Kesäkurpitsagalette – ihana herkkusuun piiras

Hei kaikki! Leivoin Instalivessä ihanien seuraajieni kanssa tämän kesäkurpitsa galeten. Tässä vielä ohje kirjallisena. Oli niin kivaa taas. Ja keskivikkona leivotaan pääsiäiseksi suklaajuustokakku! Huomenna laitan tarveaineet Instagramiin.

Kesäkurpitsapiiras eli galette

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

¼  tl suolaa

100 g voita

½  dl smetanaa

2 tl sitruunamehua

½ dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi kuutioina ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.

Sekoita keskenään smetana, sitruunamehu ja jääkylmä vesi. Lisää neste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa vaan koeta päästä mahdollisimman vähällä leipomisella. Muodosta taikinasta pallo, litistä se ja pane se kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikinan voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Täyte:

1-2 pientä tai yksi keskikokoinen kesäkurpitsa viipaleina

suolaa

1 rkl ruokaöljyä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 ½ dl          ricottajuustoa (tai 1 dl tuorejuustoa+ ½ dl rahkaa)

50 g  parmesaaniraastetta

150 g mozzarellajuustoa (yksi pallo)

1 munankeltuainen

1 rkl basilikaa silputtuna

Ripottele kurpitsaviipaleille suolaa ja pane viipaleet talouspaperille hikoilemaan puoleksi tunniksi. Kuivaa viipaleet ennen käyttöä.

Sekoita öljy ja valkosipuli keskenään, ja pane sivuun odottamaan.

Sekoita ricottajuusto ja parmesaaniraaste. Mausta seos teelusikallisella valkosipuliöljyä sekä mustapippurilla. Tarkista suola.

Pane uuni kuumenemaan 200 ° asteeseen.

Kauli kylmästä taikinasta halkaisijaltaan noin 30 sentin ympyrä. Siirrä taikina kaulimen avulla leivinpaperille tai kauli leivinpaperin päällä.

Levitä juustoseos tasaisesti taikinalle. Jätä noin viisi senttiä reunaa tyhjäksi. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä viipaleet juustomassan päälle. Lado päällimmäiseksi kurpitsaviipaleet ja pirskottele päälle loput valkosipuliöljystä

Taittele reunat piirakan päälle ja voitele ne munankeltuaisella. Paista noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä tovi. Ripottele päälle basilika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *