Hannan päivän valkosuklaa-raparperikakku

Valkosuklaa-raparperikakku on maukas mutakakku – mehevä ja hiukan kinuskinen herkku. Ja vaikeusaste on helpoista helpoin! Ja nyt kun ei ole ihan kamalan kuuma, uuninkin voi hetkeksi laittaa päälle. kakku taasen on parasta kylmänä.

Valkosuklaa-raparperikakku

100 g voita

100 g valkosuklaata

2 dl sokeria

2 munaa

1 tl kardemummaa

2 dl venäjauhoja

200 g raparperia pieninä paloina

½ rkl perunajauhoja

Uuni 175° C vuoka 24 cm

Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen piirakkavuoka.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sen joukkoon palasiksi murrettu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Lisää voi suklaaseokseen sitten ensin sokeri ja sen jälkeen kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitten kardemumma ja jauhot taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Sekoita perunajauhot raparperinpalojen joukkoon ja lisää raparperi vuokaan.

Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia. Irrota kakun reunat vuoasta, kun se on vielä lämmin mutta annan kakun jäähtyä vuoassa ja tarjoa kakku täysin jäähtyneenä. Minusta se on parasta jääkaappikylmänä.

Ihania kesäisiä kahvihetkiä!

Hanna

Blogia saa mielellään jakaa

Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin FB FB-blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *