Kattauksia ja trendejä – työpäivä naisten kanssa

Olen seilannut Helsingin ja Tallinnan väliä viimeiset vuodet tosi ahkerasti, koska meillä on se mökki siellä Saarenmaalla. Ja siis kyllä – ihan oma talo, ei kenenkään kanssa yhteinen. Tätä kysytään usein. Eli siskollani on oma paikka Muhulla, meidän paikka on Saarenmaalla, lähellä Kuresaarta. Siskolla on kokkauskursseja ja majoitusta, meidän mökki on privaatti.

No siis – enkelit! Helena Aho, Elina Aho-Mullo ja joku pantteri…

 

Viikko sitten seilasin työn merkeissä ihan erilaisen reissun. Olin luennoimassa sisustuksen trendeistä Viking-linen piknik-risteilyllä. Hauska päivän reissu kahdella laivalla. Ensin Turusta Maarianhaminaan ja siellä laivasta pois suoraan toiseen laivaan, joka seilasi takaisin Turkuun. Aikaa kului reilut 12 tuntia.

Risteilyn teema oli sisustus- ja muotipäivä merellä ja siinä juhlittiin samalla sisustusliike Loviisan Aitan 20 vuoden pituista taivalta. (Loviisan Aitta muuten sijaitsee Ruskolla, Turun kupeessa, eikä Loviisan kaupungissa. Loviisa viittaa liikkeen perustajan, Helena Ahon tätiin, jonka nimi oli Loviisa)

Matka oli monella tavalla hauska ja minulle hirveän rakas keikka, koska olen tuntenut Helena Ahon ja hänen perheensä jo vuosikausia työni kautta. Teimme aikanaan muutamia juttuja t.i.l.a. –ohjelmaan Loviisan Aitasta sekä myös heidän kodistaan ja niillä kerroilla opin tuntemaan perhettä vähän enemmän. Vaikutin jonkin verran myös Helenan Elina-tyttären elämään suosittelemalla hänelle toista harjoittelupaikkaa, kuin minne hän oli hakemassa. Elina on nyt opiskellut sisustussuunnittelijaksi ja on vahvasti äitinsä tukena liikkeessä.

Pidimme molemmat Elinan kanssa risteilyllä luennon. Minä puhuin sisustuksen trendeistä, joissa on viimein tapahtunut mukava nytkähdys uuteen. Elina puhui siitä, kuinka trendit konkreettisesti tuodaan sinne omaan kotiin.

Kuva: Sanna Tuomi

 

Riviera Maisonin kuohuviinilaseja Kuva:Sanna Tuomi

 

Brukan astiat ja nyt niin trendikkäät messingin väriset aterimet.

 

Välillä vaihdettiin laivaa ja syötiin ja sen jälkeen keskityttiin kukkiin ja kattauksiin, joita esitteli Piia Jaala ja lopuksi oli muotinäytös, joka kertoi mm. että ensi kesänä olkapäät ovat paljaana.

Tällainen intensiivinen paketti asioita, joista naiset ovat kiinnostuneita, on kyllä kiva. Tunnelma oli inspiroiva ja leppoisa.

Suositun Riviera Maisonin mallistossa on myös sushin syömiseen ihanat astiat.

 

Kuva: Sanna Tuomi

Usein kuulee puhuttavan, että suuri joukko naisia yhdessä on jotenkin huono juttu tai että sellaiset tilaisuudet, joissa on vain naisia eivät ylipäätään kiinnosta. Hölmöä ja outoa puhetta, jota en osaa allekirjoittaa. Ihanat naiset tällä risteilyllä tekivät työreissusta kauniin. Ihmiset olivat aitoja ja vieraatkin keskustelivat toistensa kanssa mutkattomasti. Naiset nostavat naisia ja ihania kannustavia naisia on suurin osa kaikista. Kehu nainen päivässä, kannusta ja auta eteenpäin, se on ihanaa ja tekee itsellekin hyvän olon. Kiitos kaikille risteilyn ihanille naisille, sekä järjestäjille että vieraille. Oli siellä kyllä muutama mieskin ja näyttivät viihtyvän hyvin ja olivat hyväksi avuksi monessa. Kiitos!

Parasta antia minulle ihmisten (ja jälkiruokien!!) lisäksi oli Piia Jaalan kukkaideat. Olen viritellyt kaikenlaisia kukka-asetelmia lehtiin, nettiin ja messuille mutta kotona se on jäänyt. Lykkään vain kukat maljakkoon ja siinä se. Tai ehkä mä lykkään kyllä aika kivasti maljakkoon tai maljakoihin, mutta jotenkin kun lapset ovat muuttaneet kotoa pois, en virittele mitään juttuja enää kuten ennen. Pitäisikö piristyä sen suhteen? Ehkä. Laitan tähän kuvia inspiraatioksi teillekin.

Sisustuksen trendeistä voisin tehdä postauksen tänne lähiaikoina – ja teenkin.

Iloa päivään

💗

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

 1. Arja L 22.03.2018

  Loviisan aitta on niin vaarallinen paikka, ettei sieltä ehjin nahoin ulos selviä 🙂 Varsinainen sisustajan taivas, jossa henki salpautuu ja vähäinenkin järki lähtee päästä. Siellä voisi varmaan olla koko päivän sen kaiken ihanuuden keskellä. Just eilen ajelin melko läheltä, mutta ei ollut aikaa poiketa, kun sinne ei todellakaan voi mitään pikavisiittiä tehdä. Onnea heille 20- vuotisesta taipaleesta <3

  Vastaa
  • hannasumari 23.03.2018

   Hhahahah! Toi on niin totta! Todella vaarallinen! Oi oi kirjoitat niin hauskasti, että ääneen aloin nauraa – mutta totta turiset!
   Olen huomannut, että kauneus vaikuttaa minuun äärettömän positiivisesti. Joa olen hyvin stressaantunut ja menen kauniiseen myymälään kauneuden keskelle, olo helpottuu heti. Se on käynyt monta kertaa.
   hauskaa päivää Arja L ja kiitos kommentistasi!

   Hanna

   Vastaa