Kukkaloistoa syysterassille ja dia de muertos – kuolleiden päivä

On uskomatonta, että viikonloppuna on jo marraskuu! Päätin luoda vähän ihanaa tunnelmaa ja loin kukkaloistoa syysterassille.

On oudon lämmintä, muistan niin hyvin sen yhden marraskuun, kun olimme kesällä ostaneet meidän talon ja sitä remontoitiin. Me asuimme asuntovaunussa ja yhden huoneen käsittävässä kesämökissä. Ja juuri sinä vuonna pysyvä lumi satoi marraskuun ensimmäisellä viikolla. Olin yksin kolmen lapsen kanssa, kun mieheni oli kuvaamassa Sansibaarilla. Siinä oli hymy hyytyä, kun kaikki talvivaatteet olivat jossain varastossa ja käytössä oli vain asuntovaunun wc. Vannoin silloin, etten enää koskaan tyhjennä kemiallista WC:tä. Tämä lupaus on toistaiseksi pitänyt, vaikka vähältä piti, ettei ryhdytty karavaanareiksi kesällä. Never say never!

Blogin muuttaminen omille sivuille on tuonut paljon lisää töitä ja olen istunut koneen ääressä pitkiä toveja, mutta jotain uutta olen saanut aikaan myös ulos. Tein syysistutukset kasvilavoihin terassille ja vähän kurpitsajuttuja portaille. Tulee niin hyvä mieli, kun tulee kotiin ja jo terassi on kaunis.

Kannustalon kasvilavat
Tein kaupassa harjoitus asetelmat ja ostin muutaman ylimääräisen kasvin, koska aina käy niin että niitä tarvitaankin lisää, vaikka on mitat mukana. Olin jälleen oikeassa!

Kasvilavat on Kannustalon ja ne toimitettiin koottuina ja pohjamaalattuina. Valkoista ulkomaalia, oli vedettävä kolme kerrosta, ennen kuin maalari oli tyytyväinen lopputulokseen. Ja onhan ne hienot!

Kun istutin kukat niihin, päätin että kannet saavat jäädä auki ja pohjalle on laitettava koroke, että kasvit nousevat tarpeeksi ylös. Laitoin lavojen sisään Bilteman koottavat muovilaatikot nurin päin ja nostelin kukat kaupan ruukuissa laatikon päälle. Hyvin toimii!

Kasvilaatikot
Tervetuloa meille!

Tein jokaisen laatikon istutuksen erilaiseksi. Valitsin erivärisiä ja –muotoisia callunoita ja pieniä havupuita. Seassa on myös muutama marjakanerva ja yksi ihana jouluruusu ja syklaami. Voi olla, että tuikkaan sinne joulun aikaan vähän valojakin, mutta en ole vielä aivan varma.

Syklaami, marjakanervia ja havuja
Syklaami on viihtynyt jo kuukauden päivät ulkona oikein mainiosti. Se pitää viileästä.
Jouluruusu callunoita ja havuja
Jouluruusu päätyy lopulta kukkapenkkiin. Nyt se saa kukoistaa kasvilaatikossa yhdssä neljän havupuun ja callunoiden kanssa

Samalla innolla koristelin portaat. Ensin niissä kukkivat tulilatvat, mutta ne eivät lopulta pitäneet siitä yhdestä pakkasyöstä ja vaihdoin tilalle kanervia. Lyhdyssä palaa vuorokauden ympäri kynttilä ja yksi kynttilä kestää kolme vuorokautta.

Valkoiset tulilatvat oli tosi kauniit tässä, mutta pakkanen mokoma ne nappasi!
Herra sammakolla on taakka kannettavanaan. Uskotaan että samakko oven läheisyydessä tuo onnea. Minulle tässä sammakolla on toinen merkitys. Aikanaan kun tein T.i.l.a. -ohjelmaa stailasin siihen sisareni Helenan parvekkeen yhden kukkakaupan kanssa. Helena ihastui ikihyviksi sammakkoon. Muistelen Helenaa aina kun tulen kotiin ja erityisesti tänä viikonloppuna ❤️

Hyvää pyhäinpäivää, halloweenia ja kekriä kullekin sitä mikä parhaiten itselle sopii. Minä pidän eniten meksikolaisesta kuolleiden päivästä. Dia de muertos on Meksikossa tärkeä juhla, jota voidaan suunnitella koko vuoden ajan. Se on iloinen ja riehakas juhla ja meikit ja puvut ovat upeita. Juhlassa muistellaan vainajia, hoidetaan hautoja ja viedään vainajille lahjoja. Pidän juhlan sävystä, joka on yhtä aikaa iloinen ja surullinen. Kaipaan omia kuolleitani ja haluaisin juhlia heidän elämäänsä ja sitä että sain tuntea heidät. Haluaisin viettää juhlaa yhdessä heidän kanssaan ja kattaa ruokapöytään heille lautaset ja loistavan aterian. Nyt kysyt miksen sitä tee? En tiedä itsekään. Ehkä ensi vuonna. Ehkä ensi vuonna.

Rakkaudella

Hanna

Kasvilaatikot on saatu Kannustaloilta

Blogia saa ilman muuta ja erikseen kysymättä mielellään jakaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *