Vesileikkejä ja vitamiineja

DSC01609Pienenä minulla ja isälläni oli kaksi yhteistä harrastusta. Pallon heitto ja aamu-uinnit. Menimme mereen uimaan heti, kun jäät lähtivät ja uimme myöhään syksyyn saakka joka aamu. En ole koskaan karttanut kylmää vettä ja jossain vaiheessa elämääni kuului joka aamuinen avantouintikin.

Viime kesänä tutustuin sattumalta uimareissulla Suviin, joka vei kesätreenini ihan uudelle tasolle. Suvin tapaaminen oli oikea lottovoitto.
Kaikki kävi niin, että mennessäni iltauinnille läheiselle järvelle Suvi istui siinä laiturilla. Aloimme jutella ja hän kertoi harrastavansa yhtä mielestäni maailman tylsimmistä ja puuduttavimmista lajeista, vesijuoksua. Se on laji, jota minun oikeasti pitäisi nimenomaan harrastaa, koska se on niin hellä ja hyvä treenimuoto niveliä ajatellen. Mutta en viihdy uimahalleissa ja pitkästyn juostessani allasta edestakaisin kaakeleita tuijottaen.

Asia voisi olla toinen, jos voisi juosta ystävän kanssa jutellen, mutta uimahallissa siinä on omat haasteensa.

DSC01657
 DSC01626
DSC01634
DSC01641 (1)
DSC01632 (1)
DSC01649

DSC01666Mutta Suvi juokseekin järvessä, keskellä upeaa luontoa! Innostuin ideasta. Rakastan pientä erämaajärveä, jonka rannalla olimme. Ympäröivä luonto on koskematonta. Siellä kasvaa niittyvillaa, suopursuja ja vedessä kukkivat lumpeet ja ulpukat. Rannalla pesii joutsen ja sorsia. Metsäjärvi ympäristöineen rauhoittaa, vaikka tekisi raskaankin treenin.

Juoksemme järvessä märkäpuvuissa jotka mahdollistavat treenin, vaikka vesi olisi kylmääkin. Puvun käyttö myös venyttää kautta pitemmäksi, kuin vain niihin päiviin, jolloin vesi ja ilma ovat lämpimiä. Se kannattaa kroppaa, joten juoksuvyö ei ole pakollinen. Puku antaa turvallisuuden tunnetta, koska kuitenkin tunnin tai puolentoista treeni vedessä, voi olla liian viileää puuhaa, vaikka vesi oli reilut parikymmentä astetta.

DSC01617
DSC01683

Monet inhoavat myös jalkojen ympärille helposti kietoutuvia vesikasveja, niistä ei ole haittaa, kun märkäpuku on päällä. Märkäpukuja saa kohtuullisen edullisesti, alle satasella, vaikka toisin voisi luulla ja vesijuoksua varten puvun ei tarvitse olla huippuluokkaa. Ja parasta on tietysti koko hommassa se, että sitä voi harrastaa ystävän kanssa ja puhua kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät asiat siinä juostessa.

Jos haluaa juoksusta kaiken hyödyn irti, täytyy muistaa muutamia juttuja.
Oikea asento, on tarkoitus juosta, ei uida.
Ui pystyasennossa, pienessä etukenossa, vältä pepun nousemista pintaan

Tee jaloilla suurta ja tehokasta liikettä ja ojenna jalka hyvin takana
Käytä käsiä tehokkaasti. Kauho käsillä vettä liikuttaen käsiä vartalon vierellä.

Ole tehokas ja tee intervalliharjoituksia, niin treenistä on hyötyä. Pelkkä järvessä lilluminen voi olla kivaa, mutta se ei ole tehokasta. Jos itse meinaa väsähtää, kaveri sparraa jaksamaan. Pidä myös huolta ravinnosta. Syö kevyesti ennen treeniä ja muista kunnon ruoka treenin jälkeen. Myös vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tärkeä osa hyvää lopputulosta.

DSC01906 (1)

Treenaaminen kuluttaa vitamiineja ja kivennäisaineita ja niiden suositusten mukainen päivittäinen saanti, on tärkeä asia. Eikä niiden syöntiä pidä unohtaa kesälläkään, jolloin ollaan usein aktiivisempia, kuin talvella. Multi-Tabs Sport on helppo tapa pitää huolta siitä, että päivittäiset saantisuositukset täyttyvät. Yhdessä poretabletissa on 13 vitamiinia ja 11 kivennäisainetta! Näistä esimerkiksi C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän pysymistä normaalina, joten C-vitamiini on tärkeää. Magnesium ja kalsium edistävät lihasten normaalia toimintaa. Lisäksi D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. Lisää tietoa monivitamiini-kivennäisaineravintolisästä saat täältä.

DSC01911 (1)Multi-Tabs on apteekkituote ja lääketehtaan valmistama, siksi sen käyttö on turvallista.
Tärkeintä on tasapino kaiken kolmen kesken: suositusten mukaisesti vitamiineja ja kivennäisaineita, monipuolista ravintoa ja aktiivisuutta.

Iloisia vesileikkejä!

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *