Suussa sulava suklaajuustokakku kruunaa pääsiäisen

Huhheijaa! Taas oli ohjelmassa leivontalive. Pääsiäisen aika on sellaista herkkujen aikaa ja tämä aika myös inspiroi leipomaan ja hääräämään keittiössä.

Nyt tein suklaajuustokakun, joka on vanha suosikkireseptini. Alkuperäiseen reseptiin kuuluu hyydyttäminen liivatteella, mutta kokeilin tehdä kakun ilman niitä ja se onnistuu oikein hyvin, jos kakku ei joudu seisomaan kahvipöydän lämmössä pitkään. Testasin kuinka kauan kakku pysyy kuosissa huoneenlämmössä ja parin tunnin kuluttua se alkoi luhistua.

Tein kakun kuitenkin livessä liivatteen kanssa. Ja se toimii ainakin erinomaisesti. Makuun ei vaikuta kumpikaan leipomisen tapa.

Kakun voi tehdä joko halkaisijaltaan 22 tai 18 senttiseen vuokaan. Kummassakin se onnistuu mainiosti.

Suklaajuustokakku

Irtopohjavuoka ø18 tai 22 cm

Pohja

175 g Dominokeksejä

50 g voita

Täyte

4 liivatelehteä

170-200 g tummaa suklaata 60-70% kaakaota

200 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadephia, Viola tai Bon Jour (vähärasvaisempi käy)

1 dl smetanaa

0,5 + 0,5 dl Sokeria

2 tl vaniljauutetta

1 luomuappelsiinin raastettu kuori

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

Laita irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja jyrää kaulimella murskaksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuoan pohjalle keveästi. (Jos painat seoksen kovin tiukaksi, kakkua on vaikeaa leikata)

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. kunnes ne pehmenevät. Laita paloiteltu suklaa sulamaan vesihauteeseen tai sulata se mikroaaltouunissa ensin 30 sek miedolla lämmöllä ja sitten sekoita, sulata sen jälkeen aina 10 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kokonaan.

Vatkaa valkuaiset ja 0,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Vatkaimen vispilöitä ei tarvitse pestä välillä. Sekoita vielä samalla vispilällä tuorejuusto ja smetana yhteen.

Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne nopeasti pienessä kattilassa. Valuta liivateliemi ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten.

Lisää sitten juuston sekaan sula suklaa, 0,5 dl sokeria, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori sekä keltuaiset.

Yhdistä sekä kermavaahto, että valkuaisvaahto juusto/suklaa seokseen varovasti. Kaada massa keksipohjan päälle ja laita kakku kelmulla peitettynä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään tai vähintään viideksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä se varovasti tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä syötävillä kukilla tai suklaakonvehdeilla ja suklaalastuilla.

Ihania herkkuhetkiä!

-Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *