Rolls-Roysella piknikille tietenkin – vanha auto ja kuljettaja vuokralle

Mikä se sellainen juhannus on, johon ei kuulu pieni piknik Rolls-Roycella?! Lasi tai pari samppanjaa, paljon naurua ja elämän sietämätöntä keveyttä? Vanha auto vuokralle ja menoksi!

No pikku huijaus. Täällä istun yöpaidassa mökillä, paljaita varpaita vähän palelee ja tekisi mieli mennä lenkille, mutta toisaalta laiskottaa enkä viitti. Mutta kuvissa olen kuitenkin hienossa Tara Jarmonin mekossani ja nojailen Rolls-Royceen. Mistä siis on kysymys? (Aika innoissani olin näköjään noissa kuvissa paitsi autosta, niin tuosta samppanjasta, kun lasi on joka kuvassa…!)

Rolls-Royce

Kaikki alkoi joskus vuonna 1993 kun tutustuin Pepeen tehdessämme Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmaa. Pertti ’Pepe’ Toikalla oli kattofirma ja niissä merkeissä hän lopulta tuli myös saneeraamaan meidän talomme katon ja paljon paljon muutakin siinä jättiremontissa, joka meille tehtiin. Ja sen jälkeen aina, kun jotain on tarvinnut korjata tai rakentaa on Pepe liittynyt asiaan.

Mutta koska Pepellä on energiaa kuin pienessä pitäjässä hänellä on monia muitakin bisneksiä. Hän muun muassa kerää autoja ja koska niitä on tylsää pitää tallissa seisomassa, hän on perustanut limousine-palvelun. Samalla pieteetillä millä hoituvat remontit, on myös autot hoidettu ja esimerkiksi poliisiautoa kuljetetaan asiaan kuuluvassa poliisin univormussa.

Poliisi auto suoraan jenkkiläastä
Edsel 1958
Oikea Mummo-Ankan auto!
Willys vuodelta 1930 Tämä on huikea!

 

Pontiac 1953 onko hiukan namu!

Rolls-Royce Silver Cloud on vuodelta 1962. Ajatelkaa, että tuon käsin tehdyn auton jokaisesta osasta tiedetään, kuka sen on valmistanut. No minä pyysin, että pääsisin pikku ajelulle joskus ja niinpä RR lipui pihaportista sisään viime viikolla ollessaan palaamassa hääkeikalta takaisin talliin.

Kyselin Pepeltä, millaisia keikkoja autolla on tehty. Ihanin oli minusta idea, jossa aviomies oli hakenut rouvansa Rollsilla piknikille tämän syntymäpäivänä ihan vaan ruokatunnilla. Yyber romanttista ja ihana idea! Tietenkin häät ovat tavallisia, mutta joku aika sitten myös amerikkalaisen meikkifirman omistaja oli ajeluttanut itseään Rollssilla ympäri Helsinkiä ja meikannut itseään takapenkillä samalla kun häntä oli videoitu.

Autoilla on ollut siis monenlaisia kuljetuksia. Jollakin näistä on haettu vankilan porteilta vapauteen päässyt vanki.

Kysyin Pepeltä kuinka hän jaksaa päivätyön lisäksi ajaa näitä aarteitaan ja kuljettaa ihmisiä pitkin poikin ja vastaus oli kyllä selkeä. ”Kaikki kuljetettavat ovat aina hirveän iloisia ja käyttäytyvät hienosti” Voiko olla parempaa duunia? Ei varmaan!

Vanhoissa autoissa on loputonta charmia ja tunnelmaa. Niiden muodot ja ylelliset materiaalit tuovat elämään sitä sietämätöntä keveyttä ja hupia, joka nostaa ihmisen arjen yläpuolelle. Vaikka vain pieneksi hetkeksi!

Rolls-Royce seikkailu oli ihana!

Hupia päivään!

Hanna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Llli 23.06.2018

    Mitäpä et myisi.

    Vastaa
  2. Pirjo 24.06.2018

    Oi kuinka kauniita autoja,sovit tosi hyvin siihen kylkeen☺. Mahtava juttu!

    Vastaa