Leukalinjaa kohottamassa

Testasin radiofrekvenssihoitoa – jännää! Jo pelkkä hoidon nimi on jotenkin huima!

Kaukana on ne ajat, jolloin kosmetologilla käynti oli tuskaisaa mustapäiden ja muiden epäpuhtauksien puristamista iholta. Nykyään tehokkaat hoidot tehdään koneilla. Onneksi kosmetologien hellät kädet levittävät konehoitojen yhteydessä kasvoille naamioita ja kuorintavoiteita, sillä se on oikeasti ihanaa. Maata siinä ja olla vähän hoivattavana. Ilman kosketusta kosmetologilla käynnistä puuttuisi paljon. Se on aika ihana tunne, kun joku levittää kasvoille hyvän tuoksuisia, hyvää tekeviä aineita. Usein nainen on kuitenkin se, joka hoivaa muita, siksi tuntuu hyvältä välillä olla itse hoivattavana.

Kaksi asiaa ovat iholle haasteellisia kesä ja talvi! (Ja tietysti myös kevät – ehkä syksy on ok?) Aurinko on pahin vanhentaja, jolta viisas ihan oikeasti suojautuu huolella. Kuten virolainen kosmetologi kerran sanoi: tottakai päivettyneet kasvot ovat kauniimmat kuin talven valkoiset, mutta Hanna – väri otetaan purkista! Ei auringosta!

Talvella ihoa kiusaavat suuret lämpötilanvaihtelut ja kuiva sisäilma koneellisine ilmanvaihtoineen. Keväällä aurinko on salakavalasti vaarallinen. Tuntuu, että omaa ihoani rasittaa myös meikin käyttö. Ihoni muuttuu välillä harmaapintaiseksi, vaikka tekisin sille mitä. Juuri siihen harmauteen kiinnitin huomiota marraskuussa, kun kasvoni näyttivät marraskuulta itseltään. Jotain oli tehtävä, koska näyttäisin mieluummin kesäkuulta!

Menin kokeilemaan itselleni uutta radiofrekvenssihoitoa, joka sopii monenlaisiin ihon ongelmiin, kuten esimerkiksi Ihon velttouteen, ryppyihin, akneen, couperosaan, laajentuneisiin ihohuokosiin ja ihon sameuteen.

Naamioita, kuorintaa ja lämpimiä pyyhkeitä
Naamioita, kuorintaa ja lämpimiä pyyhkeitä

Olen nyt käynyt hoidossa neljä kertaa. Se on aika villiä! Ensin iho puhdistetaan ja kuoritaan ja sitten aletaankin hoitaa ihonalaisia kerroksia ja stimuloida ihon kollageenia energialla, joka siirretään ihon alle voimakkaan radiotaajuuden avulla.

Iän myötä kollageenin määrä siis vähenee ja sen laatu heikkenee. UV-säteilyn uskotaan olevan terveen ihon suurin yksittäinen ihoa vanhentava tekijä. Vuosien mittainen aurinkoaltistus muuttaa ihon sisäkerroksia ja heikentää niiden kykyä sitoa kosteutta. Tällöin iholle muodostuu ryppyjä, juonteita ja hyperpigmentaatioita ja iho veltostuu. Ihon ikääntymiseen vaikuttaa myös perimä ja ihotyyppi, sillä iän myötä kuiva iho rypistyy ja rasvainen iho veltostuu.

Hierontaa...
Hierontaa…

Radiofrekvenssihoidon teho perustuu voimakkaaseen lämpöenergiaan. Hoitopään avulla kudokseen siirretty voimakas energia lämmittää ihon kerroksia, mikä kutistaa kollageenia ja stimuloi kollageenin ja elastaanin uudelleenmuodostumista.

Radiofrekvenssihoidolla stimuloidaan nukahtanutta kollageenia ja käsittely myös tuottaa uutta kollageenia välittömästi. Lopulliset hoitotulokset näkyvät pidemmän ajan päästä, sillä kollageenin muodostuminen jatkuu hoidon jälkeenkin jopa kolmen kuukauden ajan.

Ennen hoidon alkua Helsinki Rebelissä sairaanhoitaja Reija Lommi ja ihoterapeutti Jessica Delst tutkivat tarkasti ihoani ja miettivät mikä hoito olisi sille paras. Jos en olisi ollut aloittamassa Tanssii tähtien kanssa –kisaa he olisivat ehkä valinneet voimakkaamman hoidon, mutta nyt minun piti olla kuvauskelpoinen heti hoidon jälkeen, joten valittiin vaihtoehdoista hellävaraisempi.

ihoa arvioidaan...kukkuu!
ihoa arvioidaan…kukkuu!

Hoito tuntuu jännittävältä.  Reija siirteli hoitopäätä ihollani ja siitä lähti lämmin sykäys. Joskus ja joissain kohdissa se sattuu vähän. Minun herkkä kohtani on oikea ohimo. Mutta ikävä tunne kestää vain sekunnin.

Reija sanoi, että ihoni oli aivan tukossa. Hoidon jälkeen, kun iho oli vastaanottavainen, siihen imeytettiin hoitovoiteita ja kuulemma ne solahtivatkin nälkäiseen ihooni yhdessä humauksessa. Varmaan niin olikin, sillä tukkoinen iho ei tietysti ime hoitovoiteita, ne vaan pyörivät ihon pinnalla. Tukkoisuus näkyi kasvoissani juuri harmaana marraskuuna!

Reija liikuttaahoitopäätä ihollani.
Reija liikuttaahoitopäätä ihollani.

Hoidon jälkeen iho näytti raikkaalta (kesäkuulta!) ja nyt neljän hoitokerran jälkeen iho tuntuu napakammalta ja leukalinja tasaisemmalta. Mukavaa on myös se, että heti hoidon jälkeen voi mennä, vaikka juhliin, sillä ihoon ei jää jälkiä hoidosta, päin vastoin se hehkuu.

Tällainen veitsetön vaihtoehto kasvojen kohotukseen sopii mulle. En halua, että kasvojani kohennetaan veistä käyttäen, mutta tämän tyyppiset hoidot ovat oivallinen tapa säilyttää virkeä ilme ja kirkas iho. Tykkäsin kovin ja yksi plussa on myös hoidon nopeus – se kesti vain puoli tuntia ja saatoin marssia suoraan palaveriin. Paitsi että tietysti meikkasin uudelleen. Kyllä fakta on se, että kun nousee tuosta pediltä kasvojen iho on raikas ja kuulas, mutta kännykkä kuvassa raa’assa valossa näyttää liian saunapuhtaalta. Joten meikki kuntoon ja sitten vasta palaveriin. Hyvässä kunnossa olevalla iholla meikki näyttää hyvältä ja se voi olla ohut.

Suosittelen kyllä tätä hoitoa ja ylipäätään säännöllisiä kosmetologikäyntejä. Turhaa on levittää voiteita tukkoiselle iholle, ihon suursiivous täytyy tehdä säännöllisesti, että voiteista on hyötyä.16558528_10202468872399748_1208783994_n (1)

 

Juuri nyt kosteutan ihoani A-vitamiinitipoilla öisin yövoiteen alla ja päivisin käytän voidetta, jossa on runsaasti C-vitamiinia. Kun vielä muistaisin syödä vitamiinit purkeista, joita on keittiönpöydällä jono, olisi varmaan hyvä juttu….Mutta mä unohdan aina ottaa ne!

Love

Hanna

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. TarjaML 07.02.2017

  Kuulostaa ihanalta!
  Vinkki vitamiineihin: Itse opin ottamaan vitskut ja muut tarpeelliset purkkilisät, kun laitoin ne aina sunnuntaisin viikkodosettiin valmiiksi. Nätti dosetti saa olla pöydällä, ja siitä muistaa napata pillerit, tabletit ja kapselit naamaan joka päivä. Purkit aina unohtui kaappiin. Dosetit on yleensä kauhean näköisiä, mutta onneksi on kivojakin, niin kuin tämä http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/OE0330372

  Vastaa
  • hannasumari 07.02.2017

   Wau! Hyvä idea! Kiitos!

   …kuinka mä muistan tehdä sen sunnuntaina? 😀

   Hanna

   Vastaa
   • TarjaML 07.02.2017

    No mä vaikka muistutan sua Facebookissa! 😀 Mulla se on jo muodostunut rutiiniksi.
    Nyt vaan haet kivan dosetin itselles.

    Vastaa
 2. Heidi 08.02.2017

  Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen mitenkään mutta yritän löytää jonkun, joka nappaisi idean. Sinä?!

  Olen ihan ihastunut Teeman Ruoka-aikoja sarjaan, vaikka sitä on tullut vasta kaksi jaksoa! Jonkun pitäisi tehdä tämä sarja Suomeen, Suomesta. Tälle juhlavuodelle olisi hieno mutta taitaa toteutuksen kanssa tulla liian kiire. Sarja on niin hieno, kun siinä on otettu asiat niin monelta kantilta, ei vain ruokaa. Katso ja kerro mitä olet mieltä.

  Vastaa