Ricottalla, kesäkurpitsalla ja pinaatilla täytetyt ohukaiset

Melkein viikko sitten tein Instalivessä Ricottalla, kesäkurpitsalla ja pinaatilla täyteyt ohukaiset, jotka kuorrutettiin uunissa tomaattikastikeella ja parmesaanilla. Tässä vielä resepti kirjoitetussa muodossa, koska moni on sitä kysellyt.

Instagram livejen tekeminen on tosi hauskaa ja on tosi mahtava tunne, kun yli tuhat ihmistä kokkaa yhdessä mun kanssa. Mun ilo on myös se, että Jarppa kuvaa nämä livet ja siksi voin liikkua keittiössä vapaasti, kamera seuraa. Ja jos yleisöllä on kysymyksiä, niin hän myös lukee ne mulle ja pääsen vastaamaan.

Lähetyksen jälkeen on ollut myös ihanaa saada kuvia seuraajieni valmistamista herkuista.

Tulevana sunnuntaina klo 17.00 teen livessä churroja ja suklaadippiä. Klassinen espanjalainen herkku. Pitkänomainen munkki, joka friteerataan öljyssä ja kieritetään kuumana kanelisokerissa. Churrot dipataan lämpimään suklaaseen jonka voi maustaa, vaikka chilillä. Parhaat churroni olen yllättäen syönyt Rovaniemellä ravintola Yucassa.

Mutta nyt palataan reseptiin. Ricotta-juusto on yksi lempiraaka-aineistani. Se on raikas, vähärasvainen, proteiinipitoinen tuorejuusto, jota voi käyttää sekä makeissa että suolaisissa ruuissa ja leivonnaisissa. Nämä täytetyt ohukaiset ovat raikkaan makuiset ja todella herkulliset. Ne maistuvat sekä kylminä että juuri uunista otettuina, joten pannut ja kapustat esiin ja hommiin!

Räiskäleet

4 munaa

5 dl kevyt- tai täysmaitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

voita paistamiseen

Täyte

2 pientä kesäkurpitsaa

1 rasia babypinaattia

10 cm pala purjoa

4 valkosipulinkynttä

1 (luomu) sitruunan raastettu kuori

2 rkl öljyä

2 prk (500g) Ricottaa

mustapippuria

Kuorrutus

1 prk tomaattimurskaa

50 g Parmesaania

suolaa

sokeria

mustapippuria

Tee ensin lättytaikina ja jätä se turpoamaan. Sitten täytteen kimppuun.

Raasta pestyt ja halutessasi kuoritut kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja ripottele joukkoon hiukan suolaa, jonka tarkoituksena on saada neste irtoamaan raasteesta.

Halkaise purjo, huuhtele se ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi, jotka voit vielä pilkkoa pienemmiksi.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja silppua babypinaatin lehtiä hiukan. Se käy kätevästi saksilla, jos pinaatti on rasiassa.

Purista kesäkurpitsaraasteesta kaikki neste pois. Laita pannulle hiukan öljyä, sitten valkosipuli ja purjosilppu ja kesäkurpitsa. Kuullota hetki, kunnes kesäkurpitsa tulee hiukan läpinäkyväksi ja pehmenee. Lisää sitten pannulle pinaatti ja sekoittele kunnes se on pehmennyt.

Laita Ricotta suureen kulhoon ja sekoita siihen kesäkurpitsaseos. Raasta joukkoon yhden sitruunan keltainen kuori ja rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Laita tomaattimurska kattilaan hiljaiselle tulelle kuumenemaan.

Paista sitten räiskäleitä. Lätty tarvitsee paistaa vain toiselta puolelta kauniin ruskeaksi. Yläpuoli lätystä hyytyy ja kun se on hyytynyt lisää pannulla olevan räiskäleen keskelle reilusti täytettä ja kääri räiskäle pannulla rullaksi lastan avulla. Nosta sitten lätty täytteineen uunivuokaan. Toista sama niin kauan kuin täytettä riittää. Lado räiskäleet vieri viereen vuokaan.

Mausta kuuma tomaattikastike suolalla, mustapippurilla ja teelusikallisella sokeria. Kaada kastike täytettyjen lättyjen päälle ja raasta pinnalle mausteeksi parmesaania. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.

Jos ohukaistaikinaa jää, lisää siihen 2 rkl sokeria ja ripaus vaniljaa, ehkä myös kardemummaa ja paista ne jälkiruuaksi. Tarjoile vasta puristetun sitruunamehun ja tomusokerin kanssa jälkiruokana! Nam!

Jos haluat mukaan tekemään churroja, katso mun Instasta ohjeet, mitä tarvikkeita ja raaka-aineita tarvitset!

❤️

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa.

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *