Kaurapuurorieskat

Kaurapuurorieskat vol 2

Sain eilen yhtäkkiä päähäni leipoa puuron jämistä kaurapuurorieskoja Ei ollut reseptiä eikä oikein aikaakaan, mutta annoin kapustan heilua ja hyviä tuli. Kaurapuurorieskat sulivat suussa. Ja voi niiden pinnalla! Reseptistä en varmuudella tiedä määriä, mutta ei sen niin väliä ole, kun huvikseen perheelleen leipoo.

Laitoin kulhoon n. 2 dl kaurapuuroa joka oli kittaantunut kattilan pohjaan aamusta, kun keitin sitä vähän liikaa. Lisäsin 2,5 dl vehnäjauhoja yhden kanamunan ja hulautin perään aika reippaasti piimää, koska puuro oli niin kovaa. Lisäsin suolaa, sokeria ja ½ tl ruokasoodaa ja laitoin sähkövatkaimen laulamaan. Lopputulos oli paksua velliä. Saman tyyppistä kuin hyvä risotto. Kun sen laittaa lautaselle se leviää. Niin levisivät minun rieskanikin pellillä leivinpaperin päällä.

Ripottelin päälle vehnäjauhoja ja heilautin pellin uuniin, joka oli täysillä.

Meidän uuni lämpenee 230 asteeseen. Älkää kysykö miten se voi olla niin. Se vain on. Mutta kyllä ne rieskat kypsyivät. Ja maistuivat. Rieskaohjeissa näyttää olevan yleisesti, että niitä paistetaan 250 asteessa.

Näissä kaurapuurorieskoissa on piimää ja sokeria
Kaurapuurorieskat vol 1

Laitoin rieskojen kuvan Instaan ja Facebookiin ja reseptikyselyt täyttivät yksityisvietit ja muut. Tällaista reseptiä en kuitenkaan voi laittaa mihinkään. (Vaikka tuossahan se nyt juuri on!) kun julkaisen reseptin, se on kunnolla testattu. Ja niinpä pistin kattilaan taas aamulla vähän liikaa kauraryynejä ja töiden jälkeen pistin jauhot pölisemään. Nyt pölisivät myös ohrajauhot, joita ostin eilen illalla kaupasta sitä varten. Rieskoista tuli aivan erilaisia kuin eilisistä! Mutta sehän on juuri se rieskojen idea. Ei ole niin tarkkaa.

Itse pidin enemmän näistä tämänpäiväisistä. Taikinastakin tuli jämäkkää, nyt kuvailisin, että se oli kuin kaurapuuroa vahvuudeltaan.

Periaatteessa ainekset olivat samat, vain ohrajauhoja oli vehnän lisänä ja piimää oli loppu, joten käytin rahkajugurttia. Tykkään myös, että rieskat saavat olla pehmeitä, eikä lituskoja ja kovia – nämä ovat juuri sellaisia pehmeitä ja suloisia.

Kehotan maistamaan valmista taikinaa. Että suolaa ja sokeria on sopivasti. Minä jätin varuiksi puolisen desilitraa jogurttia sivuun, jos on lisättävä jompaakumpaa. Ja tosiaan pikkuisen se kaipasi lisää suolaa, joten sotkin sen jogurttiin ja sitten se oli helppoa lisätä taikinaan vaan sähkövatkaimella pyöräyttäen. Koko hommaan meni varmaan 10 minuuttia ja uunissa vartti.

Kaurapuurorieskat

2 dl kaurapuuroa

1 kananmuna

1 dl ohrajauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

suolaa (suolan määrä riippuu puuron suolaisuudesta)

1 tl sokeria

2 dl rahkajogurttia

½ tl ruokasoodaa

1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset, paitsi seesaminsiemenet, yhteen sähkövatkaimella. Tarkista maku. Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille kuusi saman kokoista lusikallista taikinaa ja taputtele jauhotetuilla sormenpäillä rieskat tasapaksuiksi. Taikina on märkää ja tahmeaa. Paista rieskoja n. 15 min 230 asteessa uunin keskiosassa. Levitä kuumalle rieskalle voita ja nauti!

Herkkuhetkiä rieskojen seurassa!

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataanhan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Hanna

💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *