Valkosuklaa-raparperikakku on maukas mutakakku – mehevä ja hiukan kinuskinen herkku. Ja vaikeusaste on helpoista helpoin! Ja nyt kun ei ole ihan kamalan kuuma, uuninkin voi hetkeksi laittaa päälle. kakku taasen on parasta kylmänä.
Valkosuklaa-raparperikakku
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl kardemummaa
2 dl venäjauhoja
200 g raparperia pieninä paloina
½ rkl perunajauhoja
Uuni 175° C vuoka 24 cm
Voitele vuoka tai vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen piirakkavuoka.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sen joukkoon palasiksi murrettu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Lisää voi suklaaseokseen sitten ensin sokeri ja sen jälkeen kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitten kardemumma ja jauhot taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Sekoita perunajauhot raparperinpalojen joukkoon ja lisää raparperi vuokaan.
Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia. Irrota kakun reunat vuoasta, kun se on vielä lämmin mutta annan kakun jäähtyä vuoassa ja tarjoa kakku täysin jäähtyneenä. Minusta se on parasta jääkaappikylmänä.
Ihania kesäisiä kahvihetkiä!
Hanna
Blogia saa mielellään jakaa
Olisi kiva tavata myös somessa: Instagram @hannasumari ⎮ Linkedin ⎮FB ⎮FB-blogi⎮