Suomen kaunein koti – uudet tuomarit ja mikä on nyt in

 

Minä mun Marimekon ihanassa mekossa!

Tänään tulee ensimmäinen uuden tuotantokauden Suomen kaunein koti Maikkarilta klo 20.00 Se on minun tämän kesän tilinpäätökseni, jonka seurassa meni melkein koko kesä, kahden viikon Saarenmaan lomaa lukuun ottamatta. Ihana se kesä olikin! Aurinkoa riitti loputtomasti sekä taivaalta että tuotantotiimissä. Nämä kuvauskesät ovat ihan ainutlaatuisia. Tuotantotiimi hitsautuu yhteen tiivisti ja vaikka jokainen päivä on aivan samanlainen, niin myös aivan erilainen.

Rutiineihin kuuluu aikataulut ja yllätyksiin ryhmän oma inside-huumori. Voin sanoa, että tänä kesänä olen kyllä saanut nauraa loputtoman paljon.

 

Rene Korpela ja minä juhlitaan karonkassa! Skål!

 

Meidän koko tiimi on uusi. Vain toinen kameramies Rene Korpela ja minä olemme olleet mukana aina. Näkyvin muutos on tietysti minun tuomarikavereitteni vaihtuminen uusiin. Nyt tuomaroin yhdessä arkkitehti (SAFA) Sini Rainion ja sisustusarkkitehti Tero Pennasen kanssa. He ovat ihania!

Sinillä on röntgenkatse ja hän näkee kodista valtavan määrän asioita aivan suoraan, niiltä sijoiltaan heti, kun tulemme kodin pihaan. Se on ällistyttävää ja kiehtovaa ja siinä oppii paljon rakentamisesta ja varsinkin saneeraamisesta. Kannattaa kuunnella tarkkaan mitä hän sanoo ja pian alkaa katsoa taloja uusin silmin, nähdä enemmän. Ihmisenä ja ystävänä Sini on ihana, kannustava, rohkaiseva ja työtoverina ehdottomasti parasta a-ryhmää.

Tero Pennasen ja minun ensikohtaaminen tapahtui Studio Fotonokassa, jossa olimme pressikuvien ottamista varten. Istuin maskituolissa ja marisin maskeeraajalle, kuinka onneton olin liian lyhyeksi leikattujen hiusteni tähden. (Maskeeraaja ei tietenkään ollut niitä leikannut, vaan vahinko tapahtui kampaajalla) Takaani kuului iloinen ääni: ”sun tukkas on ihana!” Ne olivat Teron ensimmäiset sanat minulle. Tero puhuu. Tero puhuu paljon ja hän sanoo paljon ja rakastan sitä. Hänen kielikuvansa ja ajatuskuvionsa ovat rikkaita ja syvällisiä. Hänellä on kokemusta ja perspektiiviä ja hän on taiteilija. Toivon että lopulta aika lyhyestä ohjelma-ajasta huolimatta, hänen sanoistaan päästään nauttimaan paljon. Sitähän ei koskaan tiedä kuinka ohjelma on leikattu, vaikka ensimmäisen jakson olenkin jo nähnyt. Tero on lämmin ihminen, jonka huumorintaju on ylimmällä mahdollisella tasolla. Muistan varmasti loppuelämäni sen yhden illan, kun huutonauroin tyynyyn hotellissa, kun Tero laittoi pienen viestin meidän tiimin whatsup-ryhmään. Olen siis saanut viettää kesän ihanien ihmisten kanssa, joihin kuuluvat myös muut ryhmän jäsenet. Ja olihan se ihan sairaan kivaa, että oma mieheni ehti kuvata osan jaksoista. Hänen kanssaan on upeaa tehdä töitä ja töissä aikanaan häneen rakastuinkin. Ai ai!

Kuvaaja Jari Mutikainen halaa puuta – mitäs muuta. Tähän kuvaan kuului kuva-arvoitus, jonka vain minä osasin ratkaista. Mutta varmaan se johtuu siitä että olen kuunnellut hänen juttujaan nyt 25 vuotta!
Suomen kaunein koti
Viileässä vehreydessä! Taka-alalla äänittäjämme Timur Serengil Sini, Tero ja minä.

Mitä ohjemassa tullaan näkemään? En tietenkään voi paljastaa varsinaisesti mitään etukäteen. Mutta ilahduttavan erilaisia koteja joissa näkyy uudenlainen rohkeus ja yksilöllisyys. Aina vaan parasta on juuri se, että koti on oman näköinen eikä koeta olla trendikäs tai sellainen, jonka joku luulee olevan sitä, mitä nyt juuri halutaan. Minulla on tunne, että kuvattavat kodit, kuvataan ne sitten mihin tahansa, noudattavat tiettyyn pisteeseen asti samaa kaavaa, joka ruokkii itse itseään. Kun mediassa nähdään paljon tiettyjä juttuja, tyyliä ja yksittäisiä esineitä, tulee fiilis, että koti on hieno, vain jos siellä on juuri nämä asiat. Tähtityyny oli aikanaan sellainen esine. Ja niin niitä samanlaisia esineitä hankitaan ja kodit alkavat muistuttaa toisiaan. Kun on niin, että sisustusta harrastavat myös mielellään ihanasti suostuvat näyttämään kotejaan meidän kaikkien iloksi, nämä asiat ruokkivat toinen toistaan.

Yksilöllisyys on hienoa ja jos vain luottaa itseensä sehän on myös helppoa! Mistä pidän, sitä hankin. Haastavaa on vain erottaa toisistaan se mistä oikeasti itse pitää ja mitä on nähnyt niin paljon, että se alkaa näyttää tutulta ja hyvältä. Nyt rohkaisen ihmisiä käyttämään paljon värejä, ne tuovat iloa ja energiaa elämään.  Hotellimainen sisustus on ihastuttanut ihmisiä ja siitä olen varsin hämmästynyt. Hotellit tehdään miellyttämään kaikkia, ne ovat vaikuttavuudessaankin aina kliinisiä juuri siitä syystä. Vaikka ne olisivat sametilla vuorattuja ja värikkäitä niin silti. Etsi omaa ja toteuta koti niin, että juuri sinä pidät siitä. Monet ajattelevat myös paljon vieraita, sisustuksia miettiessään, mutta kuinka usein niitä vieraita sitten kotiin kutsutaan? Takuulla vähemmän kuin mitä itse kotonasi olet.

Nähdään illalla klo 20.00 MTV3 -kanavalla joka keskiviikko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *