Kävin paratiisilomalla Pärnussa – parhaat lomavinkit ihanaan lähilomaan

Tähän ihanuuteen on vain muutaman tunnin matka!

Pärnu – upea lomaparatiisi. Matkalle lähtö on aina ihanaa. Se tunne, kun luvassa on seikkailu, jonka kulusta ei hyvistä suunnitelmista huolimatta voi koskaan olla ihan varma. Mitä vaan voi tapahtua. (Niin siis minähän ajattelen aina, että ”mitä vaan” tarkoittaa väistämättä jotain superhauskaa tai kiinnostavaa. Ihmeellistä. Siinä juuri on se seikkailun ydin.)

Taas oltiin menossa. Nyt Eckeröllä Viroon, Pärnun loputtomille hiekkarannoille, ihanaan hotelliin, ravintoloihin ja kahviloihin. Lähdimme kahden aikuisen matkalle yhdessä ystäväni Railin kanssa. Luvassa oli paljon pälätystä ja rentoa meininkiä. Matkavaraus hotelleinneen onnistuu helposti joko soittamalla Eckerölle tai varaamalla matka itse netistä.

(Ennen Pärnua kävimme Tartossa, jonka parhaat matkavinkit voit lukea täältä)

Leppoisan laivamatkan Tallinnaan vietimme Eckerön M/S Finlandian uudistetussa loungessa, jossa söimme aamiaisen ja luimme lehdet. Ajomatka Tallinnan satamasta Pärnuun on simppeli. Suoraa tietä riittää 128 km ja aikaa siihen kuluu reilut puolitoista tuntia. Bussilla Pärnuun pääsee myös näppärästi eikä perillä oma auto ole tarpeen, Pärnussa on parasta liikkua kävelleen tai polkupyörällä. Pyörävuokraamoja on useita ja hotelleillakin on omia pyöriä tarjolla asukkailleen.

Pärnu on vanha kylpyläkaupunki, jossa ensimmäiset kylpijät ovat ottaneet mutakylpyjä jo 1800-luvun alkupuolella. Joten perinteitä riittää. Kaupungin symboli onkin kaunis uusklassinen kylpylärakennus, joka on muutamia vuosia sitten restauroitu ja se on myös saanut rannan puolelle täysin modernin lisäosan. Koko komeus on yhtä kuin Hedon Spa & Hotel. Sinne mekin majoituimme.

Hedon Spa & hotell – Uusklassinen kylpylärakennus on saneerattu kokonaan.
Hedon Spa hotellin uusi osa ja hotellin sisäänkäynti
Kylpyläosaston aula – remontoinnissa on säästetty paljon vanhaa – tunnelma on upea ja ylellinen.

Hedon Span kylpylä on jaettu kahteen osaan. Hotellin hintaan kuuluvassa allasosastossa voi nauttia kahden erilaisen saunan lämmöistä ja upean hierovan altaan poreista tai maata matalassa ulkoaltaassa, jossa on ihanaa lillua aurinkoisena päivänä.

Hiljainen kylpylä on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille kylpijöille eikä sen käyttö ole ilmaista kuten allasosaston. 15-20 euron hinta on pieni raha luksuksesta, jonka rauhallinen ympäristö ja lukuisa määrä erilaisia saunoja ja mm. suola-allas suovat. Hintaan sisältyy myös valikoima kuolleen meren vartalonhoitotuotteita, jotka ilolla käytin.

Hiljainen kylpylä oli juuri se, jota tarvitsin pikkuisella lomalla. Tein kaikessa rauhassa vartalokuorinnan, otin jalkakylpyjä, kävin tepidariumissa hengittämässä suolaista ilmaa 35 asteen lämpötilassa ja rauhoituin. Kelluin suolavesialtaassa loputtoman kauan ja annoin ajatusten levätä yhdessä kehon kanssa.

Hedon hotellissa on kaksi ravintolaa, Raimond sekä Akord. Raimond on fine dining -ravintola ja Akord astetta rennompi ja edullisempi grilliravintola. Me söimme illallisen Akordin merellisellä terassilla. Ja minä ilahduin menun kasvisruuista. Kylpylän hyvää tekevän, rauhallisen fiiliksen jälkeen teki mieli syödä vain jotain kevyttä ja mennä aikaisin nukkumaan.

Kukkakaalipihvit ja hummusta

Aamuvirkkuna hiippailin Railin vielä nukkuessa hotellin kuntosalille treenaamaan. Pienessä salissa oli kaikki tarvittava kattavaan treeniin ja ilahduttavaa oli se, että kaikki laitteet olivat ehjiä ja tila oli puhdas ja siisti. Tunnin treenin jälkeen hotellin aamiainen maistui. Kuinka ihanaa on se, ettei itse tarvitse keittää kahvia, vaan kaikki on valmista! Se on ihan mahtavaa!

Menin aamiaisen jälkeen vielä nauttimaan tunnin hieronnasta ja voin täydestä sydämestäni sanoa, että se oli yksi parhaista hieronnoista, jonka koskaan olen saanut. Tehokas, mutta ei kivulias. Ja tärkein pointti oli se, että hieroja oli täysin läsnä, hän paneutui työhönsä ja sen tuntee.

Jotkut kylpylät ovat uimahalleja ja jotkut aikuisten paratiiseja. Headon Spa & hotel on aikuisten paratiisi. Päätin mennä sinne uudelleen ennen joulua ja aikaisin keväällä ottamaan pikku breikin töiden välissä. Haluan nauttia ja ottaa erilaisia hoitoja ilman mitään kiirettä ja paineita, lukea kirjoja ja tehdä pitkiä kävelylenkkejä muutaman päivän ajan.

Me jätimme Railin kanssa hotellin taaksemme ja lähdimme tutkimaan Pärnun ruokapaikkoja ja kahviloita. Kahvilakulttuuri on elävä ja virolaiset leivonnaiset ovat minun makuuni, jokaisella kahvilalla on omat leivonnaiset ja omat maut. Koukkasimme kaupungille upean Ammende Villan kautta.

Ammende Villa on hotelli ja ravintola ja Pärnun must see kohde.
Ammende Villan tornissa voi nauttia kynttiläillallisen rakkaan kanssa.

Ammende Villa on vuonna 1905 valmistunut yksityinen jugend-huvila, joka on restauroitu upeaksi hotelliksi. Sen suuressa puutarhassa voi nauttia vaikka piknikin klassisen musiikin soidessa tai syödä lounaan tai illallisen sen korkeatasoisessa ravintolassa. Keskiviikkoisin siellä tarjoillaan iltapäivätee englantilaiseen tyyliin. Joka tapauksessa, jos käyt Pärnussa, Ammende Villa on must see –kohde.

Pärnun viehättävät puuhuvilat reunustavat katuja ja niissä viihtyvät myös kauniit kahvilat ja ravintolat, joista on vaikeaa valita mihin astuisi sisään.

Kahvila ravintola Supelsaksad on oikea silmäkarkki, jonka leivonnaiset olivat pökerryttävän kutsuvia. Tässä paikassa on jo ympäristön takia vietettävä yksi Pärnun reissun kahvihetki.

Toiset kahvit voikin sitten nauttia paljon perinteikkäämmässä paikassa.

Pühavaimu-kadun päässä on parhaiden ruokapaikkojen keskittymä

Donitisikahville tänne!

Pühavaimu-kadulla on vuodesta 1950 lähtien tehty Pärnun legendaarisimmat ja parhaat munkkirinkilät eli sõõrikit. Ne maksavat muutamia kymmeniä senttejä kappaleelta ja hinta muodostuu painon mukaan. Sõõrikit ovat paljon kevyempiä kuin meidän munkkirinkilämme. Taikinaan tulee vain muutama lusikallinen sokeria, eikä niihin tule kananmunia eikä rasvaa. Rinkilät ovat pieniä, joten asiakkaat ostavat niitä aikamoisia kasoja! Enkä ihmettele – ne sulavat suussa. Leipomo on myös pieni aikamatka menneisyyteen. Rakastuin siihen, älä ohita tätä paikkaa!

Täydellisistä täydellisin Pärnun donitsi! Älä jätä väliin!

Pühavaimu-kadun päässä, vanhassa puutalossa on ravintola Pastoraat. Kun astuimme kesäisestä kuumuudesta sen ravintolasalin viileyteen, olimme heti myytyjä. Tänne viileyteen jäisimme lounaalle. Ja se kannatti, sillä paikka olikin paljon enemmän kuin osasimme edes aavistaa.

Kaikki alkoi mukavasti aperitiiveillä. Railille cocktail ja minulle mocktail. Ihanat raikkaat juomat katosivat nopeasti, kun silmäilimme ruokalistaa. Lopulta meille suositeltiin alkupalaksi valikoimaa jaettavia suupaloja, jossa oli runsaasti herkkuja kahdelle. Pääruuaksi minä otin sinisimpukoita tomaattisessa valkoviinikastikkeessa ja Raili ankanfileetä. Ruoka oli kerrassaan mainiota ja palvelu samoin. Hyviä neuvoja ruokavalintojen suhteen ja sopivasti huumoria.

Pastoraat on sisustettu moderniin pohjoismaalaiseen tyyliin.
Alkupalat kahdelle
Simpukoita tomaattisessa valkoviinikastikkeessa.

Kävi myös ilmi, että tämä Pühavaimu- ja Kuniga –katujen kulmassa oleva puutalo on rakennettu vuonna 1696 ja että se on ollut vuosikausia autiona. Nyt se on remontoitu boutique hotelliksi, jossa on 13 erilaista huonetta. Yhdessä huoneessa on jopa sauna ja yhdessä minikokoinen höyrysauna. Erityinen persoonallinen paikka, ihan samoin kuin koko Pärnu.

Puutalossa olevan boutique-hotellin tunnelmallinen huone.

Kurkistimme vielä sisään Pühavaimukadun muihin ravintoloihin ennen kuin lähdimme ajamaan kohti Saarenmaata.

Kasvisruokaa tarjoava Piccadilly on täysin lihaton ravintola, joka tarjoaa eettistä kasvisruokaa. Valikoimissa on myös gluteenittomia, laktoosittomia ja sokerittomia ruokia ja leivonnaisia. Bonuksena Artesaanisuklaa ja luomuviinit.

Piccadilly

Viihtyisä luomuravintola Mahedik tarjoilee aamiasta kello kymmenestä lähtien ja kello yhden jälkeen voimassa on laajempi ruokalista. Täälläkin leivonnaisten ulkonäkö alkoi heikottaa! Ruokalistan vaihtoehdoista minusta houkuttelevin on vasikanmaksa kantarellikastikkeessa tai kantarellikastike ja uudet perunat. Virossa sienikastike tehdään pehmeään vähärasvaiseen hapankermaan ja se on ihan järkyttävän hyvää!

Mahdik tarjoaa luomuruokaa.

Kahvila ravintola Mum Cafe palkittiin vuoden 2018 Pärnun parhaana kahvilana. Sisustus on tosi viihtyisä ja annokset ovat lähellä finedining –tasoa mutta hinnat edullista Pärnun tasoa.

Mum Cafe

Pärnussa on parasta

Hyvät hotellit

Upea hiekkaranta. Matalan ja suojaisan Pärnunlahden vesi on lämmintä pitkään syksyyn saakka.

Ravintolat ja kahvilat, joissa on Suomen tasoon verrattuna erittäin edulliset hinnat

Ravintoloiden modernit menut, ovat tätä päivää

Kylpylät joissa saa korkeatasoisia hyvinvointi- ja kauneuspalveluita

Mahtavat ulkoilureitit

Ystävälliset ihmiset

lapsiystävällinen matala ranta

Vinkkiejä

Pärnussa ja Virossa muutenkin Cafe ei tarkoita vain kahvilaa vaan ravintolaa. Toki sieltä saa myös kahvia ja varmasti myös herkullisen leivonnaisen.

Pärnussa pärjää englannilla erittäin hyvin, ja suomeakin ymmärretään monissa paikoissa, varsinkin hotelleissa.

Vuokraa fillari – sillä pääsee parhaiten tutustumaan kaupunkiin.

Pärnu on myös talvella ihana kylpyläkaupunki.

Pärnuun pääsee helposti ilman omaa autoa.

Hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

Eckeröllä on Pärnuun valmiita edullisia hotellipaketteja. Pärnu on kaunis kaupunki, jonne voi matkata lyhyellä varoitusajalla. Se on lähellä, sinne on helppo päästä eikä matka kestä kauaa. Ihan nappi paikka siis!

Jos suunnittelet päivämatkaa Tallinnaan, muista mun lukijoille tarjottu alekoodi. Päivä Tallinnassa -risteily tai Miniristeily -20 % edullisemmin tuotekoodilla HANNAS. Voimassa 31.12.2019 saakka. Max. 4 hlö/varaus. Varaa matka: https://www.eckeroline.fi/

Eckeröllä pääsee!

Lähde matkalle, nauti elämästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *