Mitä tehdä Virossa, kun olet jo tutkinut Tallinnan

Mitä tehdä Virossa?
Kauniina päivänä laivan kannella on ihanaa. Meri tuoksuu!

Herkkuhetkiä, hyvää ruokaa ja ihania viinejä Virossa. Pieni matka Tallinnaan on aina elämys ja pikku loma, vaikka se olisi vain päiväristeily. Tykkään lähteä matkalle aina auto mukanani ja tutkia vähän muitakin paikkoja kuin viehättävää Tallinnan keskustaa. Ajan auton Eckerön autokannelle ja olen vapaa menemään vähän kauemmas ja tekemään ostoksia ilman kantamisen vaivaa. Tallinna on ihana, mutta kaikkea kivaa löytyy myös sen lähiympäristöstä. Mitä tehdä Virossa?

Laivassa nautin loungessa aamiaisen ensin kaikessa rauhassa ja luen päivän lehdet ja maissa suuntaan pienelle ostos- ja lomaretkelle hiukan keskustan ulkopuolelle. Voi olla, että samat tuotteet saisi myös kotoa, mutta jotenkin lomalla kaikki sujuu mukavammin ja sitä katsoo kaikkea vähän tosin silmin. Rakastan koluta varsinkin ruokakauppoja, koska niistä löytää aina jotain ekstraa, mitä en ole lähikaupoissani kotona ainakaan huomannut olevan. Ja Eckerön kaupoista ostan joka matkalta upeita kasvonaamioita muutamalla eurolla ja tuliaisia ja lahjoja ystäville. Ette ehkä usko tätä, mutta joululahjojakin on jo kaapissa odottamassa. Joulukorttien välissä kavereille lähtee juuri niitä ihania kasvonaamioita.

Mitä tehdä Virossa?
Nämä ihanat veijarit pitävät huolta matkustajista Loungessa. Aivan mahtavat tyypit, aina hyvällä tuulella, aina huippupalvelu! Daniel Öid ja Jani Kukkonen
Loungen lohipiirakka! Nam!
Laivan myymälässä on myös herkkuja. Ostan aina mukaani ihanaa Saaremaa Extra -juustoa.
Rapujuhliin sopivaa juomaa!
Tällä kertaa ostin mukaan myös Lumene Invisible Illumination Instant Glow Poskipunapisarat – ihanaa hehkua poskille!

Monille tuttu Rocca al Mare ostoskeskus on n. seitsemän kilometrin päässä satamasta ja sinne ajaa vartissa. Suurelle parkkialueelle saa auton näppärästi ja ostoksia voi tehdä iloisesti sisätiloissa oli sää mikä tahansa. Rocca al maressa on 170 liikettä kaikilta lifestylen alueilta: muotia, kauneutta, sisustusta, vapaa-aikaa, kirjoja (rakastan kirjakauppoja ja virolaiset keittokirjat kiinnostavat erilaisten reseptiensä vuoksi minua kovasti. Lisäksi keittokirjojen viro on helppoa) teknikkaa ja onhan siellä toki myös ravintoloita. Mutta ostokset tehtyäni siirryn mielelläni pois ostosparatiisista johonkin rauhallisempaan ympäristöön syömään ja oikein nauttimaan hyvästä ruuasta.

Sattumalta törmäsin vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Rocca al Maresta sijaitsevaan ravintola Luccaan. Mieheni halusi itse asiassa näyttää sen minulle ja suhtauduin ideaan penseästi, koska Jarin maine loistavien ravintoloiden löytämisessä on vähintään kyseenalainen. Erinäiset epäonnistuneet valinnat ovat muodostuneet jo legendoiksi, joista kerrotaan meheviä tarinoita ystäväpiirissä. Mutta a vot! Luccahan oli aivan huippu paikka ja saanut pitkän rivin palkintojakin. Ravintola on oma rakennuksensa vähän kuin keskellä ei mitään. Siitä on paljon etuja. Varsinkin iso parkkialue!

(juttu jatkuu kuvien jälkeen)

Luccan terassi on ravintolan takana.

 

 

Mitä tehdä Virossa?
Pitkä pöytä on tällä kertaa katettu pieniä juhlia varten.
Tässävoi istua kodikkaasti.

Heidän viinivalikoimansa on mittava ja he tuovat viininsä maahan itse Euroopasta. Italialaistyyppinen ruoka valmistetaan pastaa myöden itse.

Lucca on sisustettu ihanasti. Paljon puuta ja ristiriitaisia yhdistelmiä, jotka muodostavat kiinnostavan ja erittäin viihtyisän lopputuloksen. Lapsiasiakkaat on huomioitu hienosti todella mittavan leikkihuoneen muodossa. Monet viettävät häitä ja syntymäpäiväjuhlia nykyään ulkomailla, Lucca on mainio vaihtoehto. Tila on yhtenäinen, matka on lyhyt, parkkitilaa on reilusti ja ruoka ja viinit mainioita.

Vain minuutin ajomatkan päässä Luccasta on ihanista ihanin kahvila/lounasravintola/luomukauppa/leipomo Rohujuur. Istuin siellä pitkän tovin ja jotenkin vain hengitin sitä ihanaa fiilistä.

Pienellä viihtyisällä pihalla paistoi aurinko ja söin siinä vegaanisen leivoksen, joka oli viedä tajun, koska se vaan suli suussa ja tajusin että siinä saattoi mennä kyllä koko päivän kaloritarve kerralla. Mutta en kadu! Oi oi! Rohujuuressa saa myös lounasta ja sen yhteydessä on pieni kauppa josta saa leivonnaisia ja luomuvihanneksia. Lämmin suositus!

 

Ehkä paras leivos minkä olen koskaan syönyt. Gluteeniton ja vegaaninen ja sairaan hyvä!

 

Rakennuksen sivulla on viehättävä terassi.

Muuten pikku vinkkinä semmoinen juttu, että aina kannattaa pakata autoon kylmälaukku ja kylmäkalleja, sillä se ei siellä autossa ole yhtään tiellä, mutta siitä voi olla iso ilo, jos myytävänä on vaikka sieniä tai marjoja ja virolainen hapankerma eli smetanahan (hapu koor) on pehmeää kuin unelma – kun sitä käyttää leivonnaisissa, niistä tulee sameettisia ja mädin kanssa se on tietysti lyömätöntä.

 

Mitä tehdä Virossa?

 

Hyvää matkaa!

Hanna

💙

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *