Ei vain kuumia aaltoja, vaan myös draamaa ja komediaa

 

vaihdevuodet
Voimaa!

Vaihdevuodet ja kuumat aallot rantautuvat naisen elämään pyytämättä ja lupaa kysymättä. Joillekin ne tulevat yllättävänä hyökynä, joillekin pikkuhiljaa niin, ettei nainen ole ollenkaan kartalla siitä mitä on tapahtumassa. Joskus käy niin, että ympäristö on huomannut asian jo kauan ennen kuin nainen itse käsittää ollenkaan mistä on kysymys… Hälytysmerkkinä ympäristölle on tilanne, jossa ihanasta naisesta yhtäkkiä kuoriutuu äkäinen ämmä. Ai että!

Kun ne aallot sitten saavuttavat kehon ja mielen, nousee kuumuden peräaallon mukana paitsi kiukku, usein myös häpeä. Itsekin häpesin asiaa niin, että tunsin olevani kuin kahden seinän puristuksissa, kapeassa tilassa, jossa koetin kovasti pyristellä tilaa vailla. Eihän siitä mitään tullut ja aika rumaa jälkeä syntyi, kun seinät viimein ryminällä kaatuivat. Olen kertonut siitä aiemmissa vaihdevuosia käsittelevissä blogikirjoituksissani. Mutta samalla, kun seinät kaatuivat poistui häpeä ja tilalle tuli tämä hämmennys siitä, kuinka tällainen luonnollinen ja elämään kuuluva asia voi olla nolo!?

Tasapainoa

Miksi itse häpesin? Pakko on myöntää, ettei ole aavistustakaan siitä mikä oli syynä. Tai ehkä on joku aavistus. Maailmassa, jossa nuoruuden ihannointi on number one, en ollut innokas kertomaan, että ou jee – parasta ennen päivä on mennyt. Tässä se villakoiran ydin ehkä juuri on. Luullaan että elämä on ohi, vaikka mikään muu ei ole ohi, kuin mahdollisuus tulla raskaaksi, jota en todellakaan mistään hinnasta tietenkään enää haluaisikaan.

Yksi tapa suhtautua vaihdevuosiin on huumori. Sitäkin on montaa sorttia. Ikävä vitsailu asian tiimoilta on usein naista halventavaa ja alistavaa, mutta se ei ole ainoa huumorin laji. Hurtti huumori ja itselle nauraminen on vapauttavaa.

Vaihdevuodet ja kuumat aallot - helpostusta vaivoihin liikunnasta
Harmoniaa

Kuumia aaltoja on somedraama, jossa käsitellään kuumaa aihetta ratkiriemukkaasti. Kysymyksessä ei ole mikään näytelty juttu, vaan draama tapahtuu tekstiviestien muodossa. Löydät sen tästä linkistä: Kuumia aaltoja Suosittelen lämpimästi, ellen peräti kuumasti aaltoillen. Niin hauskaa luettavaa ihan kaikille. Kannattaa linkata myös puolisolle. Kun oma puoliso ymmärtää mistä on kysymys ja tukee rakastaan hankalina hetkinä, se tuntuu suloiselta.

Minä katsoin jutun junassa yksin istuessani enkä voinut olla tyrskähtelemättä kovaan ääneen. Seurauksena oli tietenkin outoa tuijottelua, mutta en piitannut.

Onneksi vaihdevuosista on alettu puhua ääneen eikä ainoastaan naisten suljetuissa ryhmissä, vaan ihan kaikkialla. Asia kuitenkin koskettaa aivan kaikkia. Naisia, heidän perheitään ja vaikkapa kaupan kassaa. Koskaan kun ei tiedä milloin pinna katkeaa tai ahdistaa.

Kun pitää itsestään huolta asiat helpottuvat ja kun menopaussiin mukanaan tuomista lukemattomista vaivoista puhutaan ääneen, ne on helpompaa tunnistaa ja samalla on helpompaa hoitaa itseään ja oireitaan.

Hauskoja hetkiä draaman parissa!

⭐️

Hanna

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *