Nettitreffit on tämän päivän lavatanssit – uskalla olla esillä!

Moni viihtyy sinkkuna, mutta moni myös kaipaa elämäänsä omaa rakasta, jonka kainaloon voi käpertyä, jonka kanssa voi harrastaa yhteisiä juttuja, nauraa, itkeä ja saada sekä antaa hellyyttä. Maailma on muuttunut kovin ja yksinäisten ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti. Sellaisten tilaisuuksien määrä, jossa voisi kohdata rakkauden, ovat harvassa. Mutta kaikilla on netti.

Millaista on parin etsiminen netistä? Haastattelin ystävääni Mia Halosta, Suomen tunnetuinta deittausvalmentajaa, nettideittailun saloista asiantuntijan ominaisuudessa, sekä ystäviäni Kristiinaa sekä Aria, jotka käyvät nettitreffeillä. (Nimet muutettu)

– Ensinnäkin ilman muuta kannattaa mennä nettiin, siellähän kaikki olemme muutenkin! Mia huudahtaa.

Eli turha pelko tai arkuus pois ja profiilia tekemään ja sitten reippaasti treffeille tapaamaan ihmisiä. Vanha hokema siitä, että kukaan ei kotoa tule hakemaan pitää paikkansa.

Nettideittailu on tätä päivää ihan samoin kuin lavatanssit ja lauantaitanssit olivat se juttu menneinä vuosikymmeninä.

Ari on vasta aloittanut nettideittailun. Hän etsii parisuhdetta, edellisen suhteen päätyttyä. Profiilin luominen tuntui olevan haasteita täynnä ja viimeisen entterin painaminen jännitti kovin. Mutta rohkeus kannattaa, hän sanoo.

– Nyt olen käynyt jo muutamilla treffeillä ja tavannut tosi kivan tytön, jonka kanssa olemme tavanneet jo muutaman kerran. Onhan se vähän jännittävää, mutta samalla tosi kivaa.

Kokonaan suomalainen E-kontakti on luotettava ja turvallinen treffipalsta, jossa asiakaspalvelu tarkistaa kaikkien profiilien aitouden. E-kontakti on yksi Suomen suosituimmista deittipalveluista, jossa on luotu jo yli 350 000 treffiprofiilia. Nyt pääsiäisen aikaan 29.3.-2.4 E-kontaktissa saa jopa -30 % alennuksen treffailusta. 

Profiilin luominen palveluun on vähän kuin se tansseihin valmistautuminen, jossa suunnitellaan mitä laitetaan päälle, pistetään lilaa luomiin, punaa huuliin ja kammataan hiukset, valitaan puhdas paita ja ajetaan parta. Vatsanpohjassa tuntuu jännitys ja sitten lähdetään pitämään hauskaa.

Profiilissa kuvat kertovat ihmisestä samalla tavalla kuin elävässä elämässäkin. Mian neuvookin esittelemään itsensä nimenomaan kuvin.

– Vaikka kuinka pitäisi sisäistä kauneutta ratkaisevana, niin harva alkaa ottaa siitä selvää, jos kuvissa ei ole mitään katseen pysäyttävää, hän sanoo.

– Ei ole tarkoitus, että esittelisit kuvissa jotain photoshopattua glamour-versiota itsestäsi, vaan että kuvat kertoisivat mahdollisimman hyvin siitä, minkälainen olet ihmisenä. No, ehkä sentään kannattaa valita kuvia, joissa on elämänmyönteisen näköinen, sillä harva etsii deittisivustoilta lisää ankeuttajia elämäänsä.

– Muista laittaa mukaan sekä hymyileviä kasvokuvia (ilman aurinkolaseja!) että kokovartalokuvia, niin vatsan koko ei sitten tule yllätyksenä ensitreffeillä. Jos pidät patikoinnista, niin laita kuva itsestäsi iloisena metsässä, jos tanhu luonnistaa, niin sitten vaikka kansallispuvussa aitan polulla astelemassa. Myös huumorintaju saa näkyä jo ensimmäisistä kuvista alkaen.

Itse profiiliteksti voi olla aika lyhytkin, mutta omannäköisellä tavalla keveä.

Kristiina on samaa mieltä – kuvat ovat tärkeitä ja niitä saa mieluusti olla monta. Joukossa voi olla harrastus- tai ulkoilukuva jossa on aurinkolasit, mutta kyllä silmät ja katse täytyy nähdä kuvissa.

Tekstistä saisi paistaa aitous. Ei ylisanoja eikä vähättelyä. Ehdoton ei tulee määritelmälle ”elämänkoululainen”.

Kristiina on saanut paljon hyvää palautetta iloisesta hymystään ja niinhän se on, että pelkästään hymyilevien kasvojen näkeminen tekee toiselle ihmiselle hyvän olon.

Ihminen ei ehkä näe itsessään mitään ihmeellistä, jonka takia olisi kenenkään mielestä ihana, mutta aito ihminen on ihana ja riittävä. Sen huomaa, miettiessään millaisen ihmisen seurassa on kivointa olla. Sellaisen, joka ei esitä mitään, vaan on oma itsensä.

– Anna todellisen itsesi loistaa! Joku saattaa etsiä juuri sinun kaltaistasi ihmistä, Mia sanoo

Ari oli treffeillä ja näki että exä yrittää soittaa. Hän ei vastannut, mutta nainen kysyi, kuka soitti? Ari valehteli paniikissa, että työkaveri. Myöhemmin illalla Ari paljasti valheensa ja kertoi että oli ollut paniikissa, koska ei tiennyt kuinka tilanteessa pitäisi käyttäytyä, ettei mokaa mitään. Se on kovin inhimillistä. Aitoudesta kertoo se, että tunnustaa arkuutensa. Lopulta olemme kaikki samanlaisia, jännittää, ettemme mokaa hyvää alkua. On myös hyvä muistaa, että molemmat varmasti jännittävät jonkin verran.

Muun muassa jännityksen takia voi olla myös hyvä antaa deitille toinen ja kolmaskin mahdollisuus, Mia sanoo. Tämä on minusta yllättävää, sillä olen kuullut paljon siitä, kuinka ihmiset tietävät heti onko tyyppi ok vai ei.

– Liian nopeita johtopäätöksiä tehdessä on iso vaara, että menee hyvä tyyppi sivu suun. Ehkä toista jännittää, tai on ollut väsyttävä päivä? Jos ei ekoilla treffeillä tunne oloaan uhatuksi tai huomaa jotain hälyttävää (kuten päihdeongelman), niin anna ihmeessä toinen ja kolmaskin tilaisuus! Seuraavilla treffeillä on jo yhteistä historiaa ja kolmansilla voi olla jo omaa sisäpiirihuumoria. Ihan tavallisen ihmisen kanssa voi kulkusuunta kohdata hyvinkin, kun maltamme kuunnella.

Jokainen varmaan tietää niitä tarinoita, joissa joku on jo kaukaa nähnyt että, tuossa on tuleva puolisoni, mutta jokainen myös tietää niitä tarinoita, joissa pari on tuntenut toisensa kauan, ennen kuin on huomannut kuuluvansa yhteen.

Kuta kauemmin on yksin, sitä korkeammaksi voi kynnys nousta edes yrittämään tavata uusia ihmisiä. Kannattaa antaa ihmisille mahdollisuus nähdä sinut. E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilisi luominen on maksutonta. Sivusto on yksi Suomen suosituimmista deittipalveluista ja kuukausittain sinkut lähettävät jopa miljoona erilaista viestiä sivuston kautta. Jäsenistä 45 %  on naisia ja sinkuista ¾ löytää seuraa sivujen kautta. Joten rohkeasti klikkaamaan ja profiilia luomaan, joku etsii ehkä juuri nyt sinua ja onni saattaa olla nurkan takana!

Entä onko nettideittailussa jotain vaaroja?

– Kun ihan tavallisen järkevästi suhtaudut esimerkiksi siihen, miten yksityisiä tietoja itsestäsi muille paljastat ja minne sovit tapaamisia, niin ei deittisivustoilla ole sen kummempia vaaroja kuin muussakaan elämässä. Jos elämään suhtautuu kovin epäluuloisesti, niin elämä lipuu ohi. Ennemminkin deittisivustoilla on mahdollisuuksia! Sinunkin elämäsi voi muuttua, paremmaksi, Mia sanoo

Kristiina muistuttaa, että myös netissä käydyissä keskusteluissa hyvät tavat ovat kunniassa. Vaikka kiinnostus lopahtaisi, on ikävää, jos ainoastaan häviää. Jonkinlainen kaunis lopetus on kohteliasta tehdä aina. Ihan kuten tansseissakin, vaikka ei uutta tanssia tulisikaan, niin tanssin jälkeen kiitetään kohteliaasti.

Kiitos Mia Haloselle, Suomen tunnetuimmalle deittausvalmentajalle, joka löysi myös oman rakkaansa nettideittisivulta. Ja kiitokset Kristiinalle sekä Arille jotka kertoivat minulle avoimesti kokemuksistaan ja nettideittailusta yleensäkin. Selvästi se tuo elämään ihanaa kipinää!

Nyt vaan profiilia rakentamaan!

Rohkeutta pääsiäiseen!

♥️

Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *