Sähkögrillin teho vakuutti – ja puhdistuksen helppous ilahdutti

Sain kokeiltavakseni sähkögrillin ja yllätyin! Grilliruoka on ihanaa. Rakastan sitä, kun pääsen grillatun ruuan äärelle ja kaikenlaiset grillijuhlat on ehdoton elämän suola. Mutta kuinka ollakaan grillaaminen on jäänyt kokonaan unholaan meidän perheessä, joka on kutistunut vain kahteen ihmiseen, mieheeni ja minuun. Yksi syy siihen on grillit. En ole suuri kaasugrillien ystävä, koska ne on jotenkin aina niin älyttömän hanakalia pitää puhtaina. Hiiligrilli on minusta ollut se juttu, mutta eihän minun hermoillani ollenkaan ole mahdollista odottaa sitä kunnon hiillosta. Paras hiillos on aina silloin, kun pöytää jo korjataan.

Nyt sain kokeiltavakseni kiinnostavan uutuuden Weberin sähkögrillin. Olin siitä heti innoissani, koska sen käyttö vaikutti erittäin helpolta. Ja sitähän se olikin. Otin grillin mukaan Saarenmaan lomakotiimme missä vietin pari viikkoa jättimäisissä helteissä. Kun sain sinne vieraita, otimme grillin käyttöön.

Weber pulse 2000 söhkögrilli kuumenee 260 asteeseen.
Tosi näppärän näköinen grilli! Töpseli seinään ja sillä siisti.

 

grillissä on kaksi puolta joille on oma lämpösäädin.
Herkut tulille. Kanaa, kasleria ja vihanneksia.

 

Grillatut vihannekset ja kasler kypsyivät nopeasti
Näyttää hyvältä!

 

Kana kypsyi hitaammin, kuin muut grillattavat
Kanankoivesta on katakstu pää. Näin ne myydään Saarenmaalla

 

En ole mikään grillimestari, joka osaa vääntää kaikenlaisia erikoisherkkuja grillitulilla, vaan aloitin ihan perinteisistä jutuista. Grillasimme vieraitteni kanssa possua, kananjalkoja ja raakamakkaraa sekä vihanneksia. Mehukasta pihviä en näin kuumassa kykene syömään ja Saarenmaalla on vaikeaa saada naudan lihaa. Possua, lintuja ja lammasta saa sen sijaan hyvin.

Pöydän ja grillin äärellä viettivät aikaa sisareni Ritva ja tämän puoliso Tapani. Varsinkin sisareni ilmaisi epäilynsä grillin toiminnasta aika selkeästi jo kaupassa. Kun valitsin grilliin laitettavaa lihaa, hän ehdotti makkaraa koska ”eihän ne sähkögrillit oikein kuumene”. No minä kuumenin välittömästi ja vähän turhankin napakasi totesin, että Weber kuumenee 260 asteeseen, riittääkö se sulle? Ai kamala miten sitä välillä onkaan napakka sanomaan…

Ostimme myös vihanneksia ja sitten kasasimme grillin käyttövalmiiksi. Weber pulse 2000 sähkögrilli on siis sähköllä toimiva grilli, jota voidaan käyttää pöydällä tai siihen voi hankkia vaunun, jossa on kiva työskentelyä helpottava sivupöytä. Vaunussa on myös pyörät, ja grillliä on helppo siirrellä sopivaan paikaan tarvittaessa. Me veimme grillin huvilalle pakettiautolla mutta kun palasin sellaista ei ollut käytettävissä eikä vaunu mahtunut autoni takakonttiin. Niinpä toin pelkän grilliosan mukanani tänne kotiin ja voimme käyttää sitä täällä puutarhapöydällä. Erittäin näppärää!

Grillaaminen aloitetaan laittamalla töpseli seinään ja kääntämällä tehot täysille. Viidentoista minuutin päästä grillin lämpötila on 260 astetta ja grillattavat tuotteet voi laittaa paistumaan. Grillissä on kaksi lämpövastusta, joilla on kummallakin oma lämmönsäätö, joten jos haluaa grillata jotain matalammalla lämmöllä, se onnistuu samaan aikaan, kun toinen vastus on täysillä.

Grillasimme possut ja kananjalat täydellä teholla. Porsaan kasler kypsyi nopeasti mutta kun kananjalat olivat saaneet väriä pintaan, laskimme lämpöä ja annoimme niiden olla grillissä pidempään. Vihannekset tulivat täydellä teholla ihaniksi!

Weber pulsessa on myös mahdollista käyttää iGgrill-teknikkaa. Puhelimeen ladataan iGrill-sovellus ja ruokaan työnnetään lämpötila-anturit, sen jälkeen puhelimelta näkee ruuan sisälämpötilan ja voi rauhassa seurustella ruokapöydässä tai vaikka grillata paistin tai kokonaisen kanan ja tehdä rauhassa muita asioita pelkäämättä, että ruoka palaa. Sovelluksen avulla voi myös valmistaa pihvejä joiden kypsyysasteet ovat kullekin syöjälle juuri oikeat. Joku kun tykkää mediumista ja joku mediumplussasta. Minä en voi näin kuumalla toisaan ajatellakaan pihvin syömistä, mutta kunhan ilmat viilenevät lataan sovelluksen ja valmistan tukevampaa syötävää varmana siitä, että saan mehukasta purtavaa, enkä kuivaa kengänpohjaa.

Meidän minikokoiset grillijuhlat onnistuivat loistavasti jo ekalla kerralla. Seuraavana päivänä teimme raakamakkarasta hot dogeja, johon vamistimme muhevan salsan edellisen päivän yli jääneistä grillatuista paprikoista ja tomaateista. Joukkoon vähän chiliä, suolaa ja pippuria ja siinä se oli. Aivan hullun hyvää! Saarenmaa on raakamakkaran suhteena aivan paratiisi ja lihaisat lampaanlihamakkarat olivat tosi maukkaita ja kypsyivät kuumassa grillissä hetkessä. Paistoin keittiössä panulla hodareita varten myös rapeita kantarelleja ja tein coleslawta Pirjo Toikkasen alias Rouva Kasviksen ohjeella. Ihanaa oli! Ja siskokin myönsi, että oli suhtautunut sähkögrilliin epäillen, mutta kaikki epäilyt kunnollisesta grillaustuloksesta kaikkosivat.

Grillatessa syntyvä rasva valuu astiaan
Lampaanlihasta valmistetut raakamakkarat kypsyvät ihan hetkessä.
Sähkögrilliä on helppo siirtää pyörien ansiosta.
Ihana ilta, mutta vasta myöhään jaksaa syödä, kuumalla ei pysty kuin juomaan!
Hodari! Nam!

Jotta saatoin kuljettaa grillin kotiin, halusin puhdistaa sen hyvin. Grillausten välissä ritilät harjataan teräsharjalla puhtaiksi, mutta kotimatkaa varten halusin pestä ne. Ilokseni osat oli helppo irrottaa pesua varten. Alaosan sisuksen voi jopa laittaa tiskikoneeseen, mutta minä pesin sen altaassa ja hyvin puhdistui.

Rasvaa ei saa kertyä, ettei se syty palamaan.
Osat lähtevät helposti irti ja ne on helppoa puhdistaa.

 

Altaan voi pestä myös tiskikoneessa.
Puhdasta tuli! Bravo!

Nyt odottamaan vaan ilmojen viilentymistä, siihen asti grillissä kypsyy paljon vihanneksia ja pikkuisen lihaa halloumia, jota kokeilen seuraavaksi!

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 kommenttia

  1. Nimetön 02.08.2018

    👍

    Vastaa