Suomi 101 juhlavuosi

Istutaan mieheni kanssa ruokapöydän äärellä ja syödään välipalaa. Yhtäkkiä hän puhkeaa puhumaan ideastaan Suomi 101 juhlavuodeksi. Suomen tulisi silloin ottaa yhteyttä Dinsney-yhtiöön ja suunnitella heidän kanssaan yhteishanke, joka perustuu 101 dalmatialaista pilkkuihin.

images

Kampanjatunnus olisi kokonaan pilkullinen Suomen kartta. Kartta olisi käännetty kyljelleen, jolloin Suomineidon käsivarsi olisi toinen koiran tassuista. Ja siinä asennossaan Suomineito eli Suomi-koira myös pyllistäisi Venäjälle.

Kysyn miten hän edistäisi tätä tapahtumaa.

– Marimekko unohtaisi raitansa ja keskittyisi vain pilkkuihin. Vesirokkorokotukset unohdettaisiin ja lapset kulkisivat pilkullisina ja näin tukisivat yhteistä hyvää. Liituraitapuvut muuttuisivat liitupilkkupuvuiksi.

download

Miksi aloit kehitellä tätä ideaa?

– Koska useat Suomi 100 hankkeet ovat teennäisiä. Olisi parempi tehdä konkreettisia asioita.

Projekti on joko hyvä huono, ihan sama onko Suomi 100 vai 101 vuotias. Valtion ja kuntien tulisi aina tukea hyviä yleishyödyllisiä projekteja.

images-1

Millaisia projekteja pitäisi sitten tukea? Anna esimerkki.

Ideaali projekti olisi esimerkiksi ottaa 100 syrjäytymisvaarassa olevaa nuorta ja auttaa heitä konkreettisesti. Ensi vuonna autettavia olisi 101 ja sitten 102 ja isona ideana sen jälkeen 103. Siinä olisi jotain konkreettista ja tärkeää.

 

– Suomi 101-Dalmatialaishanke olisi kansainvälisestikin merkittävin markkinointikampanja ikinä.

Kuinka niin?

– Koska koko maailma on täynnä pilkkuja ja pisteitä eli tulevaisuudessa, kun ihminen painaa esimerkiksi pistettä kirjoittaessaan, hän muistaa siitä Suomen. Jääkiekko-ottelun kiekko assosioituu suoraan Suomeen ja henkilö alkaa jopa miettiä miksi erotuomarin paita on raidallinen eikä pilkullinen. Tosin Suomessa Marimekko on jo siinä vaiheessa tehnyt diilin jääkiekkoliiton kanssa ja muuttanut raitapaidat täpläpaidoiksi.

 

Palloilen nyt keittiöön tekemään Pavlovaa…. Vai Pallovaa

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 kommenttia

 1. pipsa 24.09.2017

  EI HUONO…

  Vastaa
 2. Juniper 24.09.2017

  Mistä tuollaisia pilkkumiehiä löytyy?? Ihan mahtavaa….

  Vastaa
 3. Päiväni valopilkku! Kiitos Hanna! Taas kannatti klikata blogiasi:))

  Vastaa