Oli ihan pakko tehdä halloween-kakku, jossa ”verinen” veitsi sojottaa pystyssä. Kaikenlaista juttua piti testailla, ennen kuin saatoin olla tyytyväinen reseptiin, mutta tässä se on! Kokeile!
Kakkupohjat on Red Velvet -kakkua, joka tulee U.S.A:sta. Sen on tarkoitus olla samettisen pehmeä, maistua vienosti suklaalle ja olla punainen. Alun perin kakkuun ei ole ollut tarpeen lisätä punaista elintarvikeväriä, koska tietynlainen kaakao värjäsi kakun punervaksi. Jos kuitenkin haluaa todella punaisen kakun, on red velvet -kakkuohjeista vähennettävä kaakaon määrää, tai se pitää jopa jättää kokonaan pois taikinasta, sillä kaakaon tummuutta ei pysty peittämään punaisella elintarvikevärillä. Joka tapauksessa punaista elintarvikeväriä on holvattava massaan todella paljon. Käytin punaista Rainbow Dust ProGel elintarvikeväriä melkein koko putkilon. Ostin sen Confettista, samoin kuin kuorrutteeseen käyttämäni Fun Cakes Deco melts –napit. Kokeilin käyttää muitakin elintarvikevärejä, mutta niissä ei ollut tarpeeksi voimaa.
Red velvet samettisuus syntyy piimästä, etikasta ja rasvasta. Tässä reseptissä olen käyttänyt sekä voita että öljyä saadakseni aikaan todella kostean ja mehevän lopputuloksen.
Kuorrutuksessa ja täytteessä on tomusokeria, voita ja tuorejuustoa, makuna on aito vanilja. Siihen voi käyttää myös sitruunaa tai karvasmanteliöljyä, mikä kenellekin parhaiten maistuu!
Hauskaa halloweenia kaikille – pistä veitsi kakkuun juuri ennen tarjoilua!
Red velvet -kakku
3 kpl 18 cm irtopohjavuokaa (voit paistaa kakun myös erissä)
uuni 175°C
7 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl kaakaojauhetta
120 g voita
400 g hienoa sokeria
2,5 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
4 kananmunan keltuaista
1 rkl vaniljatahnaa
1 tl valkoviinietikkaa
Punaista Rainbow Dust ProGel elintarvikeväriä
2,5 dl piimää
4 kananmunan valkuaista
Kuorrute
600 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
300 g voita
5-6 dl tomusokeria
1 rkl vaniljatahnaa
Sekoita ensin yhteen tuorejuusto ja voi ja lisää sitten tomusokeri ja vanilja. Tomusokeri notkistaa kuorrutteen.
Punainen kuorrute
1,4 dl Punaisia Fun Cakes Deco melts –nappeja
2-3 rkl kuohukermaa
Punaista Rainbow Dust ProGel elintarvikeväriä
Sulata napit mikrossa 10 sek kerrallaan yhdessä kerman kanssa välillä sekoittaen. Kun napit on sulaneet katso, onko seos sopivan paksua. Jos sitä tarvitsee notkistaa. Lisää kermaa, jos se kaipaa tukevuutta lisää nappeja. Lisää vielä punaista elintarvikeväriä, kunnes väri on sopivan karmea.
Tee näin
Valmistele ensin kakkuvuoat laittamalla sekä pohjalle, että reunoille leivinpaperia. Reunoilla paperi pysyy paikoillaan, kun sipaiset vuoan reunoille ensin hiukan voita.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja kaakaojauhe huolellisesti yhteen ja jätä odottamaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sitten seokseen öljy hyvin vatkaten ja sen jälkeen munakeltuaiset yksi kerrallaan. Lisää vielä lopuksi seokseen vaniljatahna ja etikka.
Lisää sitten seokseen kolmessa erässä vuorotellen jauhoseosta ja piimää. Värjää taikina sitten punaiseksi.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja paista n. 25 min 175 asteessa. Minun uunissani tarkka paistoaika oli 28 minuuttia. Kannattaa koettaa kakun kypsyyttä tikulla 24 minuutin kohdalla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu puutikkuun.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ja irrota sitten vuoka ja laita kakku varovasti ritilälle jäähtymään.
Kun kakut ovat jäähtyneet täytä kerrosten välit kuorrutteella ja levitä ohut kerros kuorrutetta kakun pinnalle ja kylkiin. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi niin että kuorrute jähmettyy. Jatka kuorrutteen levittämistä, kun pohjustus on täysin jäähtynyt ja jähmettynyt. Näin kakun muruja ei irtoa ja sotke kuorrutusta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään ennen kuin viimeistelet sen.
Laita punainen kuorrute pursotinpulloon tai -pussiin ja valuta kuorrutetta pitkin kakun reunaa. Pursota vielä punainen lätäkkö kakun keskelle ja tasoita se kakun pinnalle. Laita kakku jälleen jääkaappiin, jotta kuorrutteet hyytyvät.
Värjää veitsi pullasudin avulla ”veriseksi” ja paina se kakkuun. Tee tämä juuri ennen tarjoilua.
Hauskaa Halloweenia!
Blogia saa mielellään jakaa!
Hanna
❤️