaikille tasapuolinen, ystävällinen ja iloinen. Odotan kuin lapsi huhtikuun konserttia, jolloin pääsen kuuntelemaan häntä livenä.

  Vastaa
  • hannasumari 12.01.2017

   Jeeeeeee!

   Hanna

   Vastaa
   • Tiina 12.01.2017

    Niin kauniisti kirjoitettu juttu Saarasta. Kiitos kiitos kiitos. Fanitan Saaraa täysillä. Hän on esimerkillinen lahjakkuus. X-factor esityksiä saan katsella joka päivä isolta ruudulta ja en vain väsy! Väsyn, jos en näe niitä! Menestystä edelleen jatkossa Saaralle. Ja kiitos tästä kirjoituksesta. Teit siitä kauniin! Läh Tiina Jyväskylästä

    Vastaa
    • Riitta Rücker 20.01.2017

     Todella kauniisti kirjoitettu Saarasta! Hienoa!

     Vastaa
 2. Sarianna 12.01.2017

  Missä ihmeen X-Factoryssä. Tehdas? X-Factorissa lienee oikea ilmaus..?! 😉 Mutta, mahtavaa Saara – olet upea ja toivon parasta jatkoon! Valloita maailma! <3

  Vastaa
  • hannasumari 12.01.2017

   Kiitos – korjasin virheen.

   Ja Saara valloittakoon maailman ja jakakoon positiivista energiaansa kaikkialle kaikkina hetkinä – on niin monta tapaa reagoida, Saaran tapa on hieno <3

   Hanna

   Vastaa
  • Tiina 12.01.2017

   Kirjoitusvirhe, en näe hyvin. Sormet sulle.

   Vastaa
 3. tapani heinonen 12.01.2017

  Hieno kirjoitus ja kannanotto. Tässä negatiivisuuden ja kaikenlaisen vihapuheen myrkyttämässä ilmapiirissä, mikä Suomessa vallitsee, on todella tärkeätä nähdä myös positiivisia asioita. Saara on maailmanluokan laulaja, mutta hänen arvonsa tunnustetaan vasta nyt, kun maailma ylistää ja xfactor näytti hänen todellisen lahjakkuutensa. Minä seurasin myös kaikkia lähetyksiä sydän syrjällään; ylpeydestä ja ilosta. Ja rima on sentään ollut kohtalaisen korkealla; idoleitani ovat myös Shirley Bassey, Barbra Streisand, Liza MInnelli ja Charles Aznavour…Pullakahvit tarjoan sille, joka on onnistunut kuulemaan heitä junttilan radiokanavilta…..meillä kun dropataan vaan tunnelmaa 7 kertaa päivässä…eikä muusta tiedetä…

  Vastaa
  • Henri 15.01.2017

   Hei.
   Myöskin Diana Ross on täällä unohdettu. Yli 70 top-10 hittiä,
   Lady sings the blues jne…. voittanut lähes kaikki palkinnot.
   Saara on mielestäni pitkään aikaan maailmantähtien tasoa.

   Vastaa
 4. Henna 12.01.2017

  ”Hän on rauhallinen, tasapainoinen, varma, iloinen ja kunnioittaa muita ihmisiä omalla käytöksellään todella kauniisti. Jokainen ihminen, jonka hän kohtasi, oli hänelle yhtä arvokas. Hän oli läsnä kaikille.”

  Juuri näin. Hän käyttäytyy aina fiksusti eikä päästele suustaan hölmöyksiä. Ja se ääni on tietysti omaa luokkaansa!

  Vastaa
 5. Ruth 12.01.2017

  Kiitos Hannalle hienosta kirjoituksesta <3. Se on juuri näin, olen joka sanalla sama mieltä. Minäkin usein ihmettelin monen toimittajan negativista asennetta Saaran osallistumisesta ja pärjäämisestä X-Factorissa, silloin otti niin päähään ja ihmettelin kovasti, minkä takia suomalaiset eivät osaa olla ylpeitä, kun oman maan kansalainen pärjää maailmalla? Mutta onneksi Saara pysyi kahdella jalalla maassa ja nauttii joka hetkestä ja näytti kaikille epälijöille, mistä puusta hän on veisattu. Aivan mahtava nuori nainen ja voisimme vaan ylpeitä olla hänestä nyt ja tulevaisuudessa <3. Kiitos Saara Sinulle joka hetkestä ja onnea <3

  Vastaa
 6. Pirjo 12.01.2017

  Voi kunpa Saara ja hänen vanhempansa lukisivat kirjoituksesi. Ajattelin syksyn aikana monta kertaa hänen vanhempiaan ja muita läheisiään, että ovat varmaan haljeta ylpeydestä. Saara Aalto on parasta mahdollista mainosta suomelle, vieläkin ihmetyttää ne hänen esityksensä, mikä heittäytyminen joka ikisenä kertana, aivan mahtavaa, kyyneliltä en välttynyt kertaakaan. Se on vaan niin hienoa katsoa kun joku osaa ja hallitsee täydellisesti sen mitä tekee.

  Vastaa
 7. Mysterious M 12.01.2017

  Minä katsoin myös kaikki jaksot ja jännitin Saaran puolesta loppuun asti. Luin myös näitä kommentteja, joissa ilkeilyltäkään ei säästytty, mutta Saara vei voiton omalla tyylillään ja mahtavilla esityksillään, vaikkei virallisesti ollutkaan se ykkönen. Varmasti hän pääsee vielä pitkälle ja ihanaa, ettei hän anna ikävien kommenttien häiritä, vaan on kohtelias ja ystävällinen. Tästä on monella oppimista:)

  Vastaa
 8. Matti 12.01.2017

  Kiitos Hanna tästä kirjoituksestasi. Jos on kohde upea, niin on tämä tekstikin ja niin asiaa, kuin olla voi. Taidolla osasit sen tuoda esiin.
  Saaralle kaikkea hyvää jatkossa. Älä anna kovan mailman kolhia tuota ihanaa, kultaista sädekehää, joka sinua ympäröi. Niitä Turvallisia Aaltoja matkaasi!

  Vastaa
  • hanna sumari 14.01.2017

   Kiitos Matti!

   Vastaa
 9. Pipsa Soininen 12.01.2017

  Kiitos Hannalle,kirjoituksesi allekirjoitan.Tyttäreni ihmetteli minulle miten suomalainen nainen menestyy ihanan kauniilla äänellään kys.kilpailussa.Tulin uteliaaksi ja olin heti ”myyty”.Siitä aloin seuraamaan lopun kilpailuja ja väristykset kehossa ja kyyneleet silmissä olin onnellinen 70-vuotias.

  Iloinen,luonnollinen ja sievä nuori suomalainen!

  Vastaa
  • hannasumari 12.01.2017

   Ihanaa Pipsa!

   Hanna

   Vastaa
 10. Eeva Riitta 13.01.2017

  Kiitos Saaralle, niin ihana oli kuunnella ja katsella esityksiäsi ja ONNEA tulevaan vielä kerran. Minä en iloltani koko ohjelman aikana edes huomannut tai lukenut mitään negatiivista, olin vain niin onnellinen Saaran puolesta ja olihan se kaikki aikamoista Suomi-markkinointia maailmalle, siitäkin kiitos Saaralle ja tietysti myös Britanian X-Factor tuotantotiimille.

  Vastaa
 11. Olli Manninen 14.01.2017

  Hieno kirjoitus Saarasta, joka on esiintyjänä ja ihmisenä juuri sitä, mitä kirjoitit, Hanna! X Factor UK:n seuraaminen viime vuonna oli kuin ihanin satu joka osoittautui niin todeksi. Lahjakkuudella voitetaan hurjimmatkin esteet. Saara on sellainen myönteinen esikuva, sinnikkyyden ja osaamisen perikuva, jossa on meille kaikille esimerkkiä. #Nofear2017 – uskokaamme unelmiimme ja toteuttakaamme ne Saaran tavoin

  Vastaa
  • hanna sumari 14.01.2017

   Saattaako tuon paremmin sanoa!?
   ”Kuin ihanin satu, joka osoittautui niin todeksi…..”
   #nofear2017
   <3

   Kiitos Olli!

   Hanna

   Vastaa
 12. Teija Yeboah 20.01.2017

  Kiitos Hanna! Todella ihana ja rehellinen kuvaus Saarasta: hän on ihana, aito, läsnäoleva jokaisessa hetkessä, moniosaaja, fiksu ja nimenomaan iloinen ja hyväsydäminen! Hän elää unelmaansa ja tulee saavuttamaan hyvin suurta! Onnea ja menestystä sekä voimia tiellensä!❤

  Vastaa