Hammastarkastus ilman pelkoa

Kaupallinen yhteistyö: Terveystalo Oy Hammastarkastus ilman pelkoa.

Hammaslääkäripelko on voitettavissa – ja aina voi valita hammaslääkärin joka osaa hoitaa pelkopotilaita. Terveystalossa on nyt meneillään ”Kampanja55”, jossa saat hammastarkastuksen hintaan 55€, kun se normaalisti maksaa 85€. Hyvä suuterveys on suurempi asia, kuin reikä hampaassa. Piilevillä suun sairauksilla on yhteys vakaviin sairauksiin ja siksi tarkastuksissa kannattaa käydä usein ja säännöllisesti.

Hammastarkastus ilman pelkoa.
Terveystalossa hammaslääkärit hoitavat ihanasti myös pelkopotilaita

On aika luonnollista, ettei ihminen ryhdy asiaan, jota pelkää. En ratsasta, koska pelkään hevosia. Mieleeni ei juolahtaisi missään olosuhteissa hypätä benjihyppyä tai mennä muutenkaan vain huvin vuoksi korkeille paikoille temppuilemaan. Uskon että pääsisin halutessani eroon heppapelosta, mutta voin hyvin elää elämääni ilman ratsastustunteja. Sen sijaan en voi elää elämääni käymättä hammaslääkärissä. Tai varmaan voisin, mutta se olisi huono ratkaisu elämän kannalta, koska huono suuterveys altistaa vakaville sairauksille.

Tutkimuksen mukaan noin viidesosa suomalaisista kärsii hammaslääkäripelosta. Kuulun tuohon ryhmään. Hei vaan kaikki lajitoverit! 

Oma pelkoni varmaankin juontaa juurensa kouluhammaslääkäriin, jonka toimintatavat eivät tulisi kuuloonkaan nykymaailmassa. Hän poltteli röökiä potilaita hoitaessaan ja porakin lipsahteli sinne tänne sauhutellessa. Välineetkin olivat 60-luvulla vähän toisenlaisia, kuin nykyään.

Mikä minua pelottaa hammaslääkärissä?

Vastaus on helppo. Kipu. Pelkään kipua, yhtäkkistä kipua. Se on vähän tyhmä juttu, koska minua ei ole koskaan sattunut hammaslääkärissä. Ihan oikeasti, ja jos onkin niin en ainakaan muista sitä, joten kipu ei ole voinut olla kovin merkittävää. En silti riemusta kiljuen varaa hammaslääkärille aikaa. Mutta varaan silti, sillä tiedän, että suussa voi piillä tulehduksia, joista ei itse tiedä mitään, ne eivät tunnu eivätkä näy, mutta niillä voi olla vakavia seurauksia. Huono suunterveys on yksi riskitekijä mm. valtimokovettumataudin sekä sydän- ja aivoinfarktin taustalla. Ja niitähän minä en tosiaankaan seurakseni halua, jos voin asiaan mitenkään vaikuttaa.

Hammastarkastus ilman pelkoa.
Kyllä mua jännitti, kun menin….

Vuonna 2004 kuuntelin autoradiosta juttua syövästä ja pyörittelin samalla kieltäni suulaessa. Sen muoto ei ollut symmetrinen, hämmästelin sitä. Radiossa todettiin, että yleensä syöpäkasvain on kivuton. Hetken mielijohteesta tökkäsin sormella suulakeen ja se sattui. Pelästyin. Olin aivan varma, että jossain hampaani juuressa on järkyttävän kokoinen mätäpesäke. Kumpi oli pahempi pelko hammaslääkäriin meno vai se mitä suulaessa oli mielestäni kehittymässä?

No tietenkin varasin ajan hammaslääkärille.

Suulaessa ei ollut mätää, vaan siellä tosiaan oli syöpäkasvain. Erikoinen tyypiltään, koska se ei lähettänyt mitään etäpesäkkeitä, ja kuten tutkimuksissa todettiin, se oli paikallinen kasvain. Yksi kasvain, joka pitäisi leikata pois. Voitte arvata, että en vain pelännyt, vaan olin kauhuissani. Pala suulaesta poistettaisiin, ja olisi mahdollista, että leikkauksen seurauksena alkaisin honottaa, mikä olisi puhetyöläiselle uuden uran etsimisen paikka.

Kun leikkausta alettiin suunnitella, ensimmäinen asia oli suuni ja hampaitteni muun terveyden supertarkka syyni. Silloin huomasin, että kaikkeen tottuu. Pahinta hammaslääkärissä tuolloin oli se, että jouduin olemaan suu ammollaan niin pitkiä aikoja. Se väsytti. Ja lopultahan se sitten väsytti niin paljon, että nukahtelin hammaslääkärintuoliin. Onneni oli kasvainta lukuun ottamatta terve suu ja hampaat. Olen hoitanut suutani aina hyvin ja silloin olin asiasta todella kiitollinen, koska näin ollen pääsin leikkaukseen nopeasti ja tuskallisen odottamisen aika jäi lyhyeksi.

Kuten tiedätte, en honota! Leikkaus onnistui täydellisesti ja tuosta ajasta jäi paljon hyvin hienoja muistoja.

Silloin istuin lyhyehkön periodin hammaslääkärin tuolissa yhtenään ja totuin siihen. Kun käynnit harvenivat, jännitys palasi. On päivänselvää, että hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti, kerran vuodessa. Kun siitä tulee rutiini, se pelottaa vähemmän ja ehkä lopulta ei enää ollenkaan. Ja kuta aiemmin mahdollista korjattavaa löytyy, sen vähemmällä siitä pääsee. Se on juuri se hyvä juttu. Pikku reikä on pikku juttu, mutta iso on kurjempi keissi.

Hammaslääkäripelko voi johtaa ikävään oravanpyörään

Pelko ➡️ huono ➡️ suuterveys ➡️ isoja ongelmia ➡️ korkeat kustannukset ➡️ lisää pelkoa

Kannattaa ottaa käyttöön hyvä oravanpyörä

Usein hammastarkastukseen ➡️ Pienet ongelmat ➡️ matalat kustannukset ➡️ hyvä mieli ➡️terve suu

Kävin Terveystalossa hammastarkastuksessa pari viikkoa sitten ja kaikki sujui mallikkaasti. Kerroin olevani pelkopotilas ja se otettiin hyvin huomioon. Lääkäri kertoi koko ajan mitä seuraavaksi tapahtuu ja pian lakkasin makaamasta tuolissa ainoastaan takaraivon ja kantapäiden varassa. Lepäsin tuolissa rauhallisena, minua ei sattunut ja parasta tietenkin oli, että mitään hoidettavaa suusta ei löytynyt.

Hammastarkastus ilman pelkoa.

Mene sinäkin nyt tarkastuttamaan suun terveys. Pääset nyt Terveystalossa hammastarkastukseen etuhintaan 55,00 €, jossa huomioidaan pelkosi. Saat edun, kun käyt hammastarkastuksessa viimeistään 10.10.2021 ja mainitset hammastarkastuksen jälkeen kassalla koodin ”KAMPANJA55”.

Blogia saa mielellään jakaa ja tavataan myös somessa!

Hymyillen

Hanna

❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *