Tänään olen vain haluton kakkapää

En jaksa tänään mitään. Eilen föönasin tukan suoraksi ja aamulla kun heräsin, se oli edelleen suora. Ja ihan sairaan ärsyttävä. Koko ajan silmillä. Oon tottunut, että nää kiharat on jossain tuolla yläilmoissa eikä häiritse mun elämää. Menin siis suihkuun ja pesin hiukset ja annoin niiden kihartua.

Seuraavaksi osallistuin webinaariin, jossa käsiteltiin koronaviruksesta tiedottamista. Et taida tietääkään, mutta Suomi on tiettävästi ainoa maa, jossa somevaikuttajat on otettu mukaan tiedottamaan ja nimenomaan jakamaan oikeaa tietoa viruksesta. On tärkeää tietää mistä tieto tulee ja tarkistaa lähteet. Valtioneuvosto ja THL ovat paikat, josta oikeaa tietoa saa vuoren varmasti.

Miksi sitten somevaikuttajat ovat mukana talkoissa? Koska alle 45 vuotiaat eivät katso uutisia ja ajankohtaisia lähetyksiä kuten vanhemmat ihmiset. Jaan mieluusti oikeaa tietoa asiasta, koska niin paljon huuhaata ja sekoilua on liikkeellä. Ja uskomuksia ja kaikkea hullutusta. Sitäpaitsi, kun nimeni alla lukee vaikuttaja, influencer , haluan vaikuttaa myös tärkeisiin asioihin sekä tuoda iloa, jos mahdollista. Se ostaako nyt kesämekon, ei ole niin tärkeää, kun se että säästetään ihmishenkiä. Ja siihen minä haluan vaikuttaa.

Olen alkanut tehdä kotona kaikkea sellaista, mitä ei ehdi ikinä tehdä. Mä siivosin liinavaatekaapin ennen tätä kotonavirusta ja pistin isoon säkkiin kaikki valkoiset lakanat pesulaan vietäviksi. Me käytetään vain yksiä lakanoita, ne on ne joista kirjoitin sata vuotta sitten täällä. En voi käyttää muita mutta kaapit on tietenkin täynnä lakanoita. Melkein kaikki on valkoisia. On perkalpuuvillaa, pellavaa, pitsiä, täysin simppeleitä ja ihan mitä vaan, mutta hyllyssä pysyvät. Ongelma on, että ne kellastuvat kaapissa, joten päätin siis viedä ne pesulaan. Mutta kas, kun tulikin tämä virus, niin päätinkin pestä ne itse. Ne ovat valtavan suuria, koska aluslakanat on tuplakokoa ja me nukumme saman peiton alla, joten myös pussilakanat ovat tuplaleveitä.

Pesin siis sitten pari koneellista pyykkiä, joka saa kuivua ulkona ja kerätä itseensä ihanan tuoksun.

Vastasin meileihin ja odotin koko ajan, että pääsisin ulos, mutta juuri kun olin menossa, sain viestin.

Milla Paloniemi, vihaisen siilin luoja ja piirtäjä oli tehnyt musta MEEMIN! Mikä kunnia! Hyvä luoja! Ja vieläpä äärimmäisen tärkeän asian yhteyteen!

Hän inspiroitui aivan kamalasta kuvasta, joka on kansikuvana Mitä tänään syötäisiin? Perjantai –ohjelman jaksossa, jossa hän oli mukana. Minulla on kuvassa erityisen typeränhauska ilme ja siitä se sitten lähti. Se on hänen ensimmäinen meeminsä ja kuvitelkaa minä olen aiheena! Kuvassa seikkailee Kiroileva Hiili, joka on K-kauppojen hahmo, joka kehottaa ottamaan hiilijalanjäljestä mittaa. Milla sanoi, että meillä on Kiroilevan Hiilin kanssa samanlaiset hiukset! Ja onkin.

Tämä kiva kuva on ohjelman ”kansikuvana” Kiitos 😂 Mutta tästä Milla Palomäki innostui niin, että minusta tehtiin meemi! Kuvan laatu on huono, koska se on kuvakaappaus videolta. Kerrassaan surkea. Mutta ajaa asiansa.

No ehdin sitten ulos kuitenkin jäähdyttelemään päätäni tästä kunniasta. Se sitten jäähtyikin aivan liikaa. En ottanut pipoa, koska ulkona näytti niin lämpimältä. Ei ollut lämmin – oli kylmä.

Olen haastanut itseäni juoksemaan lenkkien lopuksi yhtä jyrkkää ylämäkeä ylös ensin viisi, sitten kuusi ja seitsemän kertaa ja ollut todella onnellinen, kun kelju polveni on kestänyt sen. Harhaa. Se mitään kestä. En ole kahteen päivään pystynyt kävelemään kunnolla. Ihan hullun kipeä on jalka. Mutta siinä kävellessä se vertyi ja aloin hamstrata (koska se on nyt trendikästä) askelia. Menin pidemmälle ja pidemmälle. Ja sitten jalkaa alkoi särkeä infernaalisesti ja olin umpijäässä.

Tulin kotiin ja menin saunaan, heitin tarmokkaasti löylyä ja lopulta lämpenin, ehkä jopa kuumenin ja sitten tein meille päivällistä. Mutta en ole yhtään huumorituulella. Ja harmittaa ettei ole suklaata. Eikä mitään pullaa tai muutakaan. Leipoisinko huomenna kakun? Ai joo – en leivo. Mä menen töihin huomenna.

Mut ehkä kirjoitan tai teen jotain hauskaa myös huomenna. Tänään olen vain haluton kakkapää.

-Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 kommenttia

  1. Jassu 25.03.2020

    Hyvä juttu! Hauska vekkuli velikulta toi kiroileva hiili, se pitäisi olla meissä jokaisessa.

    Vastaa
  2. Hasse vaari 25.03.2020

    On teillä kiroilevan hiilen kanssa muutakin yhteyttä, kuin hiukset. Olette yhtä kannustavia. Kiitos siitä.

    Vastaa