Joulupaketit postiin helposti ja ilman stressiä näillä ohjeilla

Joulufiiliksiä parin vuoden takaa

 

Joulukuu! Ja kohta on joulu! Juuri luin Facebookista, kuinka ystäväni siellä jo kirjoitteli joulukortteja. Minäkin olen jo hankkinut kortit ja pian pääsen kirjoittamaan niitä. Korttien lähettäminen ja saaminen on ihanaa. Kiinitän kaikki saamamme joulukortit nuppineuloilla leveään punaiseen nauhaan, jonka ripustan joka vuosi samaan paikkaan. Säästän myös kaikki ystävien ja sukulaisten lähettämät kortit, siellä on kortteja joiden tunnearvo on minulle todella suuri.

Rakastan yli kaiken jouluyllätyksiä. Lähetän paketteja ja kortteja ihmisille, jotka eivät niitä ollenkaan osaa odottaa ja hankin omalle perheelle lahjoiksi asioita, joita he eivät arvaa saavansa. Joulu on ihanaa aikaa. Lahjapakettien lähettämisen perinteen opin jo pienenä lapsena samoin kuin sen, että niitä lähetetään myös niille, jotka eivät lahjoja muutoin saa.

Paketin kääreeseen kätkeytyy paljon muutakin kuin se lahja – sillä voi ilmaista välittämistä ja rakkautta, halua tuoda iloa ja joulumieltä jollekin, kiittää ystävyydestä ja sanoa, että olet tärkeä. Lahjan ei tarvitse olla suuri ja ihmeellinen, ajatuksella lahjan takana sen sijaan ei ole mitään rajoituksia suuruuden suhteen.

Muistan, kuinka ollessani vielä pieni lapsi, lähetimme kaukana asuville pikkuserkuillemme joululahjoja ja sirottelimme lahjojen sekaan karamelleja. Taiteilimme paketeista kaikin tavoin mahdollisimman kauniita itse tehtyine kortteineen ja käherrettyine nauhoineen. Se oli tärkeää puuhaa. Sitten kiikutimme paketit oman kylän postiin, jossa Jäderholmin-täti punnitsi ne jännittävällä vaa’alla jossa käytettiin irtopunnuksia ja liimasi paketin päälle vaikuttavan määrän postimerkkejä ja lopulta iski pakettien pintaan tomerasti postileimat. (Leimasimet olivat minusta ihania ja jotenkin ihmeellisiä)

Yhtä suurella intohimolla ja rakkaudella rakennan paketteja edelleenkin, mutta niiden matkaan saattaminen on muuttunut paljon. Jäderholimin-tätejä on vähemmän, enkä ole riippuvainen postien aukioloajoista enkä edes siitä missä posti sijaitsee, koska pakettiautomaatteja on monissa paikoissa, joissa käyn muutenkin. Nappaan lähetettävän paketin kainalooni mennessäni kauppaan ja jätän sen kaupan pakettiautomaattiin – postiin ei tarvitse erikseen mennä.

Voin päättää senkin, mihin minulle tuleva paketti toimitetaan. Koko postihomma on nykyään ihanan helppoa ja toimivaa, se ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan.

Netissä hoituu postihommat helposti! Kuva:Kirsi Tuura

 

Tilaa verkkokaupoista ajoissa, nouda helposti

Lahjojen ostaminen netistä on hermoja ja aikaa säästävää. Tee tilaukset verkkokaupoista ajoissa ja nouda lähetykset helposti. Yleensä tiedän aika tarkkaan mitä haluan perheenjäsenille ja läheisille hankkia. Turhaa tavaraa on maailman kaatopaikat pullollaan, joten lahjapaketteihin kääriytyy yllätyksiä, joita saajat oikeasti tarvitsevat. Kun tiedän mitä tarvitsen, jää kaupoissa haahuilu vähemmälle. Tilaus toimitetaan jopa kotiovelle asti, tai sitten haen sen itse määrittelemästäni paikasta, joka on reittieni varrella, esimerkiksi juuri siitä meidän ruokakaupasta. Jollekin sopii paremmin työpaikan lähellä tai päiväkodin vieressä oleva paikka. Kun asiat yksinkertaistuvat ylimääräiset kiireet helpottavat. Ja se kyllä sopii mulle erittäin hyvin! Niin repaleisia ovat freelancerin päivät, että kaikki mikä helpottaa sinne tänne säntäilyä on hyvästä. Joulumieli säilyy, kun rauha säilyy. Olen ollut lähes kaksi viikkoa Afrikassa, olioissa josta ei voi ostaa mitään, mutta netti on toiminut. Olen tilannut jo monta lahjaa joulua varten.

Lähetä paketit ajoissa ja edullisimmin

Pakettien lähettäminen automaatin kautta on yksinkertaista. Ensin lahja tietenkin paketoidaan niin, että sen voi antaa kuljetettavaksi. Sitten valitaan paketin koko Postin nettisvuilta tai OmaPosti –sovelluksessa. Hinta määräytyy koon mukaan. Sitten maksetaan postimaksu verkossa ja kun maksu on selvä, puhelimeen tulee Helposti-koodi, joka kirjoitetaan paketin päälle yhdessä vastaanottajan nimen, osoitteen ja matkapuhelinnumeron kanssa. Tämän jälkeen paketti vaan automaattiin, jonka luukku aukeaa Helposti-koodin avulla. Kuulostaako hankalalta? Ei ole – se on helppoa ja nopeaa kuin mikä! Sitäpaitsi, kun postimaksun maksaa netissä, säästää rahaa.

Huolellinen pakkaaminen on tärkeää, että lahjat pysyy ehjinä! Kuva:Kirsi Tuura

 

Kuva:Kirsi Tuura

Jouluisiin yllätyspuuhiin on kuitenkin ryhdyttävä aikataulujen puitteissa, ettei yllärit saavu perille liian myöhään. Mikähän siinäkin muuten on, että mulla jää kyllä se postittaminen aina siihen viimeiseen mahdolliseen päivään? Josta tulikin mieleeni, että joskus paketin noutaminen on haastavaa  säilytysajan puitteissa. Tiesitkö että säilytysaikaa voi ostaa lisää?

Näppäile koodi ja pistä paketti matkaan! Kuva:Kirsi Tuura
OmaPosti -sovellus on näppärä ja helppo! Kuva:Kirsi Tuura

Ulkomuodoltaan vaikuttavin postipaketti, jonka koskaan olen nähnyt, on muisto kouluajoilta. Käsityönopettajamme lähetti joululahjan vaihto-oppilasvuotta viettävälle pojalleen. Hän oli pakannut lahjan isoon pahvilaatikkoon ja päällystänyt laatikon paperin sijaan kokonaan valkoisella, puuvillakankaalla. Kangastahan ei voi kiinnittää pysyvästi teipillä ja opettaja olikin ommellut kankaan saumat kauniisti kiinni punaisella langalla. Myös nimi-ja osoitetiedot oli kirjailtu suoraan kankaaseen kauniilla säännöllisillä pistoilla. Paketti oli uskomattoman kaunis ja kun ihmettelin miksi hän oli valinnut paperin sijaan kankaan, vastaus oli yksikertainen – kangas on kestävämpää. Se oli oikea kässämaikan tyylinnäyte.

Muistilista

Klikkaa vinkkiä ja pääset suoraan oikeille sivuille Postin sivuilla!

🎁

Ohjaa lähetykset sinne mistä sinun on parasta ja helpointa noutaa ne

🎁

Käytä pakettien noutamiseen ja lähettämiseen paketti- ja smartpostautomaatteja 

🎁

Tilaa ja lähetä paketit ajoissa

🎁

 

Ihania joululahjavalvojaisia ja sujuvia postituksia!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommentti

  1. Nimetön 11.12.2019

    Lähetän itsekin välillä ystävilleni pieniä paketteja vaikka ihan kesälläkin. Ihan ajatuksen takia on kiva lähettää paketteja. En odota itse saavani paketteja, mutta ainahan se mieltä lämmittää jos saa itsekin paketin.

    Vastaa