Mozzarellaa ja makuja – helpot broilerin rintafileet uunissa

Mehukkaat broilerin rintafileet hautuvat uunissa mozzarellan, minitomaattien ja pinaatin kanssa.

Puhelin soi ja multa kysyttiin, että käytänkö fondeja? No totta maar käytän. Aina olen käyttänyt. Syvennän melkein kaikkien ruokien makua fondeilla. Muiden tekemien reseptien lihaliemikuutiot korvaan aina sopivalla fondilla. Niissä resepteissä, joita itse teen ruokablogiini, on ensisijaisena vaihtoehtona aina fondi liemikuution sijaan.

Miksi näin? Koska fondit maistuvat raikkailta, niitä on helppoa annostella juuri sopiva määrä ruokaan tilkka kerrallaan, eikä niissä ole paljon suolaa. Jääkaapissani on aina aika rivi Touch of Taste fondeja. Arvostan myös sitä, ettei Touch of Taste fondeissa ole käytetty aromivahventeita eikä hiivauutetta.

Eniten käytän kana- ja kasvisfondia, joita saa myös luomuna, kuten lihafondiakin.
Lihafondien puolella on monta vaihtoehtoa, joita vaihtelen tilanteen ja fiiliksen mukaan. Valikoimassa on hienoja makuyhdistelmiä. Lihafondeista häränlihafondi on maustettu punaviinillä ja riistafondi kanttarelleilla. Vasikanfondi käy kaikkiin liharuokiin ja kalafondilla saa helposti makua kalaruokiin. Aasian makujakin löytyy kahta erilaista. Katso koko valikoima täältä.

Fondien juju on siinä, että niiden tekemiseen on käytetty paljon aikaa, vaivaa ja raaka-aineita. En ehdi, osaa, enkä jaksa keitellä liemiä paahdetuista luista, lihoista, vihanneksista, juureksista ja yrteistä ja lisätä sitten joukkoon vielä puna- tai valkoviiniä ja muita herkkuja. Mutta otan mielelläni ruokaan niiden maut, kun joku muu on tehnyt työn puolestani.

Viime viikolla tein broilerin rintafileistä ihanaa nopeasti valmistuvaa ruokaa uunissa. Ruoka oli valmista vain noin puolessa tunnissa ja broileri pysyi ihanan mehukkaana. Lisukkeeksi keitin pitkäjyväistä valkoista perusriisiä. Ohje on ohessa. Lupaan, että maistuu ja onnistuu helposti. Lisää reseptejä ja inspiraatiota löytyy täältä

Touch of Taste fondit ovat aitoja liemiä tiiviissä muodossa.

Kermaiset broilerin rintafileet

Maailman mehukkaimmat broilerin rintafileet

 

Maailman mehukkaimmat broilerin rintafileet
Vielä hetkeksi uuniin ja sitten on valmista! Namm!

 

Broilerin rintafileet uunissa

Raaka-aineet

4 kpl broilerin rintafileitä

2 rkl öljyä

2 tl kuivattua timjamia

suolaa

mustapippuria

 

2 valkosipulinkynttä

2 dl vettä

2 rkl Touch of Taste kanafondia

 

2 dl kuohukermaa

1 rkl Touch of Taste kasvisfondia

3 rkl vehnäjauhoja tai 1,5 rkl maissitärkkelystä

 

250 g miniluumutomaatteja

70 baby pinaattia

tuoretta timjamia

1 pallo 125 g mozzarellajuustoa

Riisi

3 dl raakaa riisiä

7 dl vettä

2 rkl Touch of Taste kasvisfondia

 

Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kuin alat valmistaa ruokaa. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Mausta fileet kevyesti suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.

Laita öljy kuumalle pannulle ja paista broilerin fileitä kummaltakin puolelta 3-4 minuuttia. Laita paistetut fileet öljyttyyn uunivuokaan.

Laita paistinpannu takaisin levylle ja paistele siinä valkosipulia keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää vesi ja kanafondi ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi uunivuokaan fileiden joukkoon ja laita vuoka uuniin n. 10 minuutiksi kunnes liemi alkaa porista vuoassa.

Sillä aikaa halkaise tomaatit, viipaloi mozzarella kahdeksaan viipaleeseen ja paista babypinaattia pieni hetki pannulla niin, että se kutistuu ja muuttuu pehmeäksi. Sekoita vehnäjauhot tai maissitärkkelys ja ruokalusikallinen kasvisfondia kerman joukkoon.

Ota vuoka uunista ja kaada kermaseos vuokaan. Laita fileiden päälle mozzarellaviipaleet ja lisää ympärille tomaatit, pinaatti ja tuoretta timjamia. Laita vuoka takaisin uuniin n. 20 minuutiksi, kunnes broileri on läpikypsää, mutta ei kuivaa. Aikaa ei voi tarkkaan sanoa, koska fileiden paksuudessa on suuria eroja.

Herkkuhetkiä ruokapöytään!

♥️

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

  1. Tiina 03.11.2018

    Oi tämä kuulostaa herkulta! Kokeiluun menee. Kiitos!

    Vastaa
    • hannasumari 03.11.2018

      Kiva jos innostaa kokeilemaan. Meillä kyllä siitä tykkäsivät sekä perhe, että vieraat.
      Ihanaa viikonloppua
      Hanna

      Vastaa
  2. Maija 04.11.2018

    Kiitos ohjeesta, hyvää oli!

    Vastaa
    • hannasumari 04.11.2018

      Hei Maija!
      Kiva kuulla ja ihanaa, että tartuit reseptiin!
      Hanna

      Vastaa
  3. Ansku 17.07.2020

    Kiitos paljon ihanasta reseptistä! Oli todella hyvää 🙂

    Vastaa
  4. Satu Aaltonen 04.04.2022

    Tätä on jo pari kertaa tehty. Huomenna taas😇todella herkullista❤🔥

    Vastaa
    • Hanna 06.04.2022

      Hei Satu!
      Ihana kuulla ja mä en ole tehnyt tätä pitkään aikaan. Nyt teen itsekin!
      Ihanaa kevättä sinulle ❤️
      Hanna

      Vastaa
  5. Satu 08.03.2023

    Tätä on tehty monet kerrat🔥ja tänään taas🤩🤩ihan huippua. Meillä syödään pastan kera.

    Vastaa
    • Hanna 08.03.2023

      Hei Satu – ihanaa kuulla! En ole itse tehnyt tätä vähään aikaan – ihan unohtunut niin kuin usein käy. Sitä jämähtää joihinkin ja unohtuu jotkut. Kiva kun laitoit viestin – nyt teen tätä heti viikonloppuna!
      Iloa kevääseen ja keittiöön!
      Hanna

      Vastaa