Seksi, romantiikka ja rakastuminen eivät kysy ikää

Olin maanantaina leffassa Nordisk Filmin ja U.S. Embassyn kutsumana katsomassa hulvatonta Book Club – väreileviä lukunautintoja –elokuvaa. Leffa kertoo 60-70 vuotiaista rouvista joilla on kirjakerho. Vivian (Jane Fonda) valitsee vuorollaan kirjan luettavaksi. Valinta on eroottinen Fifty Shades of Grey. Kirja tempaa rouvat mukaansa ja saa aikaan hulvattomia tilanteita. Harmiton ja hauska elokuva viihdytti ja nauratti.

Komedian alla kulkee samalla viesti siitä, että seksi, romantiikka ja rakastuminen eivät kysy ikää. Elokuva sopii hyvin tähän aikaan, jossa Isabella Rossellini ja muut jo iäkkäät kaunottaret ovat kiinnostavia, inspiroivia ja ihania.

Varmalla otteella tehty elokuva ei yllätä, loppuratkaisukin on arvattavissa, mutta se on hyvä niin. Riemastuttavan elokuvan ihanuutta on myös tarkastella Jane Fondan näyttelijäntyön lisäksi hänen upen kirurginsa kätten (veitsen) jälkeä. Ja Luoja sitä kroppaa – onhan se upea, vaikka tarina sen takana syömishäiriöineen onkin surullinen. Iloa tuottaa myös puvustus. Jane Fondan näyttelemän Vivianin asut ovat silkkaa rautaa! Jos ikinä löydän sellaisen kultanahkaisen kynähameen ja sen pariksi sen kultaisen camouflage –kuosisen paidan, ostan ne heti.

Muissa roleissa nähdään Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Andy Garcia ja Don Johnson, joka jossain vaiheessa ottaa pois loaferinsa, jotka olivat jalassa ilman sukkia, kuten aikanaan Miami Vicessa! Hahaahaa! Niin riemastuttavaa!

Kutsu elokuviin tuli siis paitsi sitä levittävältä Nordisk Filmiltä, myös Yhdysvaltojen suurlähetystöltä. Syy tähän on se, että Yhdysvallat on toinen ensi syksyn kirjamessujen teemamaista.

Ennen elokuvan alkua meille esiteltiin kolme amerikkalaista kirjaa ja kirjailijaa, jotka tullaan näkemään messuilla. Vaikutuin teoksista ja niiden tekijöistä syvästi ja toivon hartaasti, että pääsen messuille kuulemaan heitä. Klikkaa kirjailija nimeä ja voit lukea kirjasta lisää. Kaikki kolme kirjaa ilmestyvät syksyllä.

Masha Gessen  Venäjä vailla tulevaisuutta – yksinvaltiuden paluu (Docendo)

”Teos osoittaa, miten vanha Venäjän järjestelmä tekee esteettömän paluun karmean ja ilmeisen väistämättömän mafiavaltion muodossa.”

Kun kuuntelin teoksen taustoja, kylmät väreet kiipesivät pitkin selkääni.

 

Tara Westover  Opintiellä (Tammi)

”Opintiellä kertoo huikean tarinan rakkaudesta ja julmuudesta perheen sisällä, suuresta lahjakkuudesta ja sisäisestä palosta, jotka johdattavat nuoren tytön kohti mahdottomalta tuntuvaa päämäärää.”

”Tara Westover (s. 1986) kasvoi Idahossa eikä saanut lainkaan opetusta ennen yliopistoa. Hän valmistui Brigham Young Universitysta vuonna 2008 ja sai stipendin Cambridgeen. Jatko-opintojensa aikana hän vietti vuoden vierailevana tutkijana Harvardissa ja väitteli Cambridgessa tohtoriksi historian oppiaineesta vuonna 2014. Opintiellä on hänen ensimmäinen kirjansa.”

 

Jennifer Clement  Rakkaudesta aseisiin (Like)

”Kun aseet puhuvat, on tragedia väistämätön.”

Kirja on kannanotto Yhdysvaltojen aselakiin ja ehdottihan Donald Trumpi tosiaan, että kouluampumisia ehkäistäisiin antamalla opettajille aseet…

Hauskan elokuvan voi siis käydä katsomassa perjantaista lähtien ja syksyllä saamme ajattelemisen arvoista luettavaa sekä vahvan syyn mennä kirjamessuille.

Menkää elokuviin!

Hanna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *