Aurinkolasit – ihana asuste ja tärkeä suoja silmille

Ah aurinko, kesä ja lämpö!

Specsaversin G-Star Raw aurinkolaseissa on kevyet metalliaisat.

 

 

Tämä kesä on ollut varsinainen aurinkolasikesä!  Aurinkolasien käyttö on tärkeämpää, kuin moni edes osaa arvata. Ne suojaavat silmiä UV-säteilyn vahingoittavalta vaikutukselta ja sen myötä mm. silmänpohjanrappeumalta. Aurinkolasit on myös ihana asuste, joka suojaa silmänympärysalueen ihoa ja vähentää ryppyjen syntymistä.

kehykset oikealta vasemmalle:
Karl Lagerfed, G-Star Raw,Karl Lagerfeld, Balmain, G-Star Raw,G-Star Raw. Kaikki Specsaversilta

Minä sain ensimmäiset aurinkolasini varmaan viisivuotiaana. Ne olivat valkoiset ja sankoja koristivat pienet norsut. Olin onnesta sekaisin. Siihen aikaan lasten silmiä ei osattu suojata auringon vahingoittavilta vaikutuksilta, eikä naapurustossa kenelläkään toisella pienellä tytöllä ollut sellaisia. Eikä minullakaan kyllä kauaa, koska siskoni istui niiden päälle ja sanka katkesi.

Vaaleissa G-Starin muovikehyksissä on peilipntainen linssi.

Sen jälkeen en ollut aktiivinen aurinkolasien käyttäjä ennen kuin vasta alettuani ajaa moottoripyörällä reilut kymmenen vuotta sitten. Ja sen kuinka tärkeää niiden käyttö on, ymmärsin vasta, kun kävin Specsaversin optikkojen kanssa luovuttamassa silmä- ja aurinkolaseja Afrikkaan.

Mattamustat kevyet metallikehykset ja hiukan pyöreät pilottilasit sopii mulle. Matta mustan voi yhdistää monen laisiin asuihin.

 

Silmien suojaamien UV-säteilyltä on tärkeää koska se aiheuttaa silmänpohjanrappeumaa ja kaihia. UVA-säteily taas aiheuttaa harmaakaihia, joka on maailman yleisin sokeuden syy. Eli aurinkolasit eivät ole ainoastaan hauska asuste, vaan tärkeä silmien terveyttä ylläpitävä väline. Siksi se mistä ja millaiset aurinkolasit hankkii, ei ole yhdentekevää. Optikolta hankituissa laseissa on kunnollinen UV-suoja, optikko sovittaa lasit niin, että ne istuu kasvoille hyvin ja neuvoo sopivien lasien hankinnassa.

Karl Lagerfeldin aurinkolasit on suuret ja niissä viehättää erityisesti muoto.

Tämä kesä on ollut minulle oikea aurinkolasikesä siksi, että aloin käyttää piilolinssejä. Nyt saan valita aurinkolasit ilman mitään rajoituksia ja se on ihanaa! Aiemmin aurinkolaseissani on täytynyt olla vahvuudet mutta nyt ei! Eli kaikki ihanat kehys- ja linssi vaihtoehdot on jälleen käytettävissäni, vaikka ikänäkö ja moniteholinssit ovat arkipäivää. Rakastuin piilolinsseihin kertaheitolla. Oli niin vapauttavaa, kun ei tarvitse koko ajan huolehtia laseista ja putsata niitä. Minulle oli täysi yllätys, että moniteholinssejä tarvitseva voi saada hyvät piilolinssit.

On hyvä muistaa, etteivät piilolinssit suojaa silmiä auringolta. Eivät edes auringossa tummuvat piilolinssit, tai piilolinssit joissa on UV-suoja. Piilolinssit suojaavat ainoastaan niiden alle jäävän osan silmästä. Piilolinssien ulkopuolelle jäävät side- ja kovakalvo läpäisevät kuitenkin myös UV-säteilyä.

Ihania laseja – eiks vaan! Mitkä sopii mulle parhaiten? Entä mitkä on muuten vaan sun suosikit?

Ihanaa aurinkoista kesäviikonloppua kaikille. Älkää häikäistykö!

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *