52 ihanaa päivää vuodessa – mikä maanantaissa muka mättää?

Maanantai on asennekysymys – rakastan maanantaipäiviä – koko ihana viikko odottamassa että koen sen!

Haloo! On maanantai! Ihanaa! Koko yllätysten viikko edessä. Kalenterissa lukee yhtä ja toista jännää, mutta monta asiaa joudun sivuuttamaan, koska saan tehdä töitä. Kirjoittaa juttuja monista asioista, valmistella luentoa sisustuksen tuulista ja tehdä kotihommia. Suunnitella uutta reseptiä julkaistavaksi loppuviikosta ja lisäksi meillä tulee taas hoitoon koira. Tunnen, kuinka olen täynnä energiaa ja odotan tulevan viikon tuomia ylläreitä – toivottavasti ne ovat positiivisia!

Ja tältä maanantait tuntuvat minusta aina. On niin surullista, kun maanantai-parkaa markkinoidaan huonona päivänä. Sehän on ihana, koska koko se viikko on edessä. Vähän kuin uusi vuosi pienoiskoossa. Eikä kukaan itke 31.12. että voi kamalaa, nyt se koko paska on edessä – uusi vuosi… Sen ensimmäinen päivä! Onhan se oikeasti aika makeeta odottaa uutta viikkoa, joka takuulla tarjoilee ihania juttuja.

Maanantai_1

Toki, jos miettii asiaa niin, että kamalaa, on tehtävä töitä ja herättävä ja on kylmä ja talvi ja kaikki on raskasta ja silti on tehtävä mitä on tehtävä, ei mikään ole kivaa.

Elämme vain kerran eikä aikaakaan, kun tuntuu, että elämä meni ohi

Tämä kaikki voi kuulostaa tekopirteältä sössötykseltä, mutta ei se sitä ole. Oikeasti rakastan hitaita viikonloppuja, takkatulta pakkasella, sunnuntaikävelyitä, slowfoodia ja ystävien tapaamista, viikonlopun tuoksua ja tunnelmaa. Hitaita aamuja. Mutta maanantai on ihana toisella tavalla. Se on täynnä tarmoa ja energiaa. Onneni on tietysti rakastaa sitä työtä, jota teen. Tai oikeammin niitä töitä joita teen. Jos työ ei maistu, ei maistu maanantaikaan. Se on selvää. Tai jos joutuu menemään kiusattavaksi ja vain viikonloput antavat siitä rauhan. Mikäpä minä olen neuvomaan, mutta sen sanon, että elämme vain kerran eikä aikaakaan, kun tuntuu, että elämä meni ohi. Siksi olisi hyvä muovata elämäänsä niin, että maanantait tuntuvat juhlapäiviltä, niitä on kuitenkin yksi seitsemäsosa elämäämme. En voi kuvitella eläväni niin, että noin 50 päivää vuodessa on lähtökohtaisesti ikäviä. Ne ovat siis lähtökohtaisesti IHANIA!

Kiss_for_you_1

Onnen viikkoa ja ihanaa maanantaita!

♥️

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Arja L 26.02.2018

  Olen niin samaan mieltä kanssasi siitä, että maanantai on ehdottomasti viikon paras päivä ja justiinsakin siitä syystä, että mielestäni viikko edessä on parempi kuin viikko takana. En ole koskaan ymmärtänyt maanantain morkkaamista ja suoranaista vihaamista. Kyllä ei ole maanantai sellaista ansainnut, sanoisi Mielensäpahoittajakin.
  Yleensäkin lähden siitä jokaisena aamuna, että päivästä tulee hyvä. Aina ei tule, mutta en aloita aamujani ajattelemalla, että paska päivä tästä kuitenkin lopultaan tulee.
  Ihanaa maanantaita, Hanna <3

  Vastaa
 2. hannasumari 26.02.2018

  Have a happy day monday! Tralalaaaa!
  Ihana viesti – kiitos! Olkoon viikkomme makoisa kuin mango!
  Hanna

  Vastaa
 3. Ode 28.02.2018

  Maanantain kamaluus on suoraan verrannollinen siihen, miten paljon tykkää työstään. Samasta syystä ilmiö nimelta sunnuntaiahdistus – sunnuntai-iltahan ei ole millään tavalla enää nautinto, koska seuraavana tulee maanantai.

  Vastaa
  • hannasumari 28.02.2018

   No niinhän se on – jos edessä on kokonainen viikko odotettavissa olevaa ikävyyttä, niin kyllähän se ahdistaa. Olen myös huomannut että se on jonkinlainen hokema. Jos kaikki viikot tuntuvat kurjilta on syytä yrittää tietysti tehdä asialle jotain. Aina ei pysty, mutta usein myös luulee, ettei pysty.
   Hanna

   Vastaa