Likainen tusina – jättieläkkeet

En tiedä itkisinkö vai nauraisinko, kun luen juttuja Valtio-omisteisteisten yhtiöiden lisäeläkkeistä. Iltasanomien uutisen otsikon nähdessäni alkoi naurattaa, koska lukematta uutista tiesin, ettei joukkoon mahdu ainuttakaan naista.

Miksi en tiedä avaanko onnen kyyneleiden hanan vai annanko raivon kyyneleiden kastella rinnukseni? Koska on raivostuttavaa, etteivät naiset johda tällaisia yrityksiä. Koska on raivostuttavaa, etteivät naiset osaa pyytää kunnon palkkioita. Koska olen varmasti sata kertaa ollut tilanteessa, jossa miesjohtajat yrittävät tinkiä pyytämääni palkkiota työstä. Tyylissä on aina sama fiilis: alentuva, äijämäinen ja se tulee ylhäältä alas herra mieheltä hömppä naiselle. En tingi ikinä. Lasken työlle hinnan ja se on siinä. Se perustuu johonkin. Voin neuvotella, jos siihen on tarvetta ja järkeviä syitä.

On raivostuttavaa, että miehet menevät virkistysmatkalle Formula ykkösiin ja naiset sieniretkelle Sipooseen. Kun miesjohtaja varaa lentomatkan (siis sihteeri, joka on nainen) hän istuu business luokassa, kun naisjohtaja varaa oman lentolippunsa hän ottaa edullisemman vaihtoehdon.

Onko se sitten hyvä vai paha asia, että naiset eivät pyydä enemmän, vaadi enemmän ja ota yksinkertaisesti enemmän?

Ehkä on ihanaa, etteivät naiset ole ahneita, vaan ajattelevat yrityksen parasta, ovat hiukan vaatimattomampia ja tyytyvät vähempään? Koska voi Luoja mitä ahneutta on 2,2 miljoonan lisäeläke. Kerranhan joku johtoasemassa ollut nainen oli vuokrannut vähän isomman kämpän ja ottanut työsuhdeautoksi avoauton. No mitä siitä seurasi? Hirveä huuto ja säätö. Varmaan potkut. En muista enää, mutta muistan ajatelleeni silloin näitä samoja juttuja.

Tänään Ylen aamu-tv:ssä kauppaneuvos, miljonääri, enkelisijoittaja ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkonen sanoi, että Suomessa olisi nyt käärittävä hihat ja ryhdyttävä hommiin oikein tosissaan, että valtion velkaa ei tarvitsisi enää kasvattaa ja talous kohenisi. Hän oli pöyristynyt siitä, että viiden minuutin työajan pidentämisestä oli noussut niin hirveä meteli ja vikinä. VIISI minuuttia lisää työaikaa! No samaa ihmettelen minäkin. Jokainen yrittäjä ihmettelee. Kakkosen pisimmät työpäivät ovat kestäneet 24 tuntia. En yllä samaan. Olen nukkunut neljä tuntia. Kakkonen panee neljä tuntia paremmaksi. (Ja on miljonääri!)

Jos tekee nyrkit savessa duunia itselleen ja saa yrityksensä kukoistamaan ja ehkäpä antaa töitä ja kukoistusta muillekin, ihminen saa puolestani, vaikka kylpeä eläkkeissä ja nauttia sydämensä kyllyydestä. Mutta jos alkaa valtio-omisteisen yhtiön toimitusjohtajaksi jätti(lisä)eläkkeet on luokatonta ahneutta ja kuvottaa minua. Turha ladata tähän vanhustenhuoltoa, sairaanhoidon ja sairaanhoitajien tilannetta, koulujen välineiden puutetta ja psykiatristen potilaiden avohoitoa jne. Me tiedämme sen kaiken, eikä 130.000€ vuodessa paljon tuota kassaa kartuttaisi, mutta asenne etoo minua. Mokomaa kukkoilua. Äijien rinnanröyhistelyä. Kun katson noita kahtatoista hymyilevää naamaa, tulee huono fiilis.

 

Terkut terassilta

Otan mansikkapirtelön

Hanna

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Soili 10.08.2017

  Taas kerran olen niin samaa mieltä kanssasi. Muutama vuosi sitten huomasin, että yrityksiin, joissa tarvittiin ns. muutosjohtajaa, valittiin nainen. En ole kuitenkaan tarkemmin seurannut, kuinka valitut ovat selvinneet tehtävässään ja millaisia palkkioita saaneet.
  Finnairin lennoilla Aasiaan olen havainnut, että pääosa matkustamohenkilöstöstä on aasialaisia. Ajattelen, että, jos noilla lennoilla puoletkaan henkilöstöstä olisi suomalaisia, niin tuskin kieliongelmien takia ainakaan palvelu huononisi.
  Hyvää jatkoa sinulle Hanna ja kiitos kirjoituksistasi.

  Vastaa
  • Puhuttaisko totta? 10.08.2017

   ”miehet menevät virkistysmatkalle Formula ykkösiin ja naiset sieniretkelle Sipooseen. Kun miesjohtaja varaa lentomatkan (siis sihteeri, joka on nainen) hän istuu business luokassa, kun naisjohtaja varaa oman lentolippunsa hän ottaa edullisemman vaihtoehdon”

   En tiedä millä aikakaudella Hanna elät ja oletko koskaan ollut missään suuryrityksessä töissä? Tuo yllä oleva lainaukseni tekstistäsi kuvaa hyvin kuinka vähän tiedät siitä mistä puhut. Nykyisin yrityksillä on olemassa ns. matkustussäännöt ja toisin kuin ehkä kuvittelet niin niistä myös pidetään kustannussyistä tiukasti kiinni ja ne koskevat niin MIEHIÄ KUIN NAISIAKIN. Olen ollut noin 15-vuotta työelämässä kolmen suomalaisen suuryrityksen palkkalistoilla ja joka paikassa asiat ovat koskeneet samalla tavalla niin miehiä kuin naisiakin. Ei kannata kommentoida mutulla sellaisia asioita tosina minkä paikkaansa pitävyydestä ei ole oikeasti tietoa ja mustamaalata samalla toista sukupuolta yhtenä joukkona. Asioita voi yritää kärjistää, muttei vääristää.

   Se mitä tulee noihin eläke-etuuksiin niin olen kanssasi samaa mieltä on sitten kyse naisista tai miehistä. Tässä kirjoituksessasi teet taas kaikista miehistä syyllisiä kahdentoista suomalaisjohtajan ylisuuriin eläke-etuuksiin (mitä muuten he eivät ole itse päättäneet vaan heidän palkanneet ihmiset eli tässä tapauksessa yrityksen hallitus ja hallituksissa taitaa istua naisiakin).

   Vastaa
   • hanna sumari 10.08.2017

    Puhuttaisko totta?
    Hei kiitos kommentistasi!
    Olen kyllä ollut suuryrityksessä töissä ja toden totta siitä on sata vuotta.
    Ei ollut kyllä niinkään tarkoitus syyttää miehiä vaan naisia. pohdiskelin sitä, miksi naiset aivtä ole noilla listoilla. Me emme osaa pyytää. Ajattelen kuitenkin niin, että miehet tätä maailmaa pyörittävät. Ei tarvitse kuin avata uutiset ja sen näkee. Sen näkee myös usein lentokoneissa, kun katselee ketkä matkustavat. Ja kyllä me naiset ollaan siellä hallituksissa vähemistönä. Jotain tarttis tehdä!
    Terv
    Hanna

    Vastaa
    • Teppo 11.08.2017

     Et edes peittele olevasi feministi. Tärkeintä sinulle on sukupuoli eikä osaaminen ja oma työ. Ilmankos naiset ei pärjääkään missään kun aina kitisette miehistä ja haluatte kaiken tarjottimella, koska ”se kuuluu teille”. Perusta firma ja tienaa miljoona. Yksikään mies ei sitä estä. Palkkaa vaikka vain naisia firmaasi kerran olet niin feministi. Tosin tiedät varmaan että firmasi ei pelkällä ”naisenergialla” pitkälle pötki. Mikään tässä maassa ei pyöri ilman miehiä. Ilman miehiä olisit sinäkin osa Venäjän valtakuntaa ja naisen asemasi olisi kynnysmatto-asteella. Teidän feministien vuoksi en tätä maata kyllä puolusta. Kun näen naamasi telkussa niin kanava vaihtuu heti.

     Vastaa
 2. Taimi 12.08.2017

  Uskotko ihan tosissaan Kyösti Kakkosen YKSIN tehneen miljoonansa?? Paksua paskapuhetta on myös nämä 20 tai 24h työpäivät!! Tunnen toistakymmentä yrittäjää erikokoisista yrityksistä, ja jokainen tekee vähemmän tunteja viikossa kuin minä viranomaisena. Yrittäjät haluaa AINA unohtaa menestyttyään työntekijöidensä panoksen, niin sanallisesti kiitoksissa kuin varsinkin palkan suhteen. Niinpä voin vain yhtyä kinkun viisas sanoihin että ainakin 70% yrittäjistä on sitä vain siksi etteivät saisi muualta töitä, joko luonteensa, osaamisensa, yhteistyökyvyttömyytensä tai kaikkien kolmen takia…

  Vastaa